Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobily doma

Od: dohnivak odpovědí: 10 změna:

Dotaz, je normální, aby dcera 31 let, matka malého dítěte, stále koukala do mobilu, i u jídla mačká mobil, na jídlo nekouká a když jí někdo něco říká, tak ani nevnímá, stále se kvůli tomu dohadujeme,dík,d

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

4x

Hlavně, aby měla dcera čas na dítě a nebyl mobil přednější než její potomek. Závislost je hrozná věc ať, jde o cokoliv.

hodnocení

3x

Netroufám si posuzovat normálnost / nenormálnost závislosti na mobilu. Bohužel, není to dnes nic neobvyklého, prý na to existuje dokonce pojem mobil - zombie. Ty potkávám často - dotyčný/á čumí do mobilu, v uších sluchátka, a pro jistotu ještě kapuci přes hlavu aby izolace byla úplná. No a pak takový jedinec v naprostém klidu nakráčí pod rozjetou tramvaj, o přechodu nemluvě. A když jsme u těch matek, je celkem běžné, že dáma drží mobil jak chleba ke svačině, kváká a mezi řečí v pohodě šoupne kočár s děckem do silnice aniž by se namáhala s nějakým rozhlížením.

Ovšem jak praví klasik : ,,Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat. ´´
Prostě závislák toho jen tak nenechá.

Mobily doma

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, v několika starších filmech byla scéna, kdy si mladý člen rodiny u stolu při společné konzumaci jídla rozložil knížku a četl si - a byl za to rodičema kárán. Dnes knížku u jídla nahradil mobil, ale zcela normální není ani jedno z toho. Mně by to vadilo také a ještě více, kdybych to jídlo pro rodinu připravoval já (je to skoro až neúcta k tomu kuchaři). Zdravím!
dohnivak
hodnocení

taky si myslím, že to je nevhodné,d

hodnocení

1x

@dohnivak - stále se kvůli tomu dohadujeme

Tak nechte dceru na pokoji a s dohadováním je utrum *smich*. Ona si začínat nebude, ona má mobil :-D

id
hodnocení

0x
Nedohadujte se. Zaveďte nová pravidla. Předpokládám, že dcera bydlí u vás.
Pokud budeš u společného oběda / večeře čučet do mobilu, tak druhý den pro nás všechny vaříš ty.
dohnivak
hodnocení

díky, tak to je dobrá rada, to bychom se akorát hádaly, a řekla by mi, proč mi to vadí, je to těžký,d

id
Jak píše ben - neúcta k kuchaři. Tak ať si pro sebe a dítě vaří sama, pak vám nebude nic vadit. Váš dům, vaše pravidla a nebo má možnost vlastního bydlení. Dcera vás má na háku a vy se nervujete. Je to pouze na vás jak problém vyřešíte.
kk

Tady je vidět dohříváku, jak jste jí vychovala, taková je, prostě stojí všechno dovolila a teď se bojíte cokoliv žádat :)

A proč vám to vůbec vadí? Ona se evidentně nudí, asi nemá chlapa, a nemáte si o čem jiném povídat. Tak už jídla se zabavuje v mobilu...

Pokud byste ji účtovala Komerční nájem, ona si vařila sama nebo jste se pravidelně střídaly s vařením, no tak OK, ať si dělá co chce ne? Ale jinak? Můj stůl, moje pravidla :)) Ale primárně se zamyslím nad tím, proč se chudák holka nudí a nemáte si o čem povídat...

Holt nejste ta přirozená autorita, ona k vám nemá už přirozený respekt, také o důvod víc zapracovat na sobě.

hodnocení

0x

Není proč se dohadovat. Dcera je dospělá, má už dokonce i dítě. Tak má asi i manžela a své bydlení. Proto ji nechte, ať si doma vaří a stoluje, jak se jí líbí. Bude asi dost jednoduchá. Dítě se toho od ní moc nenaučí.

Pokud ji třeba při oslavě pozvete na oběd k Vám, řekněte jí, že byste uvítala, aby telefon nechala v předsíni v kabelce. A pěkně jste si oslavu všichni užili.

Pokud jí ale snad denně vaříte a zvete ji na oběd, bere to jako samozřejmost, neváží si Vaší práce a chyba je ve Vás. Ve 31 letech se už paní může /musí/ starat sama.

Mně nejvíc vadí, když jedu autem po městě a v poslední chvíli mi na silnici vlítne nějaký zahalený kapucář s mobilem. Nepřítomný pohled, auto vůbec nevnímá.

Když moje děti byly malé /70. léta/, a jeli jsme třeba někam dál, či dlouho čekali v čekárně u lékaře, brala jsem vždycky knížku. Obvykle říkadla od Lady. A četla jsem, ukazovala obrázky. Děti byly tiché, pozorné. Často se stávalo, že se k nám slezly i další cizí děti a poslouchaly taky.

Bylo to daleko lepší, věnovat se dětem, vyprávět, číst, než je nechat dělat rotyku a čučet do mobilu. A věřte, že jsem už hodně, hodně let neviděla, že by maminka někde dětem četla, či ukazovala obrázky. Asi to už není IN. Jaga.

Neumím v příspěvcích moc hledat, ale myslím si, že jste s neposednou dcerou už měla problémů dost. Pokud má vlastní rodinu, měli by si sami bydlet, společné bydlení přináší problémy. Věk už na to má, proč jí pořád sloužit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]