Nejste přihlášen/a.
Dobrý den... jaké byly ceny před 20-ti, 30-lety...?
Připadá mi, že dnešní ceny jsou přemrštěné..P.
Před 13 lety jsem například zakoupil pozemek za 70,- Kč/m2 a dnes se prodávají ty stejné v okolí za 700,- Kč/m2. Ten můj předchozí majitel zakoupil od jiného majitele před 18 lety za 11,- Kč/m2. Jinak co jsem zaslechl některé názory z doby kdy se snažili o vládu komunisté, pokud byl člověk zapsán na obci jako občan, mohl si požádat o přidělení stavebního pozemku. Ten dostal zdarma v rámci plánu zástavby. Ano, nemohl si vybírat, byly to pozemky různé a různě (ne)vhodné k bydlení, a musel začít do určené doby (tuším že to byly 2 roky) stavět. Upřesněte prosím vy co si dobu pamatujete.
V roce 1984 jsem po stavebním odboru MNV s mladickou nerozvážností tvrdě požadovala přidělené stavebního pozemnku, že chceme stavět. A hle, dostala jsem na výběr asi ze 3 pozemků. Cena za metr byla si 6 Kč. Nyní ty pozemky stojí asi 3000 Kč za metr. Později jsem se dozvěděla, že jsem prý tak urputně vyžadovala přidělení pozemku, že se mě chtěli zbavit, abych denně nedocházela do jejich kanceláře. Takže to vypadá, že to opradu bylo v jejich gesci pozemky přidělovat. Také mě poskytli vzorníky domů, ze kterých jsem si měla vybrat dům, který nám povolí. Projekt stál 270 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.