Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohlavní diskriminace v rámci vzdělávání

Od: smode2 odpovědí: 37 změna:

Hezký den všem:)

Jak patrně víte, zajímám se o finance. Dnes jsem narazil na docela pěkný web nabízející finanční vzdělávání zejména ženám. Následně jsem se chtěl podívat do diskuze a ejhle (viz obrázek). Je dostupná pouze ženám. Takže čistokrevná pohlavní diskriminace. Kde to přesně bylo uvádět nebudu - jak víte, nemám ve zvyku hejtovat:)

Následně jsem si vzpomněl že i v dřevních dobách internetu existovaly docela často například chatovací místnosti kam nesměli muži - tj. byly jen pro holky a jakýkoliv muž byl pokaždé vyhozen (odzkoušeno*smich*)

Setkali jste se s podobnou diskriminací i vy?

Proč neexistuje jediný web kde vyučují muži a zamezují přístup ke vzdělání ženám?

Z jakého důvodu to vůbec tyto jednodušší ženy dělají a muže to ani nenapadne?

Děkuji za vaše názory:)

p.s. PARDON, uvedené mělo přijít do rubriky Volná diskuze - prosím o přesunutí a omlouvám se za omyl.

Pohlavní diskriminace v rámci vzdělávání

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Setkali jste se s podobnou diskriminací i vy?

Nehledam ve vsem hned konflikt a tridni nebo genderovy boj, takze nevim nebo nesetkal. Ani v tomto totiz nevidim zadnou diskriminaci. Pouze nucene hledani senzace z tve strany.

Proč neexistuje jediný web kde vyučují muži a zamezují přístup ke vzdělání ženám?

Predpokladam, ze treba takovy Taliban do toho sveho tvrzeni o nezamezovani pristupu ke vzdelani zenam nezahrnujes...?

Z jakého důvodu to vůbec tyto jednodušší ženy dělají a muže to ani nenapadne?

Muze napadalo zamezovat zenam pristup ke vzdelani stovky a mozna tisice let. Uz z toho teda asi vyrostli.

A terazky mipoveste Kefalin, co vy si predstavujete pod takovou jednodussi zenou?

sss

Mě to přijde, že mu nedala, takže je naštvaný na ženské obecně :-D

smode2
hodnocení

Až na ten Taliban zajímavý příspěvek. Díky*palec*

riva
hodnocení

4x

Kdyby byl obdobný web s přístupem jen pro muže, tak by to skončilo pokutou a zákazem, protože jsme v EU. Proto takový web nenajdeme.

smode2
hodnocení

Na tom něco bude*smich*

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, výstižné (údajně) čínské přísloví, ve kterém je odpověď na všechny otázky: "Svět je kulatý a točí se okolo ženského přirození." No, moudré i pravdivé to je (nadržení muži to znají z praxe) a já bych k tomu už jen dodal japonskou moudrost: "Kolik třešní, tolik višní." . Zdravím!
smode2
hodnocení

Ano, a muži údajně dělají prakticky všechno k jedinému cíli: aby mohli ženě vyhovět v tom co sama chce. Tedy muži jsou v podstatě jen figurky. Hráči co figurku drží a manévrují, tj. o všem rozhodují, jsou ženy:)pak lze mj. spekulovat @babkazov o válkách a eu*mir*

ben®
smode2 - přesně. A nejhorší na tom je to, že žena často ani neví přesně, co vlastně chce, ale dokud to nedostane, tak není spokojená . Holt, Země má tu smůlu, že ji kolonizují muži z Marsu a ženy z Venuše.

hodnocení

4x

Pohlavní diskriminaci nebrat: Teď se proslýchá, že u nás ve firmě chtějí prosadit dress code, zatím to postihlo sousední oddělení. A problém: Ve třicetistupňovém vedru v kanceláři narvané lidmi a výkonnými počítači, bez vzduchotechniky a bez klimatizace to v dlouhých kalhotách jaksi nejde. Pokud vyhlásí dress code, asi nastupujeme v sukních, rovnoprávnost je rovnoprávnost. :-D

Jasně! Vřelý souhlas. Až se budeš ráno holit, musíš si oholit i nohy. Nezapomeň. Chlupaté nohy pod sukní, to je strašný pohled!

*smich* *palec*Jsem pro každou špatnost. Když rovnoprávnost, tak rovnoprávnost.

Akorát Skotům a Klingerovi to asi nikdo nepřipomněl, evidentně nemají svoji Babku z OV ;).

hodnocení

2x

Ujasněte si, jak je dnes definována "žena". Nic tak binárního přece neexistuje.

smode2
hodnocení

Co dodat? Je to tak. Otázka cílí však spíše na tradiční či možná zastaralé uspořádání světa kde je jasné kdo je žena a kdo muž podle genitálií a ti ostatní trpí duševní poruchou:) Však možná jsem zastaralý i já když jsem muž a cítím se jako muž a je zastaralá i každá žena která je žena a cítí se jako žena*slunce*

hodnocení

2x
Zajímavé. Zrovna u financí mě tahle eliminace zaráží. Ty stránky by na mě nepůsobily věrohodně. Každopádně není výjimkou, že muž spravuje web/skupinu a ta je určena pouze a jen pro ženy.
smode2
hodnocení

Programátorů je asi více mužů, tak je to snažší. A jak se říká - za peníze v Praze dům:) Jinak právě, a trošku mi to připomíná například nápis "Restaurace" a pod ním třeba "zákaz vstupu žen". Nikoliv "pánský klub" apod. - kde by se to třeba dalo ještě trochu chápat.

S "pánský klub" a "dámský klub" nemám problém, chápu že každý z těch klubů bude zřejmě zaměřen na odlišné věci (nebo samozřejmě velmi podobné, ale s jinými aktéry).

hodnocení

1x

Dost dobře nechápu celé tvé povídání. Vždyť celý, celičký svět byl a je světem mužů. Jak dnes vypadá, je dílem mužů. Od válek, až po EU. Kam se podíváš, tam vládne a vede to mužský! *alene*No co sis to stěžoval?

sss

Myslím si, že on se nemá s kým povídat, tak vymýšlí totální hovadiny, nesmyslný otázky. Racionální člověk zajímající se o finance řeší pouze to, co může ovlivnit, neřeši koniny. To už může diskutovat na novinkách a seznam zprávách...

Na mou otázku odpovědět neumí, Potřebuje jen validaci, k tomu, aby dostal denní dávku dopaminu.

Tak mu ji dáme:

Ano ano, máš PRAVDU, je to špatný, je zo NEPŘÍPUSTNÝ, je to diskriminace, mělo by se s tím něco dělat!

smode2
hodnocení

Zcela tak to dnes už není, je spíše rovnoprávnost. Navíc, víte jak se to říká: sice vládnou muži, ale ti jsou ovládáni ženami*smich*

lmgify

> až po EU. Kam se podíváš, tam vládne a vede to mužský!

Tuším, že 3 nejvyšší představitelé komise EU jsou ženské, včetně té nejvyšší pozice (Ursula von der Leyen).

Imgify, budeme slovíčkařit? O čem to mluvíte? O třech ženách, na kolik mužů? A navíc, ve svých "štábech", kolik ty ženy mají mužů? A kdo za nimi stojí? *smich2* Vlastně je zbytečné o čemkoliv polemizovat. Beztak za všechno může Helena Trójská! ;)

sss
hodnocení

0x

Ahoj, Můžu mít na tebe otázku? Myslíš si že jseš nebo nejseš narcis?

Jinak téma můžeš řešit tady S Pomahačema

policie.cz/...

smode2
hodnocení

Když nemáš nic k tématu, vyfič odsud anonyme.

smode2, můži dát radu?

Pohlavní diskriminace v rámci vzdělávání #2
smode2
hodnocení

S čím konkrétně nesouhlasíte? S tím že jsou některé věci přístupné jen pro ženy? Nebo s tím že zde píši skutečnost? Nebo s něčím jiným?:)

sss

Adhd a porucha vnímání?

Ona protestuje proti tvému agresivnímu vykazování někoho :)

Ty brojíš proti diskriminaci a sám jiného vyhazuješ za nepohodlnou otázku :)

pohanka
hodnocení

0x

Je problém se v tu chvíli (ke vstupu do diskuze) cítit a prohlásit se jako žena? Trváme na naší striktní výchově a nevidíme, že náš minulý svět je pryč? Že dnes z toho již nic neplatí a vše se obrací vzhůru nohama!

Však v boxu muži mlátí ženy a vůbec to pořadatalům OH nevadí.

smode2
hodnocení

Nedomnívám se, že by se měl jakýkoliv muž stydět za své pohlaví a stejně tak by se neměla stydět za své pohlaví jakákoliv žena.

"Však v boxu muži mlátí ženy a vůbec to pořadatalům OH nevadí." Vidíte, mě třeba to vadí:)

pohanka

Jsem starší generace a také mi to vadí. Souhlasím, že pro zdraví lidstva je dobré chodit na gynekologii, urologii, psychiatrii. Jestli se někdo cítí jako čaková konvička, je to jeho věc, ale ať to netlačí do mé hlavy, nebo na veřejnost. Je to každého soukromá věc.

mll
hodnocení

0x

A jak složité by bylo tomu webu nakukat, že jsi žena? Posílala se tam občanka nebo něco takového? Co udělat si jiný profil, kde napsat pohleví žena.

Vyprávěl nám jeden učitel, stalo se to dávno, někdy v začátcích internetu (pokud to ještě nebyly BBS, i když ten učitel říkal internet, nedivil bych se tomu), kdy československo obdrželo od usa doložku nejvyšších výhod. Ten učitel pracoval v podniku, kde se připojovali k internetu přes telefon (pravděpodobně přes nějakého zahraničního poskytovatele, v československu ještě nebyli, podniky tehdy nemuseli tolik řešit telefonní účty, normálním lidem by se ten mezinárodní datový přenos pěkně prodražil) a hledali tam technocké specifikace. A narazili na to, že ačkoliv už má naše republika doložku nejvyšších výhod, tak u spousty věcí jim to dává, že datasheety nejsou dostupné. Pak někdo prý přišel na to, že stačí vybrat jako zemi francii a najednou je dostupné všechno, tak prý od té doby tam psali francie (a došlo jim, že to je právě asi kvůli tomu dřívějšímu embargu na tyhle technologie).

smode2
hodnocení

S tou Francií zničili diskriminaci, tj. udělali to správně. Dále odpověď by byla stejná jako paní Pohance. Asi je pro někoho normální pokud obtloustlý plešatý šedesátník vystupuje na internetu jako čtrnáctiletá blonďatá modelka. Já to nemám zapotřebí. Naštěstí z dotyčného webu nic objednávat nechci, ale taková explicitní agresivita a nevyrovnanost vůči mužům zaujme:)

plavest

Smode, můžeš dát odkaz na ten diskriminační web? Ať se tu nemlátí prázdná sláma.

smode2
hodnocení

Bohužel, nemohu. Jak jsem se již vyjádřil, nemám ve zvyku útočit a tímto by se stalo toto celé vlákno útokem na konkrétní web/osobu. Což nechci. Má se týkat jen zmíněného tématu, které platí obecně.

fram
hodnocení

0x

Nechte ženy se vzdělávat. Protože - a to je diskriminace: V cizí řeči: gender pay gap (GPG)

Česko má v Evropě osmý nejvyšší rozdíl v odměňování. Kde se rozdíl v odměňování bere?

V České republice podle zprávy unijního statistického úřadu Eurostat za rok 2021 za stejnou nebo obdobnou práci ženy vydělávají průměrně o 15 % méně než muži, evropský průměr se pak pohybuje kolem 12,7 %. Důvodů pro takovou bilanci je mnoho.

Ten tazatelův web se to možná pokoušel řešit.

smode2
hodnocení

Samozřejmě vzdělání především. Však řešit situaci zákazem vzdělání pro muže aby na tom byli všichni "stejně" je poněkud krkolomné řešení:). Za stejnou práci stejné peníze. To je jasné. Jenže rozdíly budou i tak vždy. Ženy preferují většinou práci co je baví (co mě baví = to chce dělat každý = je tam velká konkurence = jsou tam mizivé peníze (tržní princip)) a muži spíše to kde si vydělají (chci hlavně dobré peníze = obtížná práce = nikdo to moc nechce dělat (nebo ani nedovede) = méně konkurence).

smode2
hodnocení

Vážení přátelé, díky všem za odpovědi:)

Z mého pohledu byla pro mě nejpřínosnější odpověď od @axus. Ženy byly skutečně v minulosti utlačovány děsuplně a pravděpodobně je uvedené dozvukem snahy o vyrovnání podmínek. Musím uznat, že dobrovolně se připravit o možnost mít třeba o 1/4 klientů více chce odvahu. Doufejme tedy že se s podobnými nabídkami budeme setkávat stále méně.

Mějte pěkný blížící se víkend a aktuálně pozor na vodu. U nás prší od rána. Doufejme že se nikomu nic nestane*modla*

kaderavek

Děkujeme za informaci, že u vás prší. Takže zjevně nejste že severo ani západních Čech :)

btw: šéf plzeňské policie Ladislav Kadeřábek odložil zatčení Jandy z pátku na pondělí se slovy, že pátek je malá sobota :)

A Janda to (podle druhého Pokoše) koupil, když do něj Kajínek nasypal 2 zásobníky :)

No, normální lidi makají i v pátek, jenom tyhlety státní Lehkoživky, aj Lehkoživky už v pátek nemakaj! Takže už víme kdo je kdo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]