Nejste přihlášen/a.
Nelitujive svém okloíl jsem znal-známdva bezdíky-první bývalý major na misíchvydělal dost, po návratu koupil hospodu , z počátku se staral a byl v okeji, pak začal chlastat extra ligu, hoszil povětšinou kamarádíčky z mokré čtvrti. hospodu prolil hrdle, nadělal dlu, je na ulici , výjímka je když je střízlivý. druhý nejprev v pátek nebo sobotu pak to navyšoval a pakjej vyhodili z práce, přesta platit za byt až mu byl exekučně zabaven.lidé ze vhodu jej z lítosti nechávali přespávat v kočárkárně, pak když začal kálet a močit do jednoho kouta , tak jej vyhodili .Nebyla už od něj snaha vrátit se zpět . Dva roky žil-přežíval na ulici. pak konec, jestli umrzl, nebo se upil nebo něco jiného nevím je po smrti. Čest výjímkám,ale drtivá většina se ocitla na ulici skrze chlast , který nedokázali opustit.
Před nějakým časem se ve mě hnulo svědomí a když mě jeden takový oslovil, ať mu dám peníze na polévku, pověděl jsem, dobrá, není problém. Támhle je jakýsi bufet pojď , koupím ti tam polívku, třeba i guláš a navrch jedno orosené. Odpovědí mi byly nadávky, že chce jen peníze, žádný koupení jídla v bufetu. Tak jsem se otočil a nedostal nic a od té doby mají se mnou podobné existence utrum.
Nejvíc mě dostávají takoví ti: Chybí mi 5 korun na vlak do Benešova (dosaďte si jakoukoliv stanici a jakoukoliv částku a to je tak 50% žebráků na nádraží). Tak si to kupte jen do Mrače (nebo kam Vám stačí peníze), zbytek načero dojedete v pohodě.
Samozřejmě jsou k tomu občas i nějaké pohádky jako že mě okradli, měl jsem se sejít s kámošema, manželkou a tak. No ale přece ty samé pohádky můžou vyprávět průvodčímu. Vlakem se naštěstí dá cestovat v pohodě, to nikdo při nastupování nelustruje. Teda kdyby opravdu chtěli cestovat.
Je to jejich volba, takže není důvod je litovat. Zase mají svobodu, nemusí chodit do práce s pod. Dnes může pracovat každý, kdo má zájem. Ti, kdo jsou nezaměstnaní jsou nezaměstnaní proto, že pracovat nechtějí. A ten, kdo má jakoukoliv práci, tak si alespoň na nějakou ubytovnu vydělá. A krom toho dostávají příspěvek na bydlení.
Tak tomu příliš nevěřím. Myslím ověšený zlatem. Jako bezdomovece by dlouho ověšený zlatem nechodil.
Je fakt, že mezi nimi může být někdo, kdo za to nemůže, třeba ho někdo podvedl, připravil o bydlení. Ale takových je opravdu velice málo. A snaží se vrátit do života. Viz.: azylové domy, ubytovny, hledání jakékoliv práce...
Ostatní jsou ale odpad. Špinaví, zapáchající, neustále přiopilí. Obtěžují lidi o peníze, prý NA JÍDLO. Také jsem už nabídla 3 rohlíky a vak. balenou šunku. Bylo mi to hozeno pod nohy. Opravdu mají bezdomovci tak citlivé zažívání, že je neuspokojí ani šunka s rohlíky? Mně by na zahnání hladu klidně stačil i jenom samotný rohlík.
Na nádraží pobýval starší bezdomovec, byl to jeho rajón. Neměl jednu nohu, byl ale velice hrubý a zlý. Když mu lidé nedali podle přání peníze, nadával jim, že jim přeje, aby taky přišli o hnátu. Opravdu má cenu podobnému odpadu pomáhat a sklízet za to hrubosti? Jaga.
Jen tak pro doplnění. Šla jsem městem, po chodníku. Přede mnou několik metrů bezdomovec. Najednou se zastavil, trochu přikrčil, po malé chvilce zaklepal nohavicí a pokračoval dál v chůzi. A co myslíte, že z té nohavice vypadlo na chodník? Něktteří z nás opravdu nejsou ani lidem podobni.
V HK na nádraží prodával bezdomovec ten jejich časopis Nový prostor. Nabízel, byl až vtíravý. Lidé ale nekupovali, čekala jsem na vlak skoro půl hodiny a za tu dobu žádný zájemce. Jenže ten člověk po každém odmítnutí tak řval a nadával na celou halu, že se mu lidé raději vyhýbali. S takovým chováním neprodá nic.
Co vypadlo z nohavice? 5 dámských šrajtoflí anebo nějaký "nákup" za 5 prstů?
pro bezdomovce je jídlo = vajnos. Jsou to z 99% alkáči.
Klidně jim tu dvacku dej, ať si koupí alco, aspoň budou dříve eliminování. Nenuť jim šunku s rohlíky, Je to pro ně škoda a 99% z nich opravdu nepředěláme... je to naivní, Ať si koupí za tu dvacku, co chtějí.
Mám dvě nepěkné vzpomínky na jednoho bezdomovce, který se pohyboval v části města, kde bydlím. Krmívala jsem jednu venkovní kočičku. Měly jsme šikovné místo pod stříškou. Tak šikovné, že se tam X občas přespával. Kočka na zavolání přiběhla a kapsičku slupla hned. O hrsti granulí jsem si myslela, že si je nechává na někdy později. Až mi po čase jeden kumpán z party podivných lidí prozradil, že X to kočce skoro vždycky sní sám.
Pána X nešlo přehlédnout, každý týden vyfasoval v Charitě nové čisté oblečení. Jeden čas se nám před garážemi začaly objevovat velká kokina. Jednoznačně lidská, ne psí. NIkdy u nich nebyl list lopuchu nebo trs trávy, tady žádný alespoň symbolický pokus o očistu. To jen X sundal kalhoty, vytentoval se a ušpiněné oblečení si jel do Charity vyměnit.
Dříve mi některých bezdomovců i líto trochu bylo, ale tenhle X to dokonale pozměnil.
Míváme vždy "svého" bezdomovce, ani jeden nebyl alkoholik:
1. První posedal úhrnem dva roky na plotě a byl to Mimoň. Takoví jsou snadnou kořistí hrabivých domácích...
2. Druhý byl mladší s vlčákem, toho zabili pro 280 Kč.
3. Třetí sedával na schodech mírně chátrajícího domu s původně pěknými byty uvnitř a usmíval se. Byl oblíbený. Když umřel, kolemjdoucí to věděli a na onen schod dávali svíčky.
Bezdomovci mají v průměru o 13 let kratší život. Alkohol - časté trauma- je asi započten.
Cyril Höschl, Český psychiatr, je toho názoru, že je mezi bezdomovci hodně cvoků. Vůbec se mi nelíbí, že přibývá žen bezdomovkyň, prý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.