Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jste přistoupily na dítě bez svatby, když je pro vás svatba důležitá?

Od: ladyb odpovědí: 27 změna:
Hezky den, zajímalo by mě dámy, proč jste přistoupily na pořízení dítěte bez svatby, i když jste svatbu původně chtěly. K tématu mě provedla kamarádka-znama, která dlouhé roky žije se svým přítelem, mají 2 děti a ona dlouhé roky všude prohlašuje, jak je svatba jen papír a vyhozené peníze a že ty peníze radši utratí za dovolenou. Na tom by nebylo nic zvláštního, každý má svůj názor. Ale nedávno si její přítel postěžoval kamarádům v hospode, že ho dotyčná pořád otravuje se svatbou. Že to zkouší přes city, stěžuje si že má jiné příjmení než jejich děti, bulí, vyvolává hádky. Tak se to rozneslo po okolí, a teď hodne lidí probírá, proč ona hraje před lidmi drsnacku, která o svatbu nestoji, když doma se pak hada s přítelem o opaku. Taky to nechápu a zajímalo by mě to. Je to nějaká póza? Proč si s ním ty děti dělala, když chtěla nejdříve svatbu? Čekala snad že si ji za odměnu, že porodí vezme za manželku? Jak to máte vy?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Ona chtěla hlavně dítě, pak druhé a neprošvihnout tu dobu, kdy to ještě jde, a v koutku duše doufala, že proto muž změní názor a vezme si ji. Ona se teď stydí, že nejsou sezdáni, je jí to líto, ale nechce dávat svou slabost najevo, tak používá argumenty svého partnera, že svatbu nepotřebuje. Myslím, že jí kleslo sebevědomí. Vůbec se mi nelíbí, že on tohle rozebírá s chlapama v hospodě. Jeho jednání je dost bezohledné a ponižující.

smode2
Je to tak. Někteří lidé neberou své druhé polovičky jako partnery, ale jako malé děti, jejichž přání jsou pro ně přinejmenším nedůležitá.

Chlapi chodí do hospod postěžovat si kámošům a zeptat se na nějaké rady/tipy.

Ženské tohle dělají mnohem častěji a mnohem výrazněji, pouze s rozdílem, že sedí v cukrárnách a tlačí do sebe buchty s kávou.

Jaký je rozdíl mezi těmito dvěmi skupinami? Nebo popíráte, že největší drbny byly a budou vždy hlavně ženské?

@chlochydess - Jaký je rozdíl mezi těmito dvěmi skupinami?

Odpověď vyplývá z vašeho textu - pánové "si chodí postěžovat a zeptat se na nějaké rady" a dámy "byly a budou vždy největší drbny" *smich2*

lmgify
hodnocení

2x

> je svatba jen papír a vyhozené peníze

Jen pro úplnost: Ten oficiální papír lze získat úplně zadarmo (občani ČR, 1.svatba). Žádné speciální šaty, účesy, nalíčení, doprava atd. nejsou zapotřebí. Ani svědci, ani hostina v pronajatém sálu. Můžou si klidně dát doma po návratu z oddací síně párek s hořčicí nebo ohřát polívku ze včera.

km

svědci jsou nutní!

lmgify

Souhlasím, že jsem to napsal moc zkratkovitě. Ano, zákon vyžaduje při obřadu 2 svědky. Už ale neříká, že je musíte znát. *frajer* Jako svědci mohou působit úředníci úřadu, pokud chtějí a nemají to nadřízenými zakázané, další snoubenecký pár v pořadí (dosvědčíte si svatbu vzájemně) nebo to mohou být náhodní lidé z ulice.

článek

Portál Gov.cz: Služby veřejné správy - Uzavření manželství

lmgtfy

Je to formalitka.0

hodnocení

1x

Mně to přijde spíš jako změna názoru. Jestli stále ostatním tvrdí, že svatbu nechce, tak na ni mají asi otravné dotazy a jí přijde jednodušší zůstat před okolí u svého původního názoru, asi se stydí, že jí přítel odmítá. To mi přijde naprosto pochopitelné. Spíš mi přijde divné, proč se její přítel nechá otravovat a nevezme si ji.

ladyb
hodnocení

To ja zas chápu proč si ji on nechce vzít. Ne každý chce svatbu. Jsou lidé, kterým život na hromádce vyhovuje a nechtějí svatbu nikdy a s nikým. Také jsou lidé, kteří nechtějí děti, tak proč by si je dělali.

A také jsou lidi, co o sobě prohlašují, že svatbu nechtějí a nakonec je to jinak. To je riziko nesezdaných vztahů.

mosim
hodnocení

1x

Když není svatba, tak mohou ledi v domáctnosti okrádat více stát. Všecke výdaje jdou na jednu osobu, dosáhne tak na více a většich dávek.*poctar*

lexa
hodnocení

1x

Možná je to právě naopak, třeba je on co chce tu svadbu. Možná se v hospodě o tom bavili, protože věděli jak se k tomu staví ona a zajímalo je co si myslí on, nechtěl přiznat barvu a tak si vymyslel, že jí chce ona a on ne. Protože by takhle nevypadal jako slaboch co chodí s holkou, co si ho nechce vzít, takhle když ho bude pořád odmítat, nic se pro něj nezmění(v očích přátel, to bude vypadat, že má přítelkyni, která si ho chce opravdu moc vzít a on jí akorát odmítá) a když si ho nakonec vezme, docílí svého a ještě to bude vypadat, že on jí udělal radost.

Ale nikdo, ani my ani tazatelka, neví, jak to ve skutečnosti je, všechno je založený jen na základě drbů, ale faktem zůstává, že jeden z nich o tom lže.

bramburka
hodnocení

1x

Mne to prijde, ze spolu ziji dva nezrali partneri, kteri spolu neumi komunikovat. Problemy se maji resit doma, a ne v hospode nebo pres kamaradky! Vase kamaradka asi patri k zenam, ktere nevedi, co chteji!

smode2
hodnocení

0x
Ve vztahu, tak jako všude jinde, platí pravidla silnějšího. Zde je silnější (dominantní) muž. On rozhodl jak to bude s dětmi a svatbou a to platí. Uvedené chování této ženy jsou pak projevy zoufalství. Ráda by také šéfovala, bohužel na to nemá.
lexa

*smich2* Kde žijem, ve středověku kde nemá žena právo cokoli říct?

smode2
Přesně tak. Některá partnerství jsou dodnes středověk. Bývá to běžně i obráceně - i muž může být jen kus hadru.

lmgify
hodnocení

0x

>> proč jste přistoupily na pořízení dítěte bez svatby, i když jste svatbu původně chtěly

> dlouhé roky žije se svým přítelem, mají 2 děti [...] nedávno si její přítel postěžoval [...], že ho dotyčná pořád otravuje se svatbou

To zní, jako že názor na svatbu změnila až po narození dětí. Tedy opak toho, na co se ptáš.

ladyb
hodnocení

Aha aha, já se asi mylně domnívám že tu svatbu chtěla vždycky ale kývla na deti a očekávala že přítel změní názor. A že o tu svatbu žadonila delší dobu a jen to na veřejnost prosáklo až teď, když se ten přítel svěřil v hospodě že ho pořád otravuje. Myšlenka že změnila názor až po narození dětí mě nenapadla. Díky za jiný úhel pohledu.
ia

Dobrý den, nerozumím, proč když vás to tak hrozně zajímá, proč se nezeptáte dotyčné paní?

Ony často ani nevědí, co chtějí, nebo došlo k nějakému informačnímu šumu a nebo změnila názor, anebo jeden z nich to překrucuje, možností je spousty.

Roli hraje i to, jestli ona pracuje, kolik vydělává, jaké mají majetky. Formální svazek myslím že vždy byl je a bude zejména o zajištění a majetku, co kdyby ses druhým něco stalo.

Jak už tu padlo, tak nesezdaní lidé mohou snadněji odčerpávat dávky ze státu.

Dříve se říkalo dětem z nesezdaného svazku: parchant

No dneska by se tak musel říkat asi každému druhému děcku? Ale to nebyl předmět otázky.

lmgify

> dneska by se tak musel říkat asi každému druhému děcku

Zajímalo mě, jestli to už tu půlku přelezlo, zkontroloval jsem i roky 2020-2023 a pořád je to 48%.

Proč jste přistoupily na dítě bez svatby, když je pro vás svatba důležitá?

lmgify
hodnocení

0x

Je si dotyčná jistá, že si ji její přítel nechce vzít nebo že jen nechce svatbu (dlouhá příprava, stres, hodně neznámé práce, rozhodnutí ve věcech, o kterých nic neví, velké výdaje, formální událost, nepohodlí během celého dne, desítky lidí, které nezná, atd. kdežto on by chtěl víkendové setkání s nejbližší rodinou na chatě naboso v trávě v kraťasech a po neformálním "ano" před licencovaným společným kamarádem si dát buřtguláš a koukat se na děti, jak si hrají s kočkou)?

Tedy svatba vs manželství

doplněno 12.07.24 23:21:

Možná má přítel jen strach, že se ona po svatbě změní. Bude ho mít za jistého, tak se přestane se o sebe starat, ztloustne, začne se s ním pravidelně hádat, nadávat mu, ...

kdosi

Žena doufá, že se muž po svatbě změní, ale on se nezmění.

Muž doufá, že se žena po svatbě nezmění, ale ona se změní.

smode2
Ono to moc k smíchu není, nicméně už vidím to kafe s kamarádkami:"Holky, tak jsem se rozhodla, že si vypěstuji nějaká kila navíc. A s tím svým moulou se odteď budu vždycky ve čtvrtek v 18 hodin hádat. Slečno, ještě dvě makronky.!"*smich*
pb®
Ona se změní tak jako tak. My ženy jsme totiž velmi přizpůsobivé. Pokud nám zlámete křída, začneme lítat na koštěti. Nechceš-li mít doma krávu, nechovej se jako vůl.
Pokud paní trápí jiné příjmení, změní jí ho na matrice za tisícovku. To by asi pán koukal. A klidně bych pak po známých roztrubovala, že jsem otci svých dětí nestála za svatbu, tak jsem to vyřešila kvůli dětem změnou příjmení, aby v tom neměly děti hokej. Ono je to i pro školu, školku, kékaře schůdnější, když má matka stejné příjmení jako děti. Děti už se do občanky nepíšou a jak chcete dokázat, že dítě je vaše. Budete všude tahat rodný list?
ladyb
hodnocení

To je zajímavá myšlenka s tou změnou příjmení. Vlastně mi to připomnělo jak jsem znala pana Nováka, paní Dvořákovou a jejich dítě Dvořáka ml. Dlouhé roky jsem si myslela že ona je jeho maceška, a obdivovala ji jak to dítě krásné prijala a krásně se k němu chova. A vlastně si to myslelo hodně lidí že sousedství, až když to někdo řekl nahlas, tak jejich rodinný známý upřesnil že ona je matka Nováka ml.

lmgify
hodnocení

0x

> stěžuje si že má jiné příjmení než jejich děti

Děti mají takové příjmení, na jakém se dohodla s partnerem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]