Ahoj. Chtěla bych se s vámi podělit o to, co mě teď trápí. Je mi 20 let. Měla jsem jen jeden vážný vztah a tenhle byl i můj první. Začalo to, když mi bylo 17. On je starší, jsme od sebe 8 let. Nikdy jsem nějak nevěřila tomu, že by mě někdo mohl mít opravdu rád a tak jsem s tímhle čekala na někoho, komu budu věřit. Pak to přišlo. Velká láska. Souznění. Vášeň. Jsme ze stejného těsta. Jenže začali přicházet problémy, on je hodně materialistický a děla si z těchto věci opravdu hlavu, kdežto já mam rodinu a lidi kolem mě na prvním místě. Začal chodit do hodně psychicky náročné práce a s tím začal pít docela dost alkohol a nechoval se ke mě tak jak by měl. Jenže odmítal komunikovat. Nechtěl se mnou mluvit, taky měl občas nevhodné oplzle vtipy na ostatní ženy, a říkal ze to je jen ze srandy. Ale když jsem chtěla cokoliv probrat, nechtěl o tom slyšet. A takhle to bylo kromě prvních 6 měsíců pořád. Po 2,5 roku vztahu jsem se odstěhovala pryč a dala jsem tomu konec protože mě to dostalo na psychické dno.. On mi asi po týdnu začal psát, ze dal z práce výpověď, ze z toho vyhořel, ze přestává pít a nechce o mě přijít. Ja jsem se pochopitelně svěřila svému nejbližšímu- bráchovi. Teď mě chrání, má na bývalého averzi a nechce slyšet cokoliv o mem návratu k němu. Nechci brachu zklamat, pomáhal mi se z rozchodu dostat. Asi vím, ze mi řeknete ze se lidi nemění a tohle se zase vrátí do starých koleji. Jen ho mam opravdu hodně rada a hledám aspoň nějakou naději v téhle situaci…..
Anicko, vis jak je to s tim slepovanym hrnickem? Ten uz nikdy nebude jako ten novy!Tvuj pritel mel dost casu, na vasem vztahu zapracovat. Pokud se k tobe nechoval pekne, tak se to bude jednou opakovat. Ted nechce zustat sam, tak se snazi o navrat. Pokud jsi mela psychicke problemy, tak jiste nestojis o to, aby se to jednou opakovalo!? Vydrz a pockej si na kluka, ktery si te bude vazit! Je ti 20. Mas spoustu casu na poznavani sebe i na poznavani vhodneho partnera. A taky nezapomen, ze se priority meni. To, co ti vyhovovalo v 17ti, ti nemusi vyhovovat ve 27. A kdyz budes nejaky rok bez kluka, alespon si ujasnis priority. Vydrz ale nevracej se!
Měl problémy v práci, to ale přece není důvod, aby se k vám ke svojí partnerce choval tak jak píšete. Vás to dostalo až na samé dno, musela jste dost trpět, takze jste to dobře vyřešila odstěhováním se. Po tom všem nemáte přece za co ho mít hodně ráda, tak proč uvažujete o návratu. On pro vás není naděje.
kdosi
"Mít rád" není "něco za něco", není to nároková odměna ani smluvní vztah, nejde to zapnout, když se to hodí ani vypnou, když se to nehodí. Aspoň teda, když je doopravdy a ne jenom očekávaná společenská fráze.
Alkoholiznus se dá vyléčit, zvlášť pokud pomine příčina, oplzlé vtipy se dají potlačit a vyhoření člověka většinou změní (ale těžko říct jak). Ale to nepovídání si nejspíš stejně zůstane. A život s vyhořelým člověkem nebývá jednoduchý.
Co chceš slyšet, stejně si uděláš, co chceš ty, nebo se budeš řídit radama anonymních lidí, kteří nic nechápou? To je 20 letech se budou tvoje požadavky na partnera ještě značně měnit v nejbližších letech, Takže si klidně domluvte kafe a promluvte si, Nastavte si pravidla. Jak chceš.
Máš tak trochu výhodu, můžeš si nadiktovat svoje pravidla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.