Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Glukometr bez píchání do prstu?

Od: suk® odpovědí: 25 změna:

Zdravím, na internetu se objevily nabídky na prodej glukometru bez píchání do prstu. Máte s tím někdo nějakou zkušenost - opravdu to funguje?

mall.cz/...

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Musíte pochopit rozdíl mezi glukometrem a oxymetrem. Zatím se Vám to nedaří a vedete si svou, i když nemáte pravdu.

1/ oxymetr je k měření saturace. /nasycenost krve kyslíkem/. Stačí vložit prst do přístroje, bez jakéhokoliv píchání.

2/ glukometr je k měření krevního cukru. Používá se přístroj + proužky, je třeba, aby se proužek dostal do styku s kapičkou krve. K tomu vzorku krve se bez píchnutí nedostanete. Takže při používání jakéhokoliv glukometru je to píchnutí nezbytné.

Glukometr bez vzorku krve prostě neexistuje. To by jím byla určitě vybavena zdravotnická pracoviště, ale mě i ve velké krajské nemocnici píchaly sestry klasicky každé ráno.

Snad už konečně chápete. Jaga.

Paní Jago ale existuje, ale jen pro osobní potřebu.

Pro nemocnice drahá hračka, senzor funguje jen 14 dní.

lekarna.cz/...

zaseja
babojago, jak tazatel už přesvědčil i mě, tak existuje hshieldp.monster/..., také jsem o něm neslyšel a je otázka, jak je spolehlivý, a jurajo, 1300,- není drahý, to je levnější, než kdyby si měl kupovat senzory FreeStyle
pojep

Jura z Karviný se nechal napálit. Bez píchání cukr změřit nelze, ta stránka které jsi uvěřil, je typický podvod na důchodce.

A jestli někdo má fóbií z píchání do prstu, nebo čtečky Dex com nebo freestyle libre, tak asi dobré zvážit, jestli má vůbec právo na ... To, abychom z veřejného zdravotního pojištění hradil jeho život :)

Pojep - no koukám že vám naše zdravotnictví život zachránilo. Nedonošený, půl mozku a je fajn, že?

hujer
hodnocení

0x

Glukometr bez vzorku krve? To snad ne! Jaký typ máš na mysli?

suk®
hodnocení

poslal jsem odkaz tam jich je víc

kdosi

Když se v tom odkazu zaškrtne, že glukometry, tak mi jich vyjede 5 a všechny jsou píchací - který z nich máš konkrétně na mysli?

suk®
hodnocení

třeba tento mall.cz/...

zaseja

Tak si to přečti pořádně, ten cukr měřit neumí, je to oxymetr

suk®
hodnocení

kdosi

Pulzní oxymetr - je to sice taky cizí slovo, jako ten glukometr, ale znamená (a dělá) něco zcela jiného ...

suk®
hodnocení

tady je to i s popisem hshieldp.monster/...

zaseja

No vidíš, třeba to funguje, kup ho, otestuj a dej vědět, jak je spolehlivý, i když je dost velký a v kapse v kalhotách bude dělat velkou bouli a v náprsní kapse v montérkách asi taky, já mám FreeStyle Libre senzor se čtečkou a nedám na to dopustit, do prstu se nepíchám a platí mi to pojišťovna

pojep

To je fake stránka, kontaktní e-mail na nějakým freemailu a logo Siemens, takový výrobek podle mě ani neexistuje, to je nějaký nesmysl. Objednej si to a uvidíš

Jak by jsi chtěl bez kontaktu s tělní tekutinou změřit hodnoty cukru? Přes led diody? To je opravdu scifi!

hodnocení

0x

Prý je dobrý

FreeStyle Libre 3

suk®
hodnocení

Nemyslím tohle - mám na myslí že se vloží dovnitř prst a změří to vše možné bez píchání

No ale to si musíte vybrat, je rozdíl mezi glukometrem a oxymetrem. Každý měří něco jiného.

suk®
hodnocení

chat s lékarníkem:Dobrý den, Vyberte z následujících možností: Dotaz na lékárníka Ať už potřebujete pomoci s výběrem vhodného léku, doplňku stravy či vitamínu, naši lékárníci jsou tu pro vás! Celý svůj dotaz napište, prosím, v jedné zprávě. mohou FREESTYLE LIBRE 2 senzor používat i senioři? Vyčkejte na spojení s operátorem Lékárník z Lékárna.cz se připojil/a k chatu Lékárník z Lékárna.cz: dobrý den, ano, mohou a lze to používat bez mobilu - spojení s lékařem pouze přes počítač? Lékárník z Lékárna.cz: místo mobilu existuje čtečka. Senzor slouží hlavně pro potřeby pacienta, aby znal hladiny glykémie během dne a věděl, jak se mu glykémie během dne mění můžete mi dát prosím odkaz na takovou čtečku? Lékárník z Lékárna.cz: samozřejme, tady je: lekarna.cz/... moc děkuji a ještě dotaz - přístroj hradí pojišťovna, nebo si ho musím koupit sám? Lékárník z Lékárna.cz: myslíte ted tu čtečku? senzor - čtečku asi nehradí Lékárník z Lékárna.cz: u pacientů s diabetem 1, by měla pojišťovna hradit oboje děkuji Lékárník z Lékárna.cz: čtečku hradí 1x za 4 roky Operátor píše Lékárník z Lékárna.cz: rádo se stalo
zaseja

Před chvílí jsem byl u kamaráda a ten si zrovna někde koupil multifunkční hodinky, který ukazujou i cukr, tak jsme je porovnali s měřákem na proužek a s tím mým FreeLibre a bohužel, krám, ukazuje přibližně o 5 mmol míň, než je skutečnost, takže nic moc, jedině si to hodněkrát porovnat a pak už automaticky těch 5 přičítat

zaseja

Tak mám ty hodinky půjčený na zkoušku a nic moc, teď mám cukr měřákem 7,4 a hodinky ukazují 6,5, o půlnoci měřákem 13,6 a hodinkama 5,3 a při měření tlaku taky divný hodnoty, pořád mi ukazují něco kolem 122/81 a měřák 133/71 a to i pocitově souhlasí.

jv
hodnocení

0x

Je to podvod, pošlou vám oximetr

jwozniak
hodnocení

0x

Objednal jsem si ho a za CZK 1300 mi byl zaslán oximetr! Neinvazivní glukometr asi zatím neexistuje.

hodnocení

0x

Glukometr existuje,je to spárované s mobilem a ukazuje aktuální hodnoty .Bohužel neznám výrobce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]