Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztahuje se na tohle kauce?

Od: terez odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
momentálně mám pronajatou chatu na dovolenou a pronajímatel chtěl při nástupu kauci pro případ, že bychom něco rozbili.
Dnes byl velký vítr a než jsem stihla zareagovat a pozavírat okna a dveře, jedno okno prásklo a vysklilo se.
Má i v tomto případě pronajímatel právo po mně chtít náhradu a kauci si nechat?
Přímo za to nemůžu, nebylo způsobeno úmyslně ani nepozornosti, špatným používáním atd.
Jaký je váš názor?
Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Než jsem stihla zareagovat a pozavírat okna a dveře, jedno okno prásklo a vysklilo se.

Sama přiznáváte vinu, takže to zaplatíte. Majitel nic nezanedbal.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, jenom názor - ke škodě došlo za Vašeho pobytu, tak pronajímatel chaty za to nemůže. Tak kdo asi? Jinak, možná to nějak "okecáte" (nebyl to úmysl), možná to pokryje pojistka. Zdravím!

v
hodnocení

2x

Dnes, kdy vám v mobilu déšť vítr pípne 5 min. předem, jste nestihla zareagovat? Nejspíš vám měl majitel přijet okna pozavírat, Tak dobře mu tak vy za nic nemůžete to už bylo, má mít zarážky

hodnocení

2x
Záleží na tom, co máte ujednáno.
Obyčejně to bývá tak, že si majitel strhne peníze na opravu okna a zbytek kauce vrátí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]