Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbrojní Pas pár dotazů (stěhování do zahraničí a jiné)

Od: zbrojak odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Přemýšlím že si konečně udělám zbrojní pas (skupina E myslím prostě ochrana majetku a osob).

Mám k tomu ale pár dotazů. Především:

1) Pokud jsem to dobře pochopil, tak vše co se týká zbrojního pasu a jeho vydání, získání, podání přihlášek atd. atp. řeším podle tzv. "příslušného útvaru policie", kterým je krajské ředitelství policie, podle místa pobytu fyzické osoby. Tedy to řeším čistě s KRAJSKYM reditelstvim (a ne tedy nějakým "mistním" (územním pracovištěm myslím se tomu říká) ve svém "menším" městě, které má policejní statnici)? Ale vše řeším přímo jen s Krajským ředitelstvím, které v nějakém velkém městě poblíž. S místnima policajtama (služebnou) ve svém městě nic neřeším? Čistě jen s "krajským ředitelstvím policie" . Správně?

2) Uvažuju (nejsem si ale jistý ještě) o stěhování do zahraničí cca začátek příštího roku, pravděpodobně Slovensko a pravděpodobně tam budu regulérně žít x let. V tomto případě, můžu český zbroják nějak "převést" na Slovenský? Nebo si zažádat o nějaký "mezinárodní zbroják" (alespoň pro EU státy)...? Nebo nic takového není, CZ zbroják mi na Slovensku platit nijak nebude a pokud chci zbraň legálně na Slovensku, tak bych si musel dělat regulérně nový zbroják čistě na Slovensku...? (a tedy ten v ČR si ani nedělat pokud budu vědět že 100% půjdu na Slovensko a prostě počkat)...?

3) Co kdybych si udělal CZ zbroják, pak se ale musel stěhovat na Slovensko a CZ zbroják musel zrušit/přerušit, ale už jsem měl koupenou v CZ zbraň a bude mi trvat než si udělám zbroják v SK... Co se zbraní prostě mou legálně vlastněnou pokud zruším/přeruším (pokud to jde?) zbroják v ČR...? Co se tak dělá s tou zbraní...? To ji musím nuceně prodat? Nebo ji nuceně odezvdat policajtům kteří mi zbraň budou "držet" pokud bych si neudělal zase zbroják v ČR...? Jak se to řeší...?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1. Neřeší se to s krajským útvarem, ale s místně příslušným útvarzem zbraní... zpravidla odpovídá okresům. Zde si můžete najít ten svůj: zbranekvalitne.cz/...

2. "Mezinárodní zbroják"tedy Evropský zbrojní pas (jak už z názvu vyplývá, není mezinárodní). Navíc je prakticky určen jen pro cestování se zbraní. Ruku do ohně za to nedám, ale v případě pobytu by bylo nutné vykonat zkoušku a získat tamnější ZP. Pokud ho ovšem daná země vydává cizincům. Tady byste se musel informovat na možnosti a pravidla v cílové zemi.

3. Stěhování do zahraničí podle mne není důvod k rušení ZP, pokud se jedná o stěhování dočasné a pokud zvládnete řešit legislativní požadavky - zdravotní prohlídky. Zbraně lze uložit na místně příslušném útvaru policie.

zbrojak
hodnocení

Díky

Jste si jistý tím místně příslušnám útvarem policie...? Na netu bylo že to řeším přes Krajské ředitelství (a i někde jinde na jiném foru mi to někdo říkal)...

Díky moc

Jsem si tím jistý... já svůj zbroják řešil na místním oddělení (bývalý okres), nejel jsem kvůli tomu až na kraj...

Ten odkaz co jsem dal je ze stránky zabývající se záležitostmi okolo ZP, která je nejen dle mého názoru nejlepší, jakou můžete najít.

lmgify
hodnocení

1x

Asi bych začal přečtením si českého zákona a vyhlášky (za rok a půl začne platit úplně nový zákon) a potom i toho slovenského. *nevi*

zbrojak
hodnocení

Díky

To jsem nevěděl že ke konci roku začne platit úplně nový zákon ohledně zbraní... To je reakce na tu střelbu na fakultě...?

Mění se tam něco zásadnějšího (pro "normálního" člověka co chce jednu zbran pistoli normální)?

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]