Nejste přihlášen/a.
Dotaz, je normální, aby dcera 31 let, matka malého dítěte, stále koukala do mobilu, i u jídla mačká mobil, na jídlo nekouká a když jí někdo něco říká, tak ani nevnímá, stále se kvůli tomu dohadujeme,dík,d
Netroufám si posuzovat normálnost / nenormálnost závislosti na mobilu. Bohužel, není to dnes nic neobvyklého, prý na to existuje dokonce pojem mobil - zombie. Ty potkávám často - dotyčný/á čumí do mobilu, v uších sluchátka, a pro jistotu ještě kapuci přes hlavu aby izolace byla úplná. No a pak takový jedinec v naprostém klidu nakráčí pod rozjetou tramvaj, o přechodu nemluvě. A když jsme u těch matek, je celkem běžné, že dáma drží mobil jak chleba ke svačině, kváká a mezi řečí v pohodě šoupne kočár s děckem do silnice aniž by se namáhala s nějakým rozhlížením.
Ovšem jak praví klasik : ,,Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat. ´´
Prostě závislák toho jen tak nenechá.
@dohnivak - stále se kvůli tomu dohadujeme
Tak nechte dceru na pokoji a s dohadováním je utrum . Ona si začínat nebude, ona má mobil
díky, tak to je dobrá rada, to bychom se akorát hádaly, a řekla by mi, proč mi to vadí, je to těžký,d
Tady je vidět dohříváku, jak jste jí vychovala, taková je, prostě stojí všechno dovolila a teď se bojíte cokoliv žádat
A proč vám to vůbec vadí? Ona se evidentně nudí, asi nemá chlapa, a nemáte si o čem jiném povídat. Tak už jídla se zabavuje v mobilu...
Pokud byste ji účtovala Komerční nájem, ona si vařila sama nebo jste se pravidelně střídaly s vařením, no tak OK, ať si dělá co chce ne? Ale jinak? Můj stůl, moje pravidla ) Ale primárně se zamyslím nad tím, proč se chudák holka nudí a nemáte si o čem povídat...
Holt nejste ta přirozená autorita, ona k vám nemá už přirozený respekt, také o důvod víc zapracovat na sobě.
Není proč se dohadovat. Dcera je dospělá, má už dokonce i dítě. Tak má asi i manžela a své bydlení. Proto ji nechte, ať si doma vaří a stoluje, jak se jí líbí. Bude asi dost jednoduchá. Dítě se toho od ní moc nenaučí.
Pokud ji třeba při oslavě pozvete na oběd k Vám, řekněte jí, že byste uvítala, aby telefon nechala v předsíni v kabelce. A pěkně jste si oslavu všichni užili.
Pokud jí ale snad denně vaříte a zvete ji na oběd, bere to jako samozřejmost, neváží si Vaší práce a chyba je ve Vás. Ve 31 letech se už paní může /musí/ starat sama.
Mně nejvíc vadí, když jedu autem po městě a v poslední chvíli mi na silnici vlítne nějaký zahalený kapucář s mobilem. Nepřítomný pohled, auto vůbec nevnímá.
Když moje děti byly malé /70. léta/, a jeli jsme třeba někam dál, či dlouho čekali v čekárně u lékaře, brala jsem vždycky knížku. Obvykle říkadla od Lady. A četla jsem, ukazovala obrázky. Děti byly tiché, pozorné. Často se stávalo, že se k nám slezly i další cizí děti a poslouchaly taky.
Bylo to daleko lepší, věnovat se dětem, vyprávět, číst, než je nechat dělat rotyku a čučet do mobilu. A věřte, že jsem už hodně, hodně let neviděla, že by maminka někde dětem četla, či ukazovala obrázky. Asi to už není IN. Jaga.
Neumím v příspěvcích moc hledat, ale myslím si, že jste s neposednou dcerou už měla problémů dost. Pokud má vlastní rodinu, měli by si sami bydlet, společné bydlení přináší problémy. Věk už na to má, proč jí pořád sloužit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.