Nejste přihlášen/a.
Může mě někdo vysvětlit, proč se Český olympijský výbor vzteká a chce hnát k soudu hospody, kde se sleduje v televizi olympiáda?
Místo aby podporovali sport tak chtějí pokuty za něco co ani nedělají.
@juraja: Nechtějí zakázat používání slova olympiáda, ale používání svých ochranných známek komerčními sponzory těch soutěží k jejich vlastní propagaci nebo dokonce registrování jejich log a známek obsahují "olympijská"loga a známky:
" Nekomerční vzdělávací projekty nechceme omezovat, i když Mezinárodní olympijský výbor preferuje spíše označení soutěž, nikoli olympiáda,"říká ředitelka komunikace ČOV.
Zmiňuje ale, že u řady školních olympiád mají problém a dostávají se na hranu, a to zejména proto, že se slovo "olympiáda" bez souhlasu spojuje s názvem nebo logem komerčního partnera. "Někteří pořadatelé se dokonce snaží registrovat svá loga obsahující olympijskou symboliku jako ochranné známky."( Zdroj)
Taky se to ke mně doneslo. Různé Olympiády pamatuju od dob, kdy jsem ani nevěděl co to je. No jo, asi se tyhle soutěže budou muset přejmenovat (čeština je naštěstí bohatá) asi jako se v obchodech s cukrovinkami nesmí prodávat čokoládové mince, protože mince smí vydávat pouze centrální banka a nikdo jiný, nebo se marmeláda v češtine něsmí jmenovat marmeláda, protože ve vedoucích zemích EU je marmeláda jen z citrusových plodů (ale mezi cizojazyčnými nápisy na ovocných pomazánkách se pokud se nepletu v portugalštině slovo marmeláda normálně píše) a našlo by se toho spousta, co se musí jmenovat jinak než jak se tomu říká.
Co na tom, že olympijský výbor od tohodle nesmyslu couvnul, máme zde určitou míru před*** a mohlo by to přecejenom někomu vadit, takže spíš tipuju, že je konec matematickým, fyzikálním a dalším olympiádám.
Jestli jsem správně pochopil, tak nejde o to, že v hospodě lidi koukají na... raději napíšu "ty sportovní soutěže", abych taky neměl problém , ale o to, že používají ty symboly a názvy. Takže stačí napsat: "Přijďte se podívat na sport" a nikdo jim nic nemůže. Jinak uznávám, je takové obvinění je blbost, která nemá obdoby. Co už vůbec nechápu, že zakazují i použítí státní hymny nebo státní vlajky, to přeci není majetek toho výboru. Už to tu začíná být horší než za komunistů.
Neboť to nejsou moudří lidé. Stejně tak jako jsou tradiční televizní a rozhlasové vysílací stanice v současnosti evidentně v posledním tažení a snaží se to zvrátit povinností koncesionářských poplatků v podobě tak absurdní, že kdyby to zmínil člověk někde před 20 lety, málem ho zavřou na psychiatrii, je jasně toto uvedené snažení znakem posledních záchvěvů kopyt umírající olympijské kobyly. A je to tak správně. Vše má svůj začátek i konec. Stýskat se mi nebude. Upřímnou nesoustrast
Navíc se tam stejně už nikdy neobjeví můj nejoblíbenější český reprezentant: Štěpán Jaška
@jenyk: Četl jsi vůbec ten článek? Problém není, že se v hospodě sleduje olympiáda, ale že na pozvánce na tu akci se píše slovo olympiáda a nebo se používá symbol pěti kruhů. Obojí jsou ochranné známky, k jejichž používání nezískala ta hospoda povolení od ČOV. Kdyby na pozvánce bylo "Přijďte sledovat Letní sportovní hry v Paříži", tak je všechno v pořádku.
Tohle mi opravdu připadá jako výraz zoufalství, tak jako když Svěrák brojil proti používání jeho sloganu "upeč zeď". Dosud se výrazy olymp* běžně používaly.
Olympyjáda je prostě za zenitem a zájemců o její pořádání valem ubývá. Úpadek nastartovala postupná komercializace, pak se přidala politizace (bojkoty, vylučování, dženderismus, degenerace ceremoniálů) a policejní uzávěry Paříže to dorazily.
Ten vtip je trošku nefér, protože v ženském boxu nesoutěžil ani jeden transsexuál.
Ty dvě boxerky jsou od narození nejspíše intersex (dosud nebyly oficiálně testovány), interně spíše více muži než ženy (nedokonaný vývoj na muže při vývoji před narozením), s příslušně vysokými hladinami testosteronu, který jim v tomto sportu dává nepřiměřenou a zcela jasnou výhodu.
Jestli jsem zprávy sledoval správně, tak obě vyhrály zlato ve své váhové kategorii.
Může to být trans-, inter-, hermafrodit nebo cokoli. To jsou jen technické pojmy. Jak to vypadá jako muž a má to mužský chromozom, patří to do mužské soutěže. Nebo vytvořit speciální kategorii hybridů na paralympiádě. Dřív se tyhle entity uplatňovaly v cirkusu pod názvy "fousatá dáma" apod. Je zřejmé, že za nárůst těchto poruch může znečištění potravního řetězce hormony.
@zabalteto Nic nebylo dosud bližšího zveřejněné, kde jste vzal soukromé (lékařské) informace o sportujících na olymp*ádě?
Podle toho, co jsem četl, tak přítomnost mužského chromozomu nutně neznamená, že ten intersex jedinec produkuje testosteron na typické mužské úrovni.
Celá ta zdravotní problematika nejednoznačných jedinců je mnohem složitější než by se laikovi na první pohled mohlo zdát, proto jsem psal, že všichni čekají, kdo ze sportovních asociací přijde s první oficiální procedurou na to, jak a co testovat a jak stanovit hraniční limity.
I to jejich testování boxerskou federací na mužský chromozom bylo nějaké divoké, neoficiální a ta protidrogová organizace WADA, která ho údajně měla zdravotnicky zašťiťovat, řekla, že to nedělali, protože sexuální diagnostiku nedělají, takže kdoví, co to vlastně kdo "naměřil" a "diagnostikoval".
Ono to nakonec není nutné hrotit ani tímto směrem. Olympiáda, stejně jako jakékoliv jiné mezinárodní soutěže v čemkoliv jsou z hlediska férovosti naprostý podvod vždy. Pokud budu soutěžit třeba v běhu s jedním dalším člověkem, je pravděpodobnost mého vítězství 50:50. Pokud se třemi, už je to jen 25:75. Mám-li deset lidí, mám už jen desetinovou možnost, že to budu zrovna já. A teď se stačí zaměřit na to, kolik obyvatel mají například USA a kolik my. Nesmysl, absurdita, fraška.
Smode. Pokud budes zavodit s jednim dalsim clovekem, nikdy neni sance na vitezstvi 50:50. To si pletes treba se sazenim, kde nezalezi na kvalitach hrace. Ve hre, kde na kvalitach zalezi, nemuzes takove deleni uplatnit. Nebo chces snad rict, ze s Boltem bys to mel pul na pul?
V zemi, která má 340 milionů obyvatel, je logicky v průměru 34x víc lidí, kteří se snaží o umístění v profesionálním sportu všech kategorií. Takže má jednoznačně v průměru 34x vyšší šance na výhru. Na tom není nic k nechápání. Tedy mezinárodní sport = podvod. Je pak legrace sledovat třeba při hokeji jak se ozývá křik z půlky hospod ve městě když se dostane puk do branky, jak jsou všichni natěšení a nadržení...a vůbec jim nedochází že fandí čistému podvodu
smode2 - Takže tedy třeba v hokeji by podle této teorie měly o několik koňských délek vítězit reprezentace Kanady, USA, taktéž i Německo by mělo být podstatně úspěšnější nežli trpaslík jako je ČR. Nebo to špatně chápu?
V hokeji to jak vidno tak úplně neplatí, ale podívejte se na dominanci Číny ve stolním tenisu díky hráčské megazákladně.
Ale no tak.
Kdyz se kouknes napriklad na medaile nebo rekordy z atletiky, nenajdes tam ani jedineho cinana.
Proc?
Ze by meli dle te tve statistiky tak malo atletu?
To asi ne, ze?
Nebude to tedy spise tim, ze jejich kvality zkratka lezi jinde a jednoduse se tedy v atletice na prednich prickach neumistuji?
Zkratka, ta tva statistika neni aplikovatelna, kdyz je zahrnutelny faktor kvality, nebo jakkoliv jinak to chces nazvat.
Chceš vysvětlovat, že olympijská tematika je chráněna právními předpisy jejichž dodržování kontroluje výbor, tedy dělá to, co dělat má? To je snad dostatečně srozumitelný. Není povoleno používat oympijské motivy, jako jsou kruhy, maskoti, slogany nebo jiné prvky spojené s olympijskými hrami, protože jsou chráněny zákonem. Toto má zajistit, že žádná společnost či jednotlivec nebude moci těžit z prestiže olympijských her bez řádného povolení. Pokud jde o reklamní materiály s touto tématikou, legálně mohou využívat olympijské symboly pouze oficiální partneři a sponzoři olympiády, kteří mají uzavřenou smlouvu s Mezinárodním olympijským výborem (MOV) nebo příslušným národním olympijským výborem. Tyto společnosti pak vytvářejí reklamní kampaně, které mohou zahrnovat odkazy na olympiádu, sportovce a další olympijské prvky. Nautorizované využití olympijských motivů v marketingu může vést k právním postihům, včetně pokut a stažení reklamních materiálů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.