Nejste přihlášen/a.
Na základu tohoto jak často vaříte, viz odkaz : poradte.cz/...
mne napadlo co vaříte, takovéto malé domácí chlubení?! A hned dám svůj příspěvek na dané téma.
Fazolky na kyselo , protože jsme dama masožravci k d originálu jsem přidal medailonky a panenky.
Recepty jsou zde:
Chléb
do mísy 1:
50 g lněných semínek
100 ml vody
nechat nasáknout
do mísy 2:
110 g jáhlů - rozemlít ve smoothovači
110 g kukuřičké mouky
200 g tapioková mouka
promíchat
do mísy 1:
340 ml vodu (přidat k lněným semínkům)
a 24 g psylia
nechat 15 minut
3 g sušeného droždí
sesypat mokré a suché potraviny a promixovat hákem
prohnětat
rozdělit na dva bochníky
dát do fotmy s pečicím papírem
přikrýt folií a nechat v lednici 10-14 hodin
nařídnout rážky
15 min 250°C
45 minut 180°
nechat vychladnout
koláč s cizrnovo-kakaovým krémem:
1 šálek arašídů
1 šálek mandlí
1 šálek vlašských ořechů
(nebo 3 šálky jakýkoliv ořechů)
rozdrtit ořechy na mouku
půl hrnku vody nebo rostlinného mléka
udělat těsto
udělat korpus ve formě vyložené potravinovou folii
náplň:
hrnek sušených datlí (nebo rozinky, švestky)
namočit na 20 minut do horké vody
2 šálky uvařené cizrny do cooperu
přidat 3 lžíce raw kakaového prášku
půl lžičky skořice
přidat rozmočené datle
šálek vody
mixovat na krém
dát do korpusu
ozdobit borůvkami / mraženou směsí lesní směsi
bramborovo-tuňákové placky:
Rozmačkat vařené brambory 700 g
přidat 2 vejce
plechovka tuňáka
cibule
(bylinky)
sýr
mrkev
kmín
kajenský pepř
na plech a upéct
Juro, ono by víc pasovalo asi hovězí,ale zrovnanebylo na skladu (v ledničce)
ale spíše jsem myslel , že se budete ukazovat se svými výtvory!
Je to všechno velice hezké a vypadá to zcela jedle. Fantazii se meze nekladou. Když syn jezdil před lety s kamionem, dal mi recept na: dušené zelí, těstoviny a konzerva na milánskou směs. Prý to nemá chybu! Kroutila jsem se. Že mi někdy dá ochutnat.
Je to už asi 20 let zpátky, ochutnat nedal a už už asi ani nedá. Jsem ráda, že jsem tomu unikla. Ale právě podle syna jsem zjistila, že sníst se dá takřka všechno. Když je hlad. Jaga.
Komplikované. Příliš, ta vejce s masem...
Jednoduché jídlo hrášková polévka s noky: Postup:
1. Do vody dáme zmražený hrášek (450g), přivedeme do varu a přidáme 2 kostky zeleninového bujónu, sůl pepř, povaříme tak 10-15 minut, aby byl hrášek křupavý.
2. Mezitím si uděláme noky: V hlubokém talíři rozmícháme 1 vejce, 2 lžíce másla , sůl a podle hustoty přidáváme krupici do takové hustoty, abychom lžící mohli z talíře vykrajovat noky do polévky
3. Po 15 min. varu polévku ochutnáme, dochutíme kořením a příp. solí, vkládáme lžící vykrajované noky a 5 min. je necháme přejít varem.
Vypadá to moc pěkně žlutozeleně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.