Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchod z práce

Od: david6 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, řeším jedno dilema a potřeboval bych poradit. Skončil jsem po letech v jedné práci, kvůli zdravotnímu problému a šel do nové, bohužel jsem to nezvážil dostatečně a nastoupil. Teď je léto všichni mají dovolené a já musím celý léto dělat na směny. Přemýšlím, že skončím, protože to prostě nezvládám. Mám skončit. Nebo vydržet...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ale po každé šichtě mě pálí oči, nemůžu dýcha---Mám skončit. Nebo vydržet...

Když bych měl podobné problémy, skončil bych hned. Vy si to musíte rozhodnout sám,.

Napište si 10 důvodů, proč tam (ne)být, postupně je škrtejte jako malicherné a co Vám zůstane?

david6
hodnocení

Jen doplním co se týče práce, tak tam budu maximálně jen do Vánoc, pokud budu mít kam jít jinam, není výjimka je tam lidé do 4 let mají rakovinu. Pracuje se tam s louhama, kyselina, čpavkem, uhlovodíky. Šel jsem tam kvůli penězům, ale po každé šichtě mě pálí oči, nemůžu dýchat.

lmgify
hodnocení

0x

Nejseš ty ten David se ZŠ?

Bych se na takovou práci vykašlal. Zjevně jsi více citlivý na ty chemikálie. Až z toho onemocníš, tak ti těch pár vydělaných tisíc navíc oproti "normální" práci přijde jako úplně nepodstatná blbost a vyměnil bys je bez přemýšlení za uzdravení.

Chápu, že pro tebe asi není jednoduché najít jinou práci, ale tahle práce prostě není pro tebe. Tvoje tělo to nedává. Nehledě na to, že tě to tam zjevně nebaví.

Jak pokračuje tvůj dálkový učňák? Nemáš už pomalu nějaké odchozené roky a praxi na to začít hledat nějakou jednodušší, méně zručnější, méně odbornou práci v oboru pro ještě se v oboru vzdělávajícího? Tam jsou pro tebe skutečné, zajištěné výdělky děláním nečeho, co máš rád, co umíš a co tě baví.

Tak ať se daří!

david6
Dobrý den,
Ano už jsem vyučen. Ještě budu pravděpodobně pokračovat na dálkovou nástavbu
david6
Právě že, teď jsem mechanik a mám pod sebou lidi. Ale zase ty chemikálie. Ve vyučení jsem nenašel práci, vzhledem k tomu, že tam chtějí praxi. Není to jednoduchý...
lmgify

Určitě pokračuj v hledání práce v oboru.

Problémem každoročně v tuto dobu je, že na prac.trh vpadne mnoho absolventů, pak je pracovně pomalejší léto (mnoho dovolených a proto rozházený běžný provoz firem) a nábory se zase rozjedou až tak v půlce září. Tvůj obor (mechanik?) není přímo letní, jako třeba zedník, takže to bude sledovat ten průběh, jak píšu. Na druhou stranu firmy mohou kvůli výpadku lidí přes léto přijmout i někoho s méně praxí a zkušenostmi, než by normálně brali, jen aby pokryli nedostatek lidí v provozu, takže určitě bombarduj potencionální zaměstnavatele svým životopisem. Neodpovídej jen na inzeráty. Udělej si seznam vhodných firem z okolí a pošli jim svůj životopis jen tak (motivační dopis: "Právě hledám další pracovní příležitost v název_činnosti. Pokud takovou otevřenou pozici momentálně máte, podívejte se prosím na moji přiloženou předchozí prac.zkušenost/vzdělání, jestli to není něco, co by dobře pokrylo požadavky té pozice").

Oproti jiným absolventům máš už mnoho let praxe, takže doufám, že to silně zdůrazňuješ v životopisu, protože to je tvoje silná stránka a výhoda oproti jiným uchazečům. Na tvém místě bych tu pracovní zkušenost (popis prací, pozic, vedení malého týmu/dohled nad jiným pomocníkem, samostatná práce bez dohledu, samostatné řešení problémů [se stroji], na které jsi narazil, ...) uváděl možná ještě před vzděláním. Nepsal jsi, že jsi udržoval CNC? To je dobrá předchozí praxe pro mechanika-absolventa. Hned to zvýrazni v životopisu.

V motivačním dopisu napiš, že máš několikaletou prac.zkušenost, z čehož část byla v pracech, které běžně dělá mechanik a teď bys chtěl dělat něco odbornějšího v oboru než ty jednodušší oborové činnosti, které jsi dělal v předchozích pracech.

Hodně úspěchů!

david6
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]