Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč některé restaurace šidí porce

Od: fencl odpovědí: 8 změna:
Zažil jsem na vlastní oči že někde v restauraci dám za dětskou porcičku v hodnotě 200Kč oběd a jinde velkou porci velice chutnou za 130Kč.Čím to může být?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Proč? No proto, že každý hospodský má jiný přístup k podnikání. Jsou fakt dobré restaurace, ale i jídelny, kde se dá slušně najíst za rozumný peníz. Vřele doporučuji si před návštěvou prolítnout recenze na netu - je to slušný ukazatel. Já jsem v restauracích často, protože služebně jezdím po celé republice a tak je to pro mě nutnost. Další dobrý ukazatel je, že pokud na parkovišti před hospodou v poledne stojí 1-2auta, je to passé. U správné hospody se těžko hledá místo k parkování, protože se tam stahují kunčofti i z daleka. To je ostatně příjemný bonus služebního auta, kdy nemám problém zajet si na oběd i třeba 10km do hospody, kterou mám osvědčenou.

hodnocení

4x
Tím chceš říci, že mají být ceny v restauracích všude stejný?
Třeba auta jsou taky stejně drahý?

hodnocení

1x
Nojo, ono je rozdíl dát si Kostku ve skluzu, nebo krupicovou kaši.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, že by za to mohl zákazník/host, který si to za tu cenu koupí místo toho, aby odešel? Zdravím!

hodnocení

0x

To akože vám namiesto 100 gramovej porcie dajú len 80 gramov? Ostatné je len podnikanie podľa podmienok,ktoré sú. Vlastná reštaurácia,môže ísť s cenou nižšie ako tá v nájmu napr.

hodnocení

0x

Když to projde...

makk
hodnocení

0x

To není šizení porcí, ale rozdílná cena. Je jasné, že za totéž zaplatíte jinak v bufetu a jinak v nóbl restauraci. Sice je pravda, že mnohé restaurace mají nóbl pouze ty ceny, ale to už je na zákazníkovi, aby si vybral kam půjde a kam ne.

To je právě ono -podnájem vs vlastní; polotovary vs maso , zelenina ... od místních dodavatelů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]