Nejste přihlášen/a.
Ona chtěla hlavně dítě, pak druhé a neprošvihnout tu dobu, kdy to ještě jde, a v koutku duše doufala, že proto muž změní názor a vezme si ji. Ona se teď stydí, že nejsou sezdáni, je jí to líto, ale nechce dávat svou slabost najevo, tak používá argumenty svého partnera, že svatbu nepotřebuje. Myslím, že jí kleslo sebevědomí. Vůbec se mi nelíbí, že on tohle rozebírá s chlapama v hospodě. Jeho jednání je dost bezohledné a ponižující.
Chlapi chodí do hospod postěžovat si kámošům a zeptat se na nějaké rady/tipy.
Ženské tohle dělají mnohem častěji a mnohem výrazněji, pouze s rozdílem, že sedí v cukrárnách a tlačí do sebe buchty s kávou.
Jaký je rozdíl mezi těmito dvěmi skupinami? Nebo popíráte, že největší drbny byly a budou vždy hlavně ženské?
@chlochydess - Jaký je rozdíl mezi těmito dvěmi skupinami?
Odpověď vyplývá z vašeho textu - pánové "si chodí postěžovat a zeptat se na nějaké rady" a dámy "byly a budou vždy největší drbny"
> je svatba jen papír a vyhozené peníze
Jen pro úplnost: Ten oficiální papír lze získat úplně zadarmo (občani ČR, 1.svatba). Žádné speciální šaty, účesy, nalíčení, doprava atd. nejsou zapotřebí. Ani svědci, ani hostina v pronajatém sálu. Můžou si klidně dát doma po návratu z oddací síně párek s hořčicí nebo ohřát polívku ze včera.
Souhlasím, že jsem to napsal moc zkratkovitě. Ano, zákon vyžaduje při obřadu 2 svědky. Už ale neříká, že je musíte znát. Jako svědci mohou působit úředníci úřadu, pokud chtějí a nemají to nadřízenými zakázané, další snoubenecký pár v pořadí (dosvědčíte si svatbu vzájemně) nebo to mohou být náhodní lidé z ulice.
Portál Gov.cz: Služby veřejné správy - Uzavření manželství
Mně to přijde spíš jako změna názoru. Jestli stále ostatním tvrdí, že svatbu nechce, tak na ni mají asi otravné dotazy a jí přijde jednodušší zůstat před okolí u svého původního názoru, asi se stydí, že jí přítel odmítá. To mi přijde naprosto pochopitelné. Spíš mi přijde divné, proč se její přítel nechá otravovat a nevezme si ji.
Možná je to právě naopak, třeba je on co chce tu svadbu. Možná se v hospodě o tom bavili, protože věděli jak se k tomu staví ona a zajímalo je co si myslí on, nechtěl přiznat barvu a tak si vymyslel, že jí chce ona a on ne. Protože by takhle nevypadal jako slaboch co chodí s holkou, co si ho nechce vzít, takhle když ho bude pořád odmítat, nic se pro něj nezmění(v očích přátel, to bude vypadat, že má přítelkyni, která si ho chce opravdu moc vzít a on jí akorát odmítá) a když si ho nakonec vezme, docílí svého a ještě to bude vypadat, že on jí udělal radost.
Ale nikdo, ani my ani tazatelka, neví, jak to ve skutečnosti je, všechno je založený jen na základě drbů, ale faktem zůstává, že jeden z nich o tom lže.
>> proč jste přistoupily na pořízení dítěte bez svatby, i když jste svatbu původně chtěly
> dlouhé roky žije se svým přítelem, mají 2 děti [...] nedávno si její přítel postěžoval [...], že ho dotyčná pořád otravuje se svatbou
To zní, jako že názor na svatbu změnila až po narození dětí. Tedy opak toho, na co se ptáš.
Dobrý den, nerozumím, proč když vás to tak hrozně zajímá, proč se nezeptáte dotyčné paní?
Ony často ani nevědí, co chtějí, nebo došlo k nějakému informačnímu šumu a nebo změnila názor, anebo jeden z nich to překrucuje, možností je spousty.
Roli hraje i to, jestli ona pracuje, kolik vydělává, jaké mají majetky. Formální svazek myslím že vždy byl je a bude zejména o zajištění a majetku, co kdyby ses druhým něco stalo.
Jak už tu padlo, tak nesezdaní lidé mohou snadněji odčerpávat dávky ze státu.
Dříve se říkalo dětem z nesezdaného svazku: parchant
No dneska by se tak musel říkat asi každému druhému děcku? Ale to nebyl předmět otázky.
> dneska by se tak musel říkat asi každému druhému děcku
Zajímalo mě, jestli to už tu půlku přelezlo, zkontroloval jsem i roky 2020-2023 a pořád je to 48%.
Je si dotyčná jistá, že si ji její přítel nechce vzít nebo že jen nechce svatbu (dlouhá příprava, stres, hodně neznámé práce, rozhodnutí ve věcech, o kterých nic neví, velké výdaje, formální událost, nepohodlí během celého dne, desítky lidí, které nezná, atd. kdežto on by chtěl víkendové setkání s nejbližší rodinou na chatě naboso v trávě v kraťasech a po neformálním "ano" před licencovaným společným kamarádem si dát buřtguláš a koukat se na děti, jak si hrají s kočkou)?
Tedy svatba vs manželství
Možná má přítel jen strach, že se ona po svatbě změní. Bude ho mít za jistého, tak se přestane se o sebe starat, ztloustne, začne se s ním pravidelně hádat, nadávat mu, ...
Žena doufá, že se muž po svatbě změní, ale on se nezmění.
Muž doufá, že se žena po svatbě nezmění, ale ona se změní.
> stěžuje si že má jiné příjmení než jejich děti
Děti mají takové příjmení, na jakém se dohodla s partnerem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.