Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci se zeptat na jednu otázku. Napadlo mě, že až bude v okolí nějaká akce/trhy/jarmark, že bych chodil s nafukovacíma balónkama a prodával je. Chci se zeptat, co vše k tomu potřebuji, ať je vše v pořádku a nikdo mi nic nemůže říct. Předpokládám, že budu muset mít živnost a z každého prodeje poté zaplatit daň. Co dále musím zajistit, splnit? Musí mi dát někdo nějaký souhlas, povolení? Děkuji za odpověď
Mrkni na server Jak podnikat -pro začátek. Jinak, pokud budeš prodávat tak každopádně živn. list asi nákup zboží
za účelem dalšího prodeje a z toho teprve odvodit další platby. Pokud budeš mít stánek, zaplatíš pořadateli "za místo"
buď paušál, nebo za m2 . Pokud myslíš , že budeš chodit s balonky sem a tam a prodávat je, tak si piš, že se o tebe někteří jiní prodejci sami postarají - a vyženou tě.(přinejmenším). Odvody další OSSZ a Zdr. poj. dle sdalších skutečností...
Můj názor je ten, že na tom trhu či jarmarku se takřka všichni znají. A nového konkurenta se budou chtít zbavit. Opravdu si myslíte, že tam s balónky budete jediný a obklopený nadšenými kupujícími?
Navíc, jarmarky či trhy nejsou pravidelně, ale jen občas, na různých místech. Budete muset jezdit, projdete určité PHM a nevíte, jak velký bude o balónky zájem. Viz.: Pojď, Pepíčku, radši ti koupím zmrzlinu.
Je to velice nejistý výdělek. I když je zase fakt, že se balónky nekazí a můžete si zboží nechat na příště.
Za sebe: raději bych uvítala pravidelné zaměstnání s pravidelným výdělkem, než se plácat někde po akcích a nevědět, jaký výdělek z toho bude. Bude-li vůbec nějaký. Občas třeba i sychravé deštivé počasí, lidé chodí minimálně, neprodáte skoro nic. Je to spíš taková záliba, jako jediný zdroj příjmu to neuživí asi nikoho. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.