Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regresní terapie

Od: slunicko1* odpovědí: 25 změna:

Jakou s tím máte zkušenost? Pomůže to k něčemu?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Nikdy bych nic takového nepodstoupila. PT /stařemka/

doplněno 20.07.10 19:32:

Myslím, že to pomůže dostat se do blázince. PT

frantajetel*

Otázka myslím zněla jinak, nebyl to dotaz zda byste ji vy podstoupila. Jestli máte zkušenosti, sem s nimi, jestli ne, nemá cenu se k tomu vyjadřovat.

arimas*
hodnocení

0x

funguje neni to zadna hypnoza jak si nekdo muze myslet..

doporucuji tyto stranky procist tam se dovite vsechno potrebne.. je tam i velice zajimave video kde lide povidaji sve zazitky. pani terapeutka je skvela zenska osobne znam :)

regresniterapie.wz.cz/...

doplněno 19.07.10 15:10:

ovsem ano POZOR NA radoby odborniky!

ten link na terapeutku je v praze NEVIM ZDA VY JSTE V PRAZE. Pokud jste v praze zajdete na konzultaci ZDARMA pani vam vysvetli osobne o co jde a vy pak sama uvidite jaky z toho mate pocit!

doplněno 19.07.10 15:14:

pokud ale berete nejaka antidepresiva tak se regrese nedoporucuje!

mimochodem Udivuje me ze lide se neboji kde jakych prasku a chemie KTERE mnohdy zpusobuji velike vedlejsi ucinky, ALE regrese, kde dotycny jde sam do sebe, kde hleda pricinu problemu se boji jako cert krize *smich*

pt®

Tím, že znáte terapeutku, také za ni ručíte? A kdo zná Vás, a kdo ručí za Vás? Takové věci není dobré brát na lehkou váhu a vzít si někoho na svědomí, to je nezodpovědné. Sluníčko, nic takového nedoporučuji. PT /stařenka/

arimas*

nikdo nikoho nenuti do toho jit. ano za terapeutku rucim! MINIMALNE RUCIM ZA TO ze nikomu neukousne ani ruku ani nohou a vsechno rada vysvetli a pak je to pouze na vas zda to chcete vyzkouset nebo se radeji se svym problemem trapit dal .

UPOZORNUJI ze to neni HYPNOZA! nejste v zadnem transu a nikdo svama nemanipuluje...

doplněno 19.07.10 15:32:

leky a antidepresiva BYCH NEBRALA NA LEHKOU VAHU ale to nikomu nebezpecne nepripada protoze spolecnost nam krasne vymyla mozky, ze ano?

lide kteri napriklad berou antidepresiva a znam je osobne si CASTO STEZUJI na cerne myslenky ... ANI SE NEDIVIM kdyz si vemete ze to jsou presne vedlejsi ucinky techto "leku" A NAD TIMTO SE NIKO NEPOZASTAVUJE.

toireasa*

Souhlasím. Spousta lidí raději volí prášky, které pouze tlumí následek problému, ale vůbec neřeší jeho příčinu. Terapie - ať už regresní nebo regrese hypnózou jdou k podstatě problému, snaží se najít příčinu a směrovat člověka k jeho řešení. Nejde o žádné šarlatánství, jsou to metody pracující s lidskou psychikou. Samozřejmě kvalita je závislá na tom, kdo je provádí. Nicméně jsem toho názoru, že zdravému člověku ublížit nemohou. A s psychicky nemocným jedincem se do toho žádný odborník nepustí. Přesně jak říkáš, neházet všechny do jednoho pytle.

malvinka*
hodnocení

0x

Sluníčko1, důrazně Vás varuji, před těmito experimenty. Nikde nemáte 100% jistotu, že vše proběhne bez následků do budoucna. Je spousta lidí, kteří se tomu laicky věnuje, ale nedej bože pokud by Vám neuzavřel podvědomí. Hrozí psychické následky navždy.

pt®

Malvinko, *palec**palec**palec* PT /8stařenka/

malvinka*

PT. bohužel nevím již se nedozvím. Znala jsem jistou paní , která tuto záležitost podstoupila. A vím, že už se prakticky z celého okruhu nevzpamatovala. Již není mezi námi. Trpěla od té doby maniodepresivními stavy. Toť vše.

arimas*

No pokud se ji ujal nejaky laik tak je to mozne. Ale to je jako by ste kvuli spatne zkusenosti S JEDNIM DOKTOREM vsem radila aby se doktorum vyhybali , protoze vam doktor zlomenou nohu nevylecil a noha vam srostla nakrivo atd atd atd.

nelze vsechny hazet do stejneho pytle. v kazdem oboru jsou profici a hovada ktere je lepsi obejit.

regrese je stejen tak nebezpecna jako jakakoliv normalni lecba ktera kdyz je provadena laikem muze dopadnou velice spatne!

doplněno 19.07.10 15:45:

Kdyz vas bude operovat nekdo kdo se vydava za chirurga(a takovych pripadu bylo) tak jak si myslite ze to dopadne? myslim ze je treba trosicku uvazovat a nebyt omezeny .. a to se tyka vseho..

pt®

Malvinko, to je právě ono. Vím, že hodně víte o bylinkách, jak která pomůže. Já jen vím, že bebino, ať už třeba operace, nebo angina se s léky překoná a vyléčí. Ale zahrávat si s psychikou člověka je nezodpovědné. Každý člověk je jiný. Kdo má alergii na penicilin, dostane něco jiného. Ale když se poškodí psychika a nervy, to nedá dohromady nikdo. Mám stejný názor, jako Vy Malvinko. Proto radím, Sluníčko, zkuste bylinky a přírodní pití a hodné lidi kolem sebe, to poléčí každou dušičku. PT /stařenka

arimas*

nezlobte se na me ale radila byste nekomu kdo potrebuje okamzitou operaci zlucniku aby popijel bylinky radeji nez aby podstoupil operaci , protoze nedavno ve vojenske nemocnici po teto jednoduche operaci pacientka zemrela?

kdyz nekdo shani pomoc terapeuta tak ma do jiste miry psychiku v neporadku. pokud najde dobreho terapeuta tak se problem snadno vyresi . regresi se neresi pouze psychika ale i bezne veci jako jsou alergie a nechutenstvi a ruzne zdravotni problemy..

a nejsou k tomu zapotrebi zadne "drogy" ktere by do vas cpali doktori nebo cvokari..

pt®

Arimas, Vy mně naprosto nechápete, s tím nic nenadělám. Chci věřit, že mate touhu, radit z celého srce dobře, ale jste přesvědčena jen o své pravdě. Připomínáte mi trochu "apoštolku", co zde do poradny občas zavítá. Buďte trošku více zodpovědná, s některými radami, a to myslím opravdu upřímně. PT /stařenka/

arimas*

NO ale nechapete ani vy me.. ja tu pouze tvrdim ze nelze cpat vsechny do jednoho pytle TOT VSE! Naprosto souhlasim s tim ze je nutne najit profika ale to se tyka vseho a ne jenom regrese. to ze nekdo naletel podvodnikovi z regrese nedela razem NEJAKY PODVOD NEBO snad zivotu nebezpecnou terapii.

kazdopadne pokud jste o tom jenom cetla a zadnou osobni zkusenost s tim nemate tak nechapu proc se k tomu vubec vyjadrujete.

malvinka*

Arimas jako okamžitou operaci chápu,, prasklý vřed,, ten samozřejmě je na urgentní příjem. Ovšem tazazelce se jednalo o to jaký názor má veřejnost na ,,reflexní terapii ,,.

arimas*

ja to uvedla jako priklad(ktery se stal) ze kdyz nekdo zemre na operaci zlucniku neznamena to ze na ni zemrou vsichni.. tak to plati i o terapii.. JA SE TU FURT OPAKUJI ale vy ocividne nectete moje radky s otevrenyma ocima.. ja netvrdim nic jineho nez ze s dobrym terapeutem se problemy vyresi a se spatnym to muze dopadnout vselijak...*zed*

malvinka*

Naprostý souhlas PT. Psychika je základ všeho, zdraví nade vše. Při té přiležitosti si vzpomínám na bývalou kolegyňku v období kdy nastal boom a po jedné takové seanci přišla domů, jako omámená a opařila se horkou vodou ve sprše. Jedná se jinou dámu.

arimas*

samozzrejme ze psychika je zaklad vseho a proto je nutne resit PRICINY PROBLEMU a ne je zaplatovat LEKAMA A BUH VI CIM ..

slunicko1*
hodnocení

Ano, nechci to řešit prášky a něčím, co vím, že by mi nepomohlo, chci svůj problém řešit už trochu jinak než "normálně", nemyslím si, že by mi to mohlo ještě víc ublížit než v jaké situaci jsem... Je to sice risk, ale chci to zkusit, protože psycholog ani lékař mi nepomohl... Když jsem byla fakt v těžké depresi, nebyla jsem schopná chodit do školy a vůbec nic dělat, nikdo mi nebyl schopnej pomoc, tak jsem se uzavřela do sebe a nechci už chodit ani k psychologovi ani psychiatrovi... Vypovídat se můžu komukoliv, ne jen jim.. Proto chci zkusit něco radikálnějšího, co by mi mohlo pomoc, neříkám že pomůže, ale zkusit to chci...

arimas*

to je mi jasne.. praskama nic nevyresite . napiste te pani na kterou jsem vam dala odkaz a proctete si ty stranky .. a pak sama uvidite kam vas to posune. pokud jste mimo prazska a budete hledat terapeuta blizko sveho bydliste tak si pokud mozno o dane osobe zjistete co nejvice informaci zda li ma nekdo zkusenosti a jake, a podobne... :)

doplněno 19.07.10 17:23:

mozna vam dokonce pani pluharova bude schopna nekoho doporucit pokud nejste z prahy...

toireasa*
hodnocení

0x

Já jsem četla hlavně o regresi a progresi hypnózou. Mám i jednu knížku, kde je to vše velmi pěkně popsáno a se tomu věnuje roky. Bohužel ji teď nemůžu najít, mám knížky díky stěhování v krabicích... Když si vyhledám na českých serverech "regresní terapii", tak mi to všechno připadá jako banda šarlatánů, kteří se nazývají psychoterapeuty. Možná někteří z nich budou dobří, ale já tomu moc nevěřím. Osobně bych o tom uvažovala, ale pouze o regresi hypnózou a pouze pod vedením odborníka. Hypnóza není nebezpečná, je to stav podobný transu a pokud je pod vedením odborníka, rozhodně si nemyslím, že by mohla vyvolat trauma nebo něco podobného. Toho bych se bála pouze u psychicky nemocných lidí, ale to je myslím případ, do kterého by se ani odborník nepouštěl.

pt®

Pro Sluníčko, načtěte si něco z netu. PT /stařenka/

Z internetu: Doktorka.cz

...Ale řečeno polopaticky: hloupý člověk toho moc neví a ani toho neví moc o sobě a právě toho dnešní "psychoterapie" využívá. Jednak využívá těch hloupých a nevzdělaných lidí (nemyslím to jako urážku) a pak také využívá lidí příliš zaměstnaných, jež ani nemají čas pohovořit si o svých starostech. Ale každý průměrný člověk si své problémy dokáže vyřešit sám. ...
...Tím se dostávám k podstatě článku.Vadí mi a vždycky mi bude vadit, pokud se někdo s náma bude bavit jako s pitomcema třeba stylem "Ale ty přece víš, že já toho vím víc než ty a ty jsi příliš zaměstnaný nebo příliš hloupý, aby sis dokázal poradit sám. Ani tvoji kamarádi ani manželka ani lidé nejbližší ti nedokážou pomoci, ale já jsem Psychoterapeut a já jsem odborník na lidské problémy. Tak mi zaplať peníze za to klidné vykecání se a vylej si tady svoje problémy, já ti povím něco chytrého a můžeš jít klidně domů." ...Opět musím poznamenat , že psychoterapie, je velice důležitá v určitých případech, třeba u těžkých depresí a u závislostí např. na drogách apod. Je důležitá třeba při úmrtí a ztrátě někoho blízkého u osob jež se zhroutili a nebo spadli také do deprese. A pak je psychoterapie také velice užitečná tam, kde člověk hledá svoje já. Je přece jen ještě trochu platné, že psychologie má stále spoustu informací o lidské psychice, což může být i průměrným lidem zahaleno. Ale jak jste si všimli, jsou to extrémní případy. A nemyslím, že bychom na tom byli až tak špatně, jak se uvádí v onom článku, naopak. Myslím, že u nás ještě dlouho nepokvete živnost hledačů a sběratelů problémů jiných osob, jak se projevují u nás psychoterapeuti.
Zastavme se trochu nad tím a popřemýšlejme. Psychologie byla dlouho považovaná za preferovaný obor a měla svou vážnost. Byla i preferovaným oborem studia. Ale bohužel si spousta studentů myslela, že tam na škole je naučí co je to patent na rozum. A tak lidé vystudovali školu a dostali se do normálního života a pracovali jako psychologové či terapeuti. Ale jejich sny se najednou rozplynuly, protože zjistili, že ani oni nezabrání svému vlastnímu rozvodu, že nezabrání ani svým vlastním konfliktům.
A kdyby se dělal nějaká statistika kteří lidé jsou nejšťastnější, myslíte že by to psychologové nebo psychoterapeuti vyhráli? Ne, určitě ne. Tenhle obor, tedy psychologie ztratila na svém půvabu a důležitosti. Namísto toho se roztrhl pytel s okultismem, věštectvím, různým náboženským extremismem a spolky a odnože různých církví. Stojí denně na ulicích a provolávají svaté a spasení.Tohle samé o sobě kdysi prohlašovala i psychologie.
A když někdo napadl psychology jako takové, tak se začali bránit tím, že oni toho ví o duši přece víc než my ubohé ovce.Ale kdyby tomu tak bylo, tak by se třeba dneska vyučovalo na školách s ohledem na nadání a talentu žáků. Ale to se nestalo. Na školách se učí pořád stejně, vzniklo jen pár soukromých škol, kde se na to klade důraz, ale ty mají finanční problémy.
Ano, psychologie by nám měla ukázat, kde je náš talent a jak a co bychom mohli úspěšně zvládnout a dosáhnout, rozvinout naší osobnost a pomoci nám trochu k té rovnováze. Ale myslíte, že se tak stalo. Ne, bohužel ne. Namísto toho se začaly provádět masové kursy Silvovy metody , holotropního dýchání, a nebo regresní terapie. Kde zůstala psychologie? Daleko pozadu. Proč? Protože pravděpodobně zkostnatěla pod pravidly, schématy, dogmaty atd. Ale všimněte si, kdo jsou lidé co se podíleli na vzniku oněch masových kursů jako je Silvova metoda apod .Většinou se dočtete že zakladatel byl "psychologem" a zároveň se věnoval studiu různých léčebných metod jako cchi kungu, nebo šamanskými technikami apod. A tady by bylo potřeba poznamenat: "Díky Bohu", že někteří z těch bývalých psychologů šli dál než za hranice kostnatosti a dogmatismu.

toireasa*

S tím z velké části souhlasím. Je psychologie a pseudopsychologie. A ano, člověk si musí své problémy vyřešit sám. Jenže když jste v průšvihu, na dně, tak to zrovna moc nejde. Měla jsem takové období, měla jsem měsíc mámu v nemocnici, nevěděla jsem, jestli to přežije, bylo to opravdu hodně špatné a ošklivé. Musela jsem se starat o mladšího bráchu. Vyhodili mě kvůli tomu z práce... Prostě všechno se to sypalo jako domeček z karet. To je opravdu situace, kdy si sám nepomůžete... Naštěstí mě držela nad vodou kamarádka, která mi psychicky neuvěřitelně pomohla, denně se mnou byla v kontaktu. Jí vděčím za to, že jsem to ustála. Pak jsem se z toho dostávala ještě docela dlouho a zase jsem měla štěstí na lidi okolo sebe - teda hlavně na dva. Myslím, že je důležité, mít se o koho opřít. Tihle lidi mi bohatě nahradili psychology - vlastě to byli moji nejlepší psychologové. Pokud bych ale nikoho takového kolem sebe tenkrát neměla, tak by mě návštěva psychologa zřejmě neminula, protože sama bych to prostě nezvládla.

Další věc jsou post-traumata. Ještě nějakou dobu jsem tím trpěla (v mém případě to byly noční můry) potom, co se všechno obrátilo v dobré. Prostě podvědomí to potřebovalo dořešit. Byla to věc, kterou už jsem zvládla sama, protože jsem věděla, kde je příčina. Spousta lidí si post-traumata neuvědomuje, kolikrát nenajdou souvislosti. V takových případech je, myslím, hypnóza dobrá.

00*
hodnocení

0x

? zkouška, test

rosalinda*

Nemám zkušenosti s regresivní terapií, ale měla jsem také velké problémy, asi před necelými třemi roky. Umřelmi otec, a maminka za měsíc po něm. Dcera je závislá na drogách, dostala se pro krádeže i do vězení. Porodila zdravého chlapečka den před tím, než jsem šla otci na pohřeb. Dala ho k adopci. Prosilajsem ji ať to nedělá, že se o ni i o chlapečka postaráme, plakala jsem, ale nedala si říci. Bydlela s přítelem, který byl také na drogách. Byla jsem v hrozném stavu. Nic mě nebavilo, stále jsem jen brečela, třásla jsem se, život pro mě ztratil smysl a na nic jiného nemyslela jen na sebevraždu. Hlavně aby to vše už skončilo a měla od všeho pokoj. Naštěstí mám dobrou práci a hlavně v ní kamarádky, které mi moc pomohly. Jedna mě doporučila k psycholožce. Bohužel, ale sezení u ní mi nepomáhala, jen jsem se vypovídala z prolémů, které jsem mohla říkat svým kamarádkám. A navíc to stálo spoustu peněz. Když sama psycholožka viděla, že to k ničemu nevede, doporučila mě ke své známé psychyatričce. Ta mi dala antidepresiva. Byla jsem nešťastná z toho, že jsem skončila na práškách, připadala jsem si jako blázen. Brala jsem 5 prášků denně. Ona mi ale vysvětlila, že deprese je nemoc jako každá jiná a musí se léčit. Je to jako třeba s cukrovkou, když si musíte píchat inzullin. Teď beru už jen jeden prášek obden a problémy jsou skoro pryč. Myslím, že při příští návštěvě už mi p.doktorka řekne, že už prášky brát nemusím vůbec. Trápí mě jen dcera, která stále bere drogy a nechce se léčit. Smířit se s tím nemohu, ale zjistila jsem, že jí bohužel nemohu pomoci, když sama nechce, a snáším to daleko lépe, než dřív. Zase mám radost ze života. Takže na závěr bych chtěla říci, že vůbec nemám nic proti práškům. Je to sice chemie, ale kolik z nás nebere nějaké prášky na cokoliv. Třeba to někdo vidí jinak, ale mě to pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]