Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gyros ze stánku

Od: knick odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, občas si někde koupím gyros s hranolkama, před časem to bylo v pozdních odpoledních hodinách a já poslední zákazník. Slečna začala uklízet, tak jsem se zeptal, co dělají s tím masem na roštu (bylo horko 34°a zevnitř sálalo snad 50). Něco zabrblala, že to přikryje. Vtom se objevil majitel rázně řekl, že se to vrací dodavateli (nevěřím). Tak by mě zajímalo, co se s tím skutečně dělá, měl bych obavu, že se to do druhého dne zkazí takto ponechané v tom horku. Děkuji za zkušenosti třeba z praxe

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Panu majiteli nevěřte. Žádné jídlo se nevyhodí, to by přišel o peníze. Zabalí to, uloží přes noc do nějakého chlaďáku, druhý den dá znovu na oheň. Myslím, že to vydrží v pohodě, to maso má jistě za sebou i jiné nepříjemné zážitky.

Stejné to je v restauracích. Co se dnes neprodalo, to by se mělo večer vyhodit. Věřte, to nikdo neudělá. Stejně, jako nikdo neumí odhadnout, zda si jídlo ten den objedná 10 lidí nebo 30. Když navaří málo, tratí, když navaří hodně, zbyde mu to. A určitě najde cestu, aby to prodal, byť i druhý den. Není na tom nic špatného, také vařím často na 2 dny. A nic nám není.

Pokud někde sníte něco, co Vám bude chutnat, nikdy nepátrejte po původu jídla a délce jeho uchování. To by se člověk zbláznil. Raději pochvalte, že jste si "štrejchnul" a dál na to nemyslete. A bude Vám dobře. Jaga.

jajo
Ja rozdavam obedy a vyhadzujem co ostane a je toho vela, vo vacsich jedalnach su velke sudy co ostane jedlo hlavne polievky, prilohy, v kazdej jedalni ostane a to sa vyhadzuje ako pomyje. mohli by sa z toho najest vela ludí. Nic tomu neni. Ale s kebabom asi to je inak. Ako pisete.
knick
hodnocení

Psal sem, že nevěřím, že vrátí. Ale do chlaďáku určitě nedali, páč za chvíli odfrčeli ve svých Mercedesech. Maso zůstalo na místě na grilu, jen přikryté papírem. Tak proto se ptám, jestli takto horké maso se do druhého dne nezkazí ještě v přehřáté místnosti...

nox®
hodnocení

1x

Tak vzhledem k tomu, v jakých podmínkách se ty válce masa mnohdy skladují a rozváží, řekl bych, že přečkání do druhého dne už není tak velký problém. :)

knick
hodnocení

A to jsem ani nevzpomněl. V horku nechá otevřené dveře od dodávky v níž se valí špalky masa a jde..
lalala

A to si kupuješ dobrovolně?

Jasně že to ráno ohřejou a prodaj *smich*

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, myslíte si, že si takové otázky kladou lidé v Řecku odkud gyros pochází a kde je horko tradiční? Zkrátka se to zase tepelně opracuje, případná "špatnost" tím zmizí a zůstane jenom dobrota . Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]