Ahoj. Marně hledám info o přeletu stíhaček nad Krušnými horami. Tady u nás v Krupce to byl randál jak na leteckém dni. Co to bylo za letadla? Neví někdo?
@jenyk Myslíte? Ne vždy a samozřejmě ne všechny, ale najdou se... Na trasách mezi pobaltskými státy a Tureckem pravidelně najdete některé z radarových letadel NATO... tak dva týdny zpět jedno kroužilo nad ČR. Stejně tak jsem sledoval start a let dvou stíhaček Belgického letectva...
Do přílohy dávám co jsem namátkou našel zrovna teď...
No, vzhledem k tomu, jak ,,rozsáhlý´´ je letecký park naší armády asi nebude těžké určit, o jaké letadla šlo, že? Nápověda - forsáž má jen JAS 39 Gripen, proto je taky podstatně hlučnější než L159.
slavco31 - také mě to napadlo, že by to mohl být přelet stíhaček F-16 z Německa (ze základny USA) na Slovensko. Ovšem, ty přistály na Slovensku snad už o den dříve.
lmgify
Základny USA jsou spíše v jižní polovině bývalého Západního Německa. Odtud by nelétaly přes hranice u Teplic a Ústí nad Labem mezi nimiž Krupka leží.
Jedna Alca létala v neděli nad mosteckým jezerem. Zrovna jsem tam byl. Dnes dopoledne nad hřebeny Krušných hor prolétly dvě stíhačky které jsem já neviděl ale říkala mi to žena a syn na zahradě. Prý to ale Gripeny nebyly. Syn provozuje ten paragliding a ty stíhačky prolétly v prostoru kde se dost padáky pohybují ale prý žádné info o průletu neměli. To startoviště padáků ale běžně informace o průletech čehokoliv prý dostává, tak nevím ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.