Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava zlata

Od: mechanik odpovědí: 8 změna:
Zajímal by mě váš názor na věc. Má žena pracuje v okresním městě s kolegyní z východu která v onom městě i bydlí spoustu let. Napíšu to jak mi to řekla žena...ta kolegyně jí požádala, jestli by jí nenechala opravit dva zlaté prsteny a řetízek ve zlatnictví v našem městě. Prý jí ho v okresním neopraví protože má nějakou divnou ryzost (osobně tomu tedy nevěřím-punc tam byl klasický).To zlato ale mělo načervenalou barvu.Vše opravili-žena jí ho vrátila.
Divné je, že toto se opakovalo již pětkrát za půl roku. Jednou brož,jindy další prsteny,řetízky,náramky apod..Vše bylo ohnuté nebo roztržené. Naposledy jsem si všimnul účtenky z opravy (3000Kč) kterou opět žena vyřizovala, ale tentokrát již v okresním městě-tam kde údajně opravy nechtějí dělat. Žena to bere jako službu kamarádce, ale mě připadá divné to množství a proč posílá za sebe jiné. Je fakt, že vždy jí prý vše zaplatila. Přiznám, že je žena dost najivní a kdo ví co za tím ve skutečnosti je. Co si o tom myslíte? Nerad bych abychom se do něčeho zapletli.Na druhou stranu jí nechci zbytečně podezírat.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

3x

Přijde takhle Romka na policii a křičí "okradli mě" a "co vám ukradli"? Ptá se policista. "Kabelku". A "co jste si v ní měla? "17 peněženek".

asd1
hodnocení

3x

Tipuju nějaký čorky, okrádání mrtvol apod. Vás využívá aby byla skrytá a zlatník si jí s tím nespojil, když by všude chodila ona - asi by to bylo víc kusů a zlatnictví by nejspíš informovalo policii. Přes vás může jít jen část zboží, těch kusů může být mnohem víc..

"V okresním neopraví" je nesmysl, ostatně to už žena zjistila...

Poslal bych jí do hajzlu, to není pomoc kamarádce ale spíš legalizace zboží který smrdí.. Kdyby nesmrdělo tak to zadává sama.

Taky mně to napadlo,že jim to někdo posílá od nich a tady to nechá opravit a zpeněží..

hodnocení

2x

"Kolegyně z východu", jak píšete, nebude asi tak bezúhonnou, jak se dělá. Sama si do zlatnictví chodit nechce, při více návštěvách s poničenými šperky by se stala nápadnou. Kdypak si člověk přetrhne 4 řetízky najednou?

Vaše paní by jí neměla dělat služku. Když si vše paní sama poničila, ať si to sama dá opravit. Za to by se neměla stydět. Ale asi to nebude tak úplně pravda.

Navíc je zvláštní i to, že Vaší paní bez problémů vzali zboží do opravy i v provozovně, kde to údajně nedělají. Kolegyně lže. At s tím paní přestane, to opravdu nemá doma do čeho píchnout, že raději běhá po opravnách s opravami pro "kolegyni z východu"? Jaga.

lmgify
hodnocení

1x

> brož,jindy další prsteny,řetízky,náramky apod..Vše bylo ohnuté nebo roztržené

Jen jestli nebyly z někoho nedobrovolně stržené nebo poničené, když byly hozeny do pytle s ostatními věcmi při "návštěvě"v bytě, když tam zrovna nebyl majitel.

Přece jenom by bylo divné, kdyby jeden chlápek přinesl každý druhý týden do stejného zlatnictví nový pytlík poničených šperků.

Načervenalé zlato je skutečná věc, ale může to být i podvod. Potvrdil zlatník,, že je to skutečné zlato?

km
hodnocení

1x

opravdu to vypadá na levotu... :(

bramburka
hodnocení

0x

Ach, ty svata prostoto! To chcete, aby Vasi zenu zavreli? "Kamaradka" od toho da ruce pryc a vina padne na Vasi pani!To Vam neni podezrele, kolik zlata ta zenska vlastni?

plavest
hodnocení

0x

Kolegyně je Ukrajinka? Představy, které mě napadají mě děsí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]