Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závist, zášť...ignorance

Od: vital odpovědí: 30 změna:
Jak se říká "stokrát nic umořilo..."
Nebudu zde vypisovat desítky, stovky naschválů, pomluv, projevů zášti, závisti, co já vím, v průběhu let, desítek let. Obyvatelstvo širší ulice je povětšinou vzájemně různě i vzdáleně "do rodiny"... Už když předci si dovolili do naší ulice přestěhovat, museli na udání ukazovat v tehdejších taky temnějších dobách, faktury místnímu příslušníkovi, neb "bylo oznámeno, že to mají za pět prstů". Jen namátkou, mě křivě udali ve škole, že jsem si dovolil krást třešně v místním sadu. Měli jsme přes noc naházené krátké hřebíky 2-3cm s velkými hlavami, když jsme si dovolili koupit nové auto. Pracoval jsem z domu nebo byl OBZP, pomlouvali mě, že žiju ze sociálních dávek, což vlastně trvá desítky let tato neuvěřitelná zášt-pomluvy, neb nepracuji místně a desítky let u jedné firmy. Vůbec nechápu, kde se to v těchto "lidech" bere, neustále se starat o cizí lidi a řešit co dělají nebo nedělají. Jednou jsem přijížděl k místu bydliště za bílého dne! , tam kde je ještě "devadesátka", proti mě jeli na kolech z kopce dva mladí potomci těchto "spolusousedů" (ani je neznám) a vyloženě s velkým smíchem ! vjeli na cyklokolech až co nejvíce ke středové čáře přímo na mé vozidlo, s cílem mě donutit zastavit a psychicky "vykolejit", abych nadával atd., přidal jsem plyn a co nejvíce si to namířil ke středové čáře. Ošetřoval jsem chemicky střechu, mladá sousedka dostala nejmín 15 minutový doslova záchvat smíchu jako by byla pod vlivem psychotropních látek, opakuji, že to byl až nelidský nepřestávající hlasitý výsměšný smích, či jak tyto projevy zášti nazvat, s cílem mě psychicky deptat. Místní "lidi", tak desítky let ignoruji, vyloženě je mi i nepříjemné vůbec je vidět, natož jim třeba u voleb ukazovat ještě OP ! , raděj si zařídím Volební průkaz. Vyvrcholilo vše tím, že rodinný příslušník měl chronické zdravotní problémy, halucinace a často volal složky IZS, příznačně cizí, cizí "lidi" v ulici měli obrovské "starosti", co se to pořád děje, a pomlouvali, pomlouvají, že "je to domácí nasílí", mám podmazané známosti apod., dokonce kontaktovali neoficiálně "orgána", aby se už, už "dozvěděli pravdu" a tu věrozvěstovali dál a dál... Vážně přemýšlím, že jednou až nadejde čas, dům prodám jedné naší "přizpůsobivé" menšině a to tak, že i s velkou ztrátou, když se smluvně zaváží, že dům dalších 20 let neprodají, v opačném připadě doplatek ke kupni ceně.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dotaz jste nepoložil, takže nelze odpovídat.

Nicméně lidé se nemění, takže nelze čekat, že se kdokoliv nebo cokoliv změní. Možností je odstěhovat se.

Pouze dodám, že dotaz je napsaný jak přes překladač z čínštiny. Takže možná jste pro ostatní skutečně "nějaký divný", a proto jednají tak, jak jednají.

Víe nelze poradit.

Přeji hezký den.

p23®
hodnocení

2x

Dobrý den.

Asi žijete v prostředí, kde pomlouvání, ubližování, napadání a podobné věci jsou v této lokalitě zvykem.

Pokud to nejde nějakým způsobem vyřešit, třeba jen pozdravem a nevšímavostí, tak je třeba se asi odstěhovat. To, co se u Vás děje, není normální. Pokud na tom nemáte žádný podíl, tak by se to jinde asi nedělo.

Zdravím.

vital
hodnocení

Ještě bych zmínil, že to jsou vlastně potomci služebnictva, které sloužilo na místním sídle ještě před 100-80lety rakousko-německé šlechtě, po roce 1945 sídlo vyrabováno. Myslím, že celý vzorek obyvatelstva je přímo typický pro celé "česko", je to vidět na oportunistickém psychopatickém lokajství, patolízalství, vazalství od nejvyšších státních, veřejných, společenských a kulturních míst. A ihned jakmile se režim změní (samozřejmě vlivem mezinárodních událostí) titéž "lidé" oportunisticky otočí a kydají lokajsky špínu i na své včerejší. Těch udání, anonymů bylo v průběhu desetiletí dost i v našem případě. Samozřejmě jsem chtěl přestěhování, ale jaksi deset milionů a více nemám, tak abych měl v novém sídle dostatečně velký odstup od sousedů, velký pozemek s B energetickým štítkem, navíc se předci na sídle nadřeli a já tu mám taky své.

abdul
hodnocení

0x

Naopak jenom lidé se dokážou změnit. Ten kdo se nemění je parazit a nebo psychopat ...

Já tedy neznám ve svém životě ani jednoho člověka, co by se někdy změnil a to se nesetkávám ani s psychopaty ani s parazity. Zajímavé.

hodnocení

0x
... kde je otázka?

hodnocení

0x

Tohle je dobrý téma, ale mělo být v diskuzi.

V mém okolí se taky projevuje závist, zášť a ignorace, ale ne až tak drsně. Prostě ty projevy jakési "nadřazenosti" resultovaly v ignoraci.

Nikdo se se mnou nechce bavit *plac*

vital
hodnocení

Ještě bych dodal pro dokreslení, že rozhodně nežiji v pohraničí, mohlo by to někoho k tomu svádět při zmínce o kdysi místní rakousko-německé šlechtě. Pokud jsem pracovně vytížen, až tak mě situace nežere. Avšak když mám s věkem špatanější spaní, žerem mě to někdy dosti k ránu-dřívější probuzení. Velice dobře chápu, že to dělají s cílem deptat, abychom bud odešli nebo nejlíp dříve vlivem sekundárních nemocí zemřeli. Ale uvědomuji si, že jinde by to nemuselo býti lepší. Protože nejaké povrchní "místní šetření" před koupí parcely nebo vhodného RD štítku B, nemá, nemá šanc odhalit skutečnou povahu a doutnající závist, zášt případných sousedů a spolusousedů. Navíc mám s přibývajícím věkem rád klid, i tak musím spávat se špunty v uších, protože sousedi ne vždy respektují se svými věčně zavřenými a tím deprimovanými psy (rasa vyloženě společenského typu) noční klid a musel bych bez špuntů v uších dříve nebo později, pološílený nevyspáním, zvolit závěrečný "akt" z filmu "Jáchyme vhod ho do stroje" na kotec trýzněného psa, který terorizuje široké okolí i v noci. Samozřejmě, jsme nejhorší opět my, když nám vadí hodiny a hodny trvající doslova pištění a pištěno-vytí trýzněného, v kotci celodeně zavřeného psa (už odchovávájí stejně vedené štěně na kšeft), "vžyt je to jeho přirozený projev" a "má co žrát a pít", čili se "rozhodně, ale rozhodně nejdená o trýznění"...jen "zlí sousedi nemají rádi psa". Přitom my nikoho nejen přes den, natož v noci neterorizujeme jakýmkoliv pravidelným hlukem. Jeden "přessoused", ač jej vůbec neznám, je přiženěný, vyloženě s obrovskou záští, závistí (nevím co vlastně proti mě má) pomlouvá, že dotyční posluchači nabydou dojmu, že jsem nikdy nepracoval, žiji s nějakých čorek a jen se přiživuji na soc dávkách (nikdy v životě jsem nebral). Napadlo mě, že jsou s jeho manželkou (bývalá "nablblá" spolužačka) asi chorobně hloupí a neštastní, mj. jejich syn dle legendy "byl na dlouhodobé montáži v zahraničí", tedy ve Valdicích za pervitin.

dobře "sedící" špunty v uších by měly na psí vytí stačit. Problematiku ruchů z okolí (v mém případě je to rušná silnice) řeším ještě šumem puštěným z párty reproduktoru.

Jinak ta problematika zášti a obecně -promiňte mi ten výraz- zmrdského chování lidí je velice zajímavá a ukazuje na stoupající vliv něčeho ve společnosti, co bychom se mohli případně v další debatě pokusit definovat.

vital
hodnocení

Dle mne jednoznačně udavačskou, lokajskou, vazalskou povahu části občanů "česko", tedy i místní mé díry, udává historická pozice z doby CaK R-U, která se části potomků geneticky hluboce přepsala "do krve". Samozřejmě to ,že jednají správně "občansky" jim dále potvrdilo dění druhé, třetí CS republiky a bolschevický režim. Psali posudky a udávali v mé díře za "Občanský výbor" (sdružující naoko nekomunistické kolaborantské organizace) a to samé v podstatě dělají i nyní za obrozený "Osadní výbor" ve jménu dotací EU a Svatého GD (dávání za kouř z komína, hromadu písku z minimalistické části zasahující na obecní pozemek atd.) Tyto patologické "lidi" však máme dávno a dávno v nejvyšších patrech státu, veřejných funkcí a kluturní obci, vždyt se jako korouhvičky otočili z Východu na Západ, mnohdy v té samé osobě Psychopata, vč. toho nejvyššího...

znalec
hodnocení

0x

proti mě jeli na kolech z kopce dva mladí potomci těchto "spolusousedů" (ani je neznám) a vyloženě s velkým smíchem ! vjeli na cyklokolech až co nejvíce ke středové čáře přímo na mé vozidlo, s cílem mě donutit zastavit a psychicky "vykolejit", abych nadával atd., přidal jsem plyn a co nejvíce si to namířil ke středové čáře

- takže Sám vidíš trávu růst, ti dva mladý potom si tě asi určitě poznali a zrovna naschvál jeli K středové čáře, jeli na své polovině nebo nejely? Tak co se staráš co oni dělají proboha vždyť ty seš ještě horší než oni :)

Ty přesně víš že oni tě chtěli Donutit abys nadával? No, pokud vědí že seš blázen tak asi by sis takovou myšlenkou mohli hrát :)

Evidentně nevíš, čemu se říká "se stoickým klidem".

Ach Jo!

Zapracuj na sobě a v lidech spatřuj to pozitivní. Od nich nic neočekávej a budeš spokojen. I když asi ne když už máš nalomené zdraví, ty jsi starý mládenec evidentně, no změnit sebe asi nedokážeš už, tak skutečně to prodej a jdi jinam tam kde ti bude lépe a kde můžeš v klidu dožít.

vital
hodnocení

Chodíte snad v mých botách?! Samozřejmě, že mě poznali dle atypické barvy vozu (a měli tak čas se domluvit), navíc těsně před tímto šíleným atakem hecovali jeden druhého. Jedná se o silnci 2. třídy, nikoliv cykostezku, čili ani takto nemají co dělat u středové čary, pokud neodbočují. Opakuji, byla to naprosto, naprosto cílená provokace s cílem, šokovat, vyvést z míry, místní fetácké verbeže, potomků místního příbuzenského genového narativu. Patříte k lidem, které oběti šikany, teroru, s klidem obviní, "můžeš si za to sám". Stoickým klidem úmyslné způsobení smrtelné nehody (potenciál tam byl) samozřejmě nepřejdu, nejsem blázen.
dede

komu hrozila Smrtelná nehoda?

No já tedy nevím, ale já bych se na kole proti autu opravdu nepouštěl, naopak v autě bych byl docela klidný, na své části vozovky.

Ovšem vy píšete, že jste záměrně vybočil směrem do jejich pruhu?

rajskyprotlak
hodnocení

0x

Celé mi to vaše psaní mi přijde takové paranoidní. Zaujala mě ovšem tato část vašeho textu: "Vyvrcholilo vše tím, že rodinný příslušník měl chronické zdravotní problémy, halucinace a často volal složky IZS". Nemáte-li otázku, měl bych já. Jakou podobu měly ty halucinace a jaký průběh? A v jak blízkém příbuzenském vztahu k vám daná osoba byla? To by možná celou vaši situaci dost vysvětlovalo.

sede

Taky mě to napadlo, ještě kdybychom tak znali věk, tak bychom mohli vyvěštit i počínající duševní onemocnění u Tak za těle, dost to souvisí s věkem

hodnocení

0x
Já bych nikomu cizímu nedávala žádnou moc, aby mne mohl psychicky ovládat přes moje vlastní pocity nebo emoce.
Za chvilku by tu mohlo hrozit podobné téma, jako to oblíbené jednoho našeho rádce. Všichni v mém okolí se snaží druhým jen vymývat mozek. Téma je to vtipné, nepochybuji.
Vy jste ten, kdo jediný má přístup ke svým pocitům i vnitřní síle. Postavte se za sebe až tak, že sám sebe nevzdáte a nezahodíte. Nenechala bych do své hlavy vstupovat někoho, koho tam nechci. Stejně jako nekoukám na TV program, který mi vadí. A mám po problému.
Samozřejmě nějaký čas to zabere, než to člověk uvnitř sebe srovná a usadí, ale nikdo nemá moc ovládat myšlenky druhých, navíc silné pochybují, že by byl z jejich strany o něco takového zájem. Cyklisti se jen bavili, chtěli vybafnout, to byl spíše nepovedený žertík, to občas cyklisty baví, tedy to znám zase já, tak už s tím počítám, hazardéři trošku.

qiztum
hodnocení

0x
Závist, zášť a ignorance! To vše doprovází tvůrce graffiti a street artu, jež se nebojí zpochybnit zaběhlá pravidla a očekávání. Ostatně co jiného než toto trio pohání člověka zvednout telefon a zavolat ,,pořádkový’’ sbor na osobu, která tráví svůj čas malováním obrazce a písma na technickou stavbu (například takový most) a mění monotónnost v nádhernou mozaiku. Mimochodem řeč není o tom, že někdo bezhlavě zničí fasádu rodinného domu. Celoplošně platnou teorii zde rozhodně neuplatňuji. Áňa

Absurdními výmysly svá selhání neomluvíš. Selhala jsi, takže snášej následky jako dospělák, za kterého se považuješ (ale to budeš bohužel asi jediná).

qiztum
Ale nikdo žádný následky nést nebude. Mně se nic nestalo, pouze jsem se zeptala, jaké jsou možnosti. A když tedy nejsem dospělák, tak proč bych nějaké následky nést měla? Máš v tom docela dost vnitřních rozporů. Každopádně tenhle kult nesení následků je zcela zcestný. Budeš ho aplikovat i na jiné případy? Třeba upálení čarodějnic za kacířství? Hahahahaha. Áňa

Dosažení věku 18ti let nepotvrzuje ani nezaručuje mentální dospělost a podle tvých reakcí jsi pořád tatínkův mazánek, co se bojí, že dostane zaracha, protože przní cizí majetek nebo veřejný prostor.

qiztum
Vzhledem k povaze vedené debaty bych měl spíše pochybnosti v tvém případě, neboť stále využíváš odklonu od tobě nekomfortních otázek a informací, na které bohužel nedosahují tvé limity. Víceméně mi přijde jak kdybys byl nějaký TROLL BOT, co furt opakuje trollici bláboly. Asi nejsi reálná osoba a pokud ano, tak silně traumatizovaná v dětství a od toho taky pramení tvá nenávist a ponižování ostatních v podobě již zmíněných argumentačních faulů. Zkus se zamyslet nad tím, co ti říkal tvůj tatínek v dětství, nebo jak se k tobě chovali tví spolužáci. Možná tam najdeš odpověď na své vzorce chování. Áňa

Ty pořád nerozumíš situaci. Ponižuješ se sama a to tím, že ničíš cizí majetek. Ten, kdo tě na to upozorňuje, není traumatizovaný, ale naopak slušně vychovaný a znalý slušného chování vůči veřejnosti.

Traumatiovaná jsi sama, protože svá traumata potřebuješ zacákat sprejem. Je to trapné, hloupé, dětské a ponižující. Děláš to zcela dobrovolně, protože tě nikdo nenutí konat jako hloupé dítě. A tím se ponižuješ.

P.S.: Když kolem sebe potřebuješ furt cákat, nebyla jsi náhodou obětí sexuálního zneužívání? Něco mi kvůli té tvé oblibě cákání říká, že asi ano.

qiztum
Opět plné argumentačních faulů s rádoby chytrými poznatky. Nikam ses neposunul. Každopádně se tě nějak dotklo, že bys mohl mít problémy v minulosti a tak se to snažíš zamaskovat skrze poukazování na druhé… ale takhle to nezakryješ. My tě od ted budeme brát s rezervou jako traumatizovaného jedince, který za to nemůže, že má sklony k netoleranci a je egocentrický. Akorát už nebudou mít tvé názory takovou váhu, neboť furt dokola stále opakuješ jakési univerzálně platné názory, které stavíš nadevše z toho důvodu, že jsi je napsal právě ty. Ty, jež si musí něco dokázat, neboť byl evidentně v minulosti šikanován.

Tvá neúspěśná snaha rozdávat psychologické posudky je sice směšná, ale zato úplně zbytečná.

O traumatizaci jsi zde začala psát jako první ty. Proč asi? Ne náhodou proto, že si nosíš plnou hlavu traumatů? Já myslím, že určitě.

Opakuji, že není traumatizován ten, kdo tě poučí, ze jednáš portiprávně, ale ten, kdo jedná protiprávně a snaží se to omlouvat vymýšlením nesmyslů o zodpovědné osobě (a tedy POUZE TY).

Ego máš vystřelený na měsíc, ale chápání situací a tedy IQ máš na bodě mrazu. Táta v dětství asi málo řezal, ale že mu vzkazuji, že to kdykoliv může dohnat.

qiztum
Traumata žádná nemám… nebo o žádných výrazných nevím, neboť mě rodiče nikdy neubližovali, ba naopak pomáhali. Každopádně typově na traumatizovanou osobu sedíš ty skrze tvé podpásovky a neustálou snahu si dokázat, že jsi jednička skrze výhru v debatě.

Tvým traumatem je tedy to, že jsi rozmazlené dítě, co se neumí vpratat do kůže a spoléhá se, že tatínek všecko vybaví včetně úplatku za trestnou činnost svého nepodařeného fakánka.

qiztum
Definuj rozmazlenost… at víme co pod tím pojmem očekáváš. Áňa

Rozmazlené je děcko, které si myslí, že z něj všichni padnou na zadek, protože někde něco nacákalo a domnívá se, že je to hezké, i když reálně poničilo cizí majetek. Takové děcko a tedy i ty sama pak se slzičkou klepe tatínkovi na vrata, aby zaplatil napáchané škody. No a pak to opakuje a opakuje až do chvíle, než to ostatní prestane bavit a pak čumí jak guma z trenek, že si se sebou neumí rady ani v dospělosti.

Poznáváš se, že ano. Ale za to nemůžeš, za to mohou tví rodičové, kteří se o tebe "vždy tak hezky starali". Až jednou taky dospěješ, dáš si facku za ty nesmysly co zde produkuješ.

Áňo..Sebelepšími větami nemůžeš obhájit poškozování cizích věcí a ploch..Opravdu nejsi dospělá! Kecama to nezachráníš..Nevnucuj ostatním své nebo něčí "umění"..Kdyby se sprejem prezentoval každý exot,jako dejme tomu ty nebo tví kamarádi,tak to tady bude vypadat jako apokalypsa ...

hodnocení

0x
Tazatele neznám, ale myslím si z toho, co od něj čtu, že normální nebo běžný určitě nebude..Neuražte se, prosím..ale dle mne budete celkem slušný po*uk a proto máte s každým problémy. .Třeba se pletu..v životě jsem samozřejmě potkal a potkávám spousty zlých a závistivých lidí, takže nemůžu říct, že bych vám úplně nevěřil..ale jako pošu* působíte..Vaše psaní..respektive popisování vašeho problému odpovídá popisu nemocného člověka..Třeba je to vše způsobeno životem v jisté izolaci od ostatních..Na ostatních chyby vidíte vnímáte..ale spatřujete také v něčem chyby na své osobě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]