Musíte pochopit rozdíl mezi glukometrem a oxymetrem. Zatím se Vám to nedaří a vedete si svou, i když nemáte pravdu.
1/ oxymetr je k měření saturace. /nasycenost krve kyslíkem/. Stačí vložit prst do přístroje, bez jakéhokoliv píchání.
2/ glukometr je k měření krevního cukru. Používá se přístroj + proužky, je třeba, aby se proužek dostal do styku s kapičkou krve. K tomu vzorku krve se bez píchnutí nedostanete. Takže při používání jakéhokoliv glukometru je to píchnutí nezbytné.
Glukometr bez vzorku krve prostě neexistuje. To by jím byla určitě vybavena zdravotnická pracoviště, ale mě i ve velké krajské nemocnici píchaly sestry klasicky každé ráno.
babojago, jak tazatel už přesvědčil i mě, tak existuje hshieldp.monster/..., také jsem o něm neslyšel a je otázka, jak je spolehlivý, a jurajo, 1300,- není drahý, to je levnější, než kdyby si měl kupovat senzory FreeStyle
pojep
Jura z Karviný se nechal napálit. Bez píchání cukr změřit nelze, ta stránka které jsi uvěřil, je typický podvod na důchodce.
A jestli někdo má fóbií z píchání do prstu, nebo čtečky Dex com nebo freestyle libre, tak asi dobré zvážit, jestli má vůbec právo na ... To, abychom z veřejného zdravotního pojištění hradil jeho život
No vidíš, třeba to funguje, kup ho, otestuj a dej vědět, jak je spolehlivý, i když je dost velký a v kapse v kalhotách bude dělat velkou bouli a v náprsní kapse v montérkách asi taky, já mám FreeStyle Libre senzor se čtečkou a nedám na to dopustit, do prstu se nepíchám a platí mi to pojišťovna
pojep
To je fake stránka, kontaktní e-mail na nějakým freemailu a logo Siemens, takový výrobek podle mě ani neexistuje, to je nějaký nesmysl. Objednej si to a uvidíš
Jak by jsi chtěl bez kontaktu s tělní tekutinou změřit hodnoty cukru? Přes led diody? To je opravdu scifi!
chat s lékarníkem:Dobrý den, Vyberte z následujících možností: Dotaz na lékárníka Ať už potřebujete pomoci s výběrem vhodného léku, doplňku stravy či vitamínu, naši lékárníci jsou tu pro vás! Celý svůj dotaz napište, prosím, v jedné zprávě. mohou FREESTYLE LIBRE 2 senzor používat i senioři? Vyčkejte na spojení s operátorem Lékárník z Lékárna.cz se připojil/a k chatu Lékárník z Lékárna.cz: dobrý den, ano, mohou a lze to používat bez mobilu - spojení s lékařem pouze přes počítač? Lékárník z Lékárna.cz: místo mobilu existuje čtečka. Senzor slouží hlavně pro potřeby pacienta, aby znal hladiny glykémie během dne a věděl, jak se mu glykémie během dne mění můžete mi dát prosím odkaz na takovou čtečku? Lékárník z Lékárna.cz: samozřejme, tady je: lekarna.cz/... moc děkuji a ještě dotaz - přístroj hradí pojišťovna, nebo si ho musím koupit sám? Lékárník z Lékárna.cz: myslíte ted tu čtečku? senzor - čtečku asi nehradí Lékárník z Lékárna.cz: u pacientů s diabetem 1, by měla pojišťovna hradit oboje děkuji Lékárník z Lékárna.cz: čtečku hradí 1x za 4 roky Operátor píše Lékárník z Lékárna.cz: rádo se stalo
zaseja
Před chvílí jsem byl u kamaráda a ten si zrovna někde koupil multifunkční hodinky, který ukazujou i cukr, tak jsme je porovnali s měřákem na proužek a s tím mým FreeLibre a bohužel, krám, ukazuje přibližně o 5 mmol míň, než je skutečnost, takže nic moc, jedině si to hodněkrát porovnat a pak už automaticky těch 5 přičítat
zaseja
Tak mám ty hodinky půjčený na zkoušku a nic moc, teď mám cukr měřákem 7,4 a hodinky ukazují 6,5, o půlnoci měřákem 13,6 a hodinkama 5,3 a při měření tlaku taky divný hodnoty, pořád mi ukazují něco kolem 122/81 a měřák 133/71 a to i pocitově souhlasí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.