Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reserved payment

Od: halabala odpovědí: 2 změna:
Dneska jsem si vytahoval z bankomatu 7 600 Kč, mám mezinárodní bankovní kartu. Odečetlo mi to 337 eur, což je nějakých přibližně 8 425 Kč. Nechápu, proč mi to odečetlo tolik peněz. Navíc mi to píše, že to je reserved payment, co to znamená reserved payment? Znamená to, že mi těch 825 Kč potom vrátí?
Předem dekuju za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bramburka
hodnocení

0x

Neco k tematu zde: penize.cz/...
ale o vysi kurzu to asi neni. Zmackl si pri vyberu tlacitko "bez konverze"? without conversion? Protoze pokud ne, tak platis za tuhle sluzbu.
Nejlip bude, kdyz si nastudujes podminky sve banky.

mll
hodnocení

0x

Přepočet je lepší nechat na bance (odmítnout konverzi v bankomatu). A nejlepší je použít kartu se správnou měnou (což u korun a eur neni problém, to umí snad všechny banky; jo třeba takové forinty, to je něco jiného).

Podívejte, za kolik vaše banka nakupuje eura (kurz devizy euro nákup) koukám, že většina bank má kolem 24,50 takže by to mělo být 310 eur. Použije se kurz v době zúčtování, který se může o nějaký halíř lišit.

Co znamená reserved payment netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]