Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je elektrické kolo symbolem lenosti

Od: fuks odpovědí: 23 změna:
Mnozí lidé mají názor že elektrické kolo je pro staré, nemocné nebo líné lidi aktivního pohybu.Proč se to též nemluví o těch co se často vozí na motorkách nebo v autě když tam není zapotřebí žádné fyzické námahy a nechají se na motor pohodlně dovést všude též mladí a zdraví lidé oproti el.kolu kde se dají nastavit úrovně režimů a po rovince přípomoc úplně vypnout nebo v eco režimu?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
"Je elektrické kolo symbolem lenosti"
To je jako bych řekl že kalkulačka je taky symbolem lenosti.
Vždyť stačí papír a tužka.
Prostě pokrok nezastavíte.

dylin
hodnocení

2x
Já jsem mladej a mám elektrokolo na dojíždění do práce (18 km). Takovejch tlemilů je dost a já jim dycky řeknu, že to je super věc a lituji, že jsem to neudalal dávno. Většinou na tebe machruji takoví ti, jak si myslí, že tím šlapáním jsou něco víc (něco jak tady ten projektant na poradně), ale pro mě bylo šlapání jen prostředkem k tomu někam dojet a žádný endorfiny z toho nemám. Když sport, tak mě baví silové disciplíny.
dylin
Jsem neodpověděl na dotaz... Za mě je to symbol mobility. Něco jako skútr, kozí dech, babeta, pionýr
ia

Takže když zvedáš tuny železa, tak z toho cítíš endorfiny? Já z toho cítím smrad potu v posilovně A zcela neuč L no zbytečnou promarněnou energii :))

To už je lepší šlapat na kole a kochat se krajinou, samozřejmě s minimem motorových vozidel

dylin
Ia: no každý jsme nějaký... Mně zas vadí ti smradlaví zapocenci, co slezou z kola, rozepnou si svůj horní díl teplodresu a s klapotem bot se cvokem do pedálu doklapou k okénku pro "jedno točený"...
ia

Ti mi jsou úplně volný, občas se jich zeptám na prostatu nebo stříknu stěračem :)

Já si radši zajdu na pěší tůru 20 kilometrů, než jezdit na kole s helmou a dresem a chlemtat u toho točený :) Nabírat svalovou hmotu železem už ani nepotřebuju, tesťáku mám nadbytek :)

pb®
hodnocení

1x

Co si kdo myslí je mi u zádele, dělám si co chci. I na elektrokole se šlape, i na elektrokole se zvýší tep a prohloubí dýchání, tak jaká pak lenost.

To jsou asi líní i všichni jezdci na koni, na něm ani šlapat nemusí jako na tom elektrokole, kůň odšlape všechno za jezdce. Ovšem počkat, zkoušel ten, kdo by tohle tvrdil, jet na koni a ví, jak namožené z jízdy mohou být svaly? A ví vůbec, kolik práce je okolo, než si člověk za odměnu na koně sedne?

Na sjezdovkách asi také jezdí lenoši, však jenom stojí a vezou se, žádná fyzická zátěž.

jiofa
hodnocení

1x

Nikoliv symbolem lenosti ale pohodlnosti. Bez větší námahy, dříve v cíli, ... atd. Všechny záčátky techniky jsou z tohoto důvodu.

hodnocení

0x

Neznalost elektrokol, závist, že si někdo mohl dovolit elektrokolo...

dfghdf

Rozdíl cen elektrokol a "obyčejných" kol není zase tak velký, nejlevnější elektrokola lze sehnat aji pod 20 000

To sice ano, ale komentáře, které tazatel popisuje mají asi hlavně "ne cyklisti". Pro ně bude i těch 20 000 Kč za kolo hodně.

hsdgdx
Elektro kolo za 20 je stejně kvalitní jako normální z Decathlonu za 8. Navíc v dnešní době úvěrů a půjček si lidé klidně koupí kolo za 100 a měsíčně platí 2 takže cenou to fakt není.
hujerml
18.07.24 14:45

Ano je!

jendad
hodnocení

0x

Ono je to asi především o rychlosti . Jezdím na kole do práce cca 6km a je to takzvaně pohoda. Pokuď by to bylo třeba 20km , tak už bych o elektrokole přemýšlel . Běžně mě na elektrokole trhnou a to i duchodci . Ono šlapat trvale 25km/h kopec nekopec jen tak nikdo nezvládá , ale na elektrokole piánko. Mají u nás v práci i starší typy bez omezovaču a jak říkaj babetisti , tak je na těch elektrokolech předjedou , takže to je fičák.

hodnocení

0x

Není to o lenosti, ale o tom, že pokrok prostě nezastavíš a také proto, že i lidé, kteří mají již méně fyzických sil, se mohou stále přiměřeně hýbat.

Z našeho turistického oddílu jelo 7 lidí na týden Krušnohorskou magistrálu. Zhruba 550 km. 5 mužů, 2 ženy. Z toho 3 klasická kola, 4 elektro. Naše vedoucí /76 let/ měla elektro, zvládla to v pohodě a krásně nám o tom vyprávěla. Ta ženská je nezničitelná. Tryskobabička.

Před podobnými lidmi klobouk dolů. V jejím věku se jen málokdo doštrachá pro rohlíky či na záchod a tahle čertova babča jezdí jako zamlada. A zdaleka není symbolem lenosti.

Tak, Ivo, i když to tady nečteš, hodně zdraví a dalších kilometrů pěšky i na kole. A ti, co sedí doma na zadku, at se chytnou za nos. Že sedí a tuční je jen jejich problém. Jaga.

seko
hodnocení

0x

Možná ale časem symbolem hořících garáží..., nebo baráků...

ia
hodnocení

0x

"Mnozí lidé mají názor" - A proč se budu zabývat názorem mnohých lidí?

fram
hodnocení

0x

Pro líné lidi? Líné ne, spíš pohodlné. Ale sport to už úplně čistý není. Nejblbší je váha baterie: ještě jedno kolo.

asd1
hodnocení

0x

Symbol lenosti to neni, jen pomůcka hlavně do kopce a posune to možnosti. S motorkou to srovnávat nejde, ta jede sama, ale elektrokolo je jen dopomoc, samo to nejede (aspoň ne ty legální)

A klidně to může být naopak symbol aktivního života, protože si nevezeš prdel v autě ale šlapeš. Přirovnal bych to k výšlapu, kdy ti někdo nese batoh - taky nejdeš za svý ale s pomocí.

To že to někdo upraví a pak to motorka prakticky je, to už je jiná věc a za elektrokolo to nepovažuju.. To už je el. motorka.

krystof
Když už tak maximálně elektrický moped, elektrická motorka nemá pedály.

halamus
hodnocení

0x

Elektrokolo je i pro mne symbol lenosti. Ale tvrdá data jsou tvrdá data, nedávno jsem natrefil na článek, ve kterém byly výsledky jendoho výzkumu.
Je jízda na elektrokole vůbec zdraví prospěšná, když vám pomáhá elektromotor? Odpověď je jasná

Větším symbolemm lenosti je pro mne elektrokoloběžka, říkám jim kolostojka, případně kolosedka.

molly
hodnocení

0x
Moje lékařka elektro kolo doporučuje pacientům s horší fyzičkou i těm obézním. Na normálním kole daleko nedojedou, je demotivační jezdit "okolo komína" a tlačit do kopce. Stejně tak na hubnutí nic moc, protože se člověk přepíná a tepovka v háji. Elektro kolo umožní dojet dál a v terénech které by jinak nezvládli. Já bych třeba do práce na normálním kole nejela, mám to 18km, jeden velký kopec, nechci tam přijít úplně zpocená. Na e kole to je v pohodě, taková ranní rozcvička
smode2
Ano, jen některým obézním pacientům je třeba k elektrokolu přidat ještě spalovací motor, aby je to vůbec uvezlo a navařit na rám lešenářskou trubku, aby se to pod nimi nerozpadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]