Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těšíte se na smrt?

Od: hb44 odpovědí: 24 změna:
Těšíte se do věčných lovišť? Už žádné trápení, nemoci ani ztráty nejbližších. Myslíte, že tyto "loviště" budou opravdu věčné? Nebo nás ještě něco čeká? Děkuji a přeji příjemný pondelní večer 1. Července 2024. Tento den už se nikdy opakovat nebude, je strašně vzácný...

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ne, neni sebemensi duvod se tesit na nic. Teseni je spojene s dockanim se nejakeho zazitku. Po vypnuti uz zadne nenasleduji.

Ano, to nic je vecne. Pohadky jsou pro deti. Kvuli te vecnosti je ale vyhoda to nic. Jak jinak lepe stravit vecnost nez v bezvedomi neexistence. Cokoliv jineho by muselo byt po par prvnich kvadriliardach let straslive. At uz by to bylo sebelepsi.

Ne, uz Te pak nic necaka. Uz nebudes. Stejne, jako si nebyl pred narozenim.

Tohle tvrzení nemáš jak dokázat. Před narozením jsi "nebyl", a teď jseš, existuješ.

Je to "něco" místo "ničeho". Proč?

verona

"Uz nebudes. Stejne, jako si nebyl pred narozenim."

Pane Svačinko, jaké máte VY důkazy pro své tvrzení, že "axus" nemá pravdu?

smode2
Jak můžete dokázat existenci ničeho, když všichni známe jen přítomný okamžik, tj. jak může být nic, když teď něco je a je to to jediné o čem víme že existuje? Aneb nikdo z nás si "nic" nepamatuje, ale všichni si pamatujeme "nyní" :) zároveň ale žádné relevantnější důkazy nejsou, takže je to neprůchodné z obou stran.
asd1

A jaký důkazy má Axus pro svoje tvrzení že po smrti nic neni? Co je po smrti neví s jistotou nikdo živý, jsou to jen teorie. Jak to bude zjistíme až po smrti, do tý doby si užívám život. Když nic tak nic, když něco tak něco, a můžem chodit Axuse strašit *smich*

nitya

verono, jelikož citujete Bibli... Jeremiáš 1:5, List Efezským 1:4.

Pre-existenci duše zavrhl až konstantinopolský synod (544-6 n.l.).

O posmrtné existenci pojednává třeba podobenství o boháči a Lazarovi: cs.wikipedia.org/...

hodnocení

3x

Copak jsem Vinnetou?

Já se těším do Valhally.*smich*

hodnocení

3x

Ne, páč je to nafurt.

nox®
hodnocení

3x

Smrt mi bude asi jedno, netěším se na pokročilé stáří nebo umírání.

hodnocení

2x

Někdy se těším, někdy ne. Každopádně je to tak neznámá věc, že jsem na ni strašně zvědavý. Jsem dobrodružná povaha.

liska5
hodnocení

2x

Vzácný je každý den. Do věčných lovišť se netěším. Nemyslím na to.

hodnocení

1x

Hlouběji otázku jsem tu ještě neviděla. Na smrt se může těšit jen duševně nemocný člověk,

nitya

Na smrt nemocní a hodně staří se na smrt těší, alespoň to tvrdí. To souvisí s představou, že po smrti jejich utrpení skončí. Stejně uvažují i sebevrazi. Ale někteří z těch, které se podařilo zachránit, popsali velmi nepříjemný zážitek (NDE). To nedává z hlediska "halucinačního" vysvětlení NDE smysl - chemikálie v mozku, které to prý způsobují, jsou stále stejné.

Souhlas, ale autor nevypadá na to, že by se trápil nějakou nevylečtelnou nemocí

hodnocení

0x

Já bych třeba nechtěl zemřít ve spánku. Celý život mě zajímá jak to s tím umíráním je... a pak bych to měl zaspat?

nitya
hodnocení

0x

Myšlení je v tomto případě k ničemu. Realita bude více či méně odlišná od našich představ. V židovské tradici se vypráví příběh - tři rabíni měli vizi Boha, jeden se zbláznil, druhý se stal heretikem, a jen rabbi Akiba to zvládl bez újmy.
"Věčná loviště" je jedna z mnoha představ, které byly v novověku hlavně na Západě vytlačeny bezútěšným materialismem připodobňujícím živou bytost ke stroji, který se nakonec vypne (smrt). Tento příměr neodpovídá realitě, protože stroj se nebrání vypnutí a nechce prodlužovat svou existenci mnoha způsoby, které vymýšlejí lidé.
Existenci chápu jako trvalou (dle zákona o zachování energie) a interaktivní (život po smrti bude odpovídat životu před smrtí, proto v tomto smyslu využívám času).

dylin
hodnocení

0x
Jestli máme my křesťani pravdu, tak se drazí svévolníci rozhodně na smrt netěšte ani si nedělejte naděje, jak si odpočinete :-D

verona
hodnocení

0x

15Maje naději v Bohu, že bude, jehož i oni čekají, vzkříšení z mrtvých, i spravedlivých i nespravedlivých.

biblehub.com/...

24 "Vím, že vstane – při vzkříšení v poslední den,"odpověděla Marta.
25 "Já jsem vzkříšení i život,"řekl jí Ježíš. "Kdo věří ve mě, i kdyby zemřel, bude žít.

bibleserver.com/...

28 Jednou všakk údivu všech budou muset všichni poslechnout jeho hlas
29 a povstat ze svých hrobů: ti, kteří uvěřili Synu, vstanou k věčnému životu, ti kteří ho za vrhli, vstanou k odsouzení.

bibleserver.com/...

TEĎ MUDRUJTE, CO BUDE PO SMRTI.

smode2
hodnocení

0x
Pokud jsem zdráv, nikoliv. Pokud bych měl ležet 5 let na posteli bez možnosti zdravé a důstojné existence, tak bych se i těšil. Ovšem nikoliv na umírání - na to se těšit nebudu nikdy a závidím těm co šli večer spát a ráno se neprobudili. Patrně ale není kam spěchat - nepřímé důkazy mluví ve prospěch pokračování individuální existence i po smrti. S čímž nesouhlasím a rád bych kdyby to bylo tak jak píše Axus.

hanakr
hodnocení

0x

Ano, těším se. Kdybych byla zvířátko, tak si zajdu hned, na veterinu a nechám se uspat.

jajo
hodnocení

0x
Smrt je tak zlá vec, najlepsie keby nebola. Kto chce umriet musi mat podla mna nejaky velky problem. Velmi tazky zivot, minulost, vztahy, chorobu. Este moze byt ze je slaboch a nehce bojovat, ajnto je choroba. Zivot je boj a sláva humoru.

hodnocení

0x
Slyšela jsem kdysi takový vtípek: "Bůh dal Adamovi Evu a řekl: Na, a vyber si." Je v něm zvláštní moudrost. Křesťané tvrdí, že je po smrti čeká ráj. Jenže jde o jednotu. Není další možnost. Je dobro, ale vnímat dobro bez přítomnosti zla.. A pak je dobro i tady, na světě, v dualitě. Dobro a zlo. Možnost volby. Mně přijde mnohem kouzelnejší dobro při dualitě. To, které si člověk zvolil a může a musí o něj tak nějak bojovat. Něco pro takovýhle ráj udělat. Dokonalost v nedokonalosti. Zajímavé je to tady a teď. Jen je dobré se snažit věcem víc porozumět. I když i jednota má své kouzlo.
Věčnost mi přijde jako básnický výraz. Na několik věcí z minulého života jsem si vzpomněla. Důkazy mám ale jen já. Daly se potvrdit tím, že šlo o harmonické údaje. Teda pravdivé. Ani lásku k někomu, která něco prozrazuje a vzájemnou návaznost dvou životů na sebe nejde popřít. Takové ty pocity, kdybych se znovu narodil, tak.. a ono se to v tomto životě stalo. Těšit se na smrt je pak při víře v převtělování, nesmysl. I sebevražda nepomůže utéct od problému, jen se bude muset problém řešit jindy později. Ti, kteří by hledali důkaz pro převtělování, by ho museli najít v sobě, třeba při hypnóze. Z venku důkaz přijít nemůže, nestačil by, nešlo by rozumět. Nejde věřit slovům, musí se to zažít.

david8
hodnocení

0x
Jo těším se. Budu mít klid
jajo
Ako víte, ze budete mat klid? Co kdyz ne? To nemuzte vedet, iba verit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]