Nejste přihlášen/a.
Najdou se ještě opravdoví fandové Rock´n Rollu, kteří pamatují vysílání Radia Luxembourg a AFN Munich? Dovedl by někdo říci, na které vlnové délce Radio Luxembourg vysílalo v 5O. létech minulého století? Dodnes si pamatuji upoutávku, kterou Radio Luxembourg vysílalo každou chvíli. Pamatuje si to ještě někdo jiný? Začínalo to : This is Radio Luxebourg, your friendly station ... U nás byl v té době tento druh hudby tabu. Dopisoval jsem si koncem 50. let s jednou Polkou, jejíž adresu jsem sehnal v časopise EKRAN, která mi posílala fotky Elvise Presleyho a dalších rock´n rollových zpěváků. V té době jsem byl zaměstnán v SVA Hrádek nad Nisou a chtěl jsem jít na vysokou školu. Moje aktivity se však dozvěděl kádrovák závodu soudruh Holín a napsal mi do posudku, že mám obdiv k západní kultuře. Tak jsem odtud rychle odešel a nastoupil jinam, kde byla předsedkyní závodního výboru KSČ jedna hodná paní, která mi dala posudek umožňující přihlásit se k přijímacím zkouškám. Toho fanatického přisluhovače komunistického režimu soudruha Holína jsem pak ještě potkal v 70.létech v Praze a to pracoval na ústředí Hasičského záchranného sboru.
doplněno 10.08.13 10:13:Pokud chcete slyšet výborný rock´n roll, tak si pusťte na Internetu Alpen Radio Rocki´n. Vysílají to z německých Aachen a je to nepřetržitý proud hudby z 50. a 60. let minulého století.
Rádio Luxembourg vysílalo na střední vlně 1 440 kHz (tj.208 m). O historii této stanice se dočtete zde: muzikus.cz/...
Já jsem poslouchal zprávy na Hlasu Ameriky, Svobodnou Evropu jsem nikdy nechytil, v Brně byla silně rušená. Měl jsem však v oblibě nedělní polední vysílání z Londýna v češtině pod názvem Půlhodinka Jacka Allena. To šlo na krátkých vlnách, po zprávách přestali vysílání rušit a pak jsme mohli poslouchat především RnR. Dobře si pamatuju jednu vypalovačku Na vlnách houpající se pták. Na jižní Moravě jsme poslouchali i rakouskou obdobu naší Zákruty, Autofahrer unterwegs, tam taky docela pěkně hráli. Nemohu se však ztotožnit s názorem, který občas zazní, že v padesátých letech se u nás hrály jen častušky. Karel Vlach, Gustav Brom a jiní by se asi pěkně naštvali, ti měli v repertoáru docela dost swingovek a jazzových skladeb.
Tak to jsem rád, že se někdo ozval ) Takhle tedy hlásil Laxík : This is Radio Luxembourg, your friendly station, your station of the stars, broadcasting on two, 0 . eight meters medium wave and fourty nine point two six meters short wave.
Na vysílání tohoto radia bylo jedinečné, že denně přibývaly nové a nové šlágry, které se rodily v USA a GB jako houby po dešti. To se v současné době o našem rozhlasovém vysílání nedá říci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.