Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení - jaký styl máte rádi?

Od: pt® odpovědí: 12 změna:

Mám ráda věci, co mají "duši", co se vytváří rukama. Staré /starožitné/ kousky, jako doplňky. PT /stařenka/

například z netu:

Bydlení - jaký styl máte rádi?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marketa115*
hodnocení

0x

Nejsem moc příznivcem moderních věcí, přednost dávám klasice.

pu®
hodnocení

0x

Maximální jednoduchost, minimum nábytku (zatím si to můžeme dovolit), žádné vitrínky s (nepotřebným a nikdy nepoužívaným) vystaveným sklem nebo jinýma cetkama. Na stěnách v obyčejném skle bez rámu motivy, které máme rádi, a kalendáře, jedno maxi zrcadlo. Jinak vše maxi účelové a takové, aby úklid zabral co nejmíň času/práce. Praktičnost, využitelnost každého kousku. Rozhodně nesbírám/neschovávám samoúčelné keramické slony apod.

mil®
hodnocení

0x

Obklopuji se věcmi, které se mi líbí a něco mi říkají a musí spolu trochu ladit.

pt®
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Bylo by možné vložit sem obrázek například z netu, co se vám líbí, abych měla, jak já, tak ostatní inspiraci? Děkuji PT /stařenka/

lm®

Jsem rozporuplný člověk,miluji moderní věci ,miluji starožitnosti.Na to druhé nemám,ani na repliky ne.Takže náš dům NENÍ ve starožitném stylu.Myslím,že mám vkus a tak je mi jasné,že tyto dva protichůné směry nelze skloubit,buďto jedno nebo druhé .Možná,až budu strá,vše vyhodím,a zařídím dům ve starožitném stylu,kdo ví...

Čím jsem starší tím více chci ve svém domě věci přírodní ,jednobarevné...

NENÁVIDÍM pestrobarevné kýče,to mi sem nesmí.

Ale nikomu nebráním,jsem tolerantní,ať si každý žije jak se jemu líbí.

doplněno 11.07.10 16:09:

stará

lidka*
hodnocení

0x

Já mám ráda věci, které hlavně dobře slouží svému účelu. Musí mi být v mém prostředí dobře a co hlavní, nemám byt jenom na chlubení se drahými kousky vybavení. A je pro mne důležité, aby také přečkaly nájezdy mých vnoučat a dneska i pravnoučat. Také ony se musí cítit u mne dobře. Asi i proto je mám stále okolo sebe. :D A protože jsem do "sameťáku" hodně zápasila s financemi a strkala vše do baráčku - dokázala jsem v okolí zachránit před likvidací moc pěkné starožitné kousky. *tuc*

marenka*
hodnocení

0x

Pt, zeptala jste se správně, jaký styl máte rádi, ne v jakém žijete. *hi* Pokud bych měla finance, okamžitě se stěhuji do vysněného domku. V kuchyni kredenc, velký dřevěný stůl s takovými těmi židlemi, co mají v opěradle vyřezané srdíčko... možná i ta pec, kdyby tam byla. *modla* Něco takového dumabyt.cz/...

pt®
hodnocení

Ano, jaký styl máte rádi, o čem sníte. Já třeba obdivuju, jak někdo dokáže zachránit starou kredenc, nebo starý nábytek, buďto přetřít, předělat a zase to slouží. Skombinovat s nějakou starožitností nebo i s kouskem moderním. Začínají mně brát za srdce ruční práce a vše, na co ruka sáhne k prospěchu. Mařenko, máte pěkný sen o chaloupce. PT

např.:

pt®
hodnocení

Ano, jaký styl máte rádi, o čem sníte. Já třeba obdivuju, jak někdo dokáže zachránit starou kredenc, nebo starý nábytek, buďto přetřít, předělat a zase to slouží. Skombinovat s nějakou starožitností nebo i s kouskem moderním. Začínají mně brát za srdce ruční práce a vše, na co ruka sáhne k prospěchu a aby to dobře sloužilo. Mařenko, máte pěkný sen o chaloupce. PT

např.:

doplněno 11.07.10 20:48:

to je obrázek z netu. PT

Bydlení - jaký styl máte rádi? #2

bebeh
hodnocení

0x

Dobrý den,

já mám ráda příjemné dřevo, spíš tmavší. Jídelnu bych si představovala celou dřevěnou s nádechem historie, kuchyň už dřevěnou mám a do pracovny mám vysněný luxusní kancelářský nábytek www.top-office.cz/..., ale na ten si ještě počkám:)

lidus*
hodnocení

0x

Na chalupě krásná ale nefunkční pec, zrenovovaná stará kredenc ale přecejen nerezový dřez a páková baterie, ložnice po prababičce-má tu chybu, že dříve byli lidé menší a nám je postýlka trošku krátká ale je u ní překrásná psycha(takový ten kus nábytku ze zrcadlem), komoda a 2 skříně, na nočním stolku mosazný svícen se soškou anděla, v rohu pokoje sošku pany Marie s ježíškem)asi půl metru výška, dřevo-nalezeno po kmotrovy na půdě)-nejsem sice věřící ale je krásná.

Doma-panelák, byt, Jednoduché účelné, obývák jedna stěna dřevo natřené luxolem a na ní housle co na ně hrála sestra, nemají žádou hodnotu ale vyhodit nástroj se mi nechtělo + nějaké malé obrázky a dvě sošky bůžků šťastné rodiny( zda je to pravda nevím, říkal to prodejce na Džerbě). , 30 let stará stěna s velkou knihovnou, + dvě křesla a sedačka. Kuchyńská linka dvířka smrkové lištičky natřené luxolem. Ložnice 30let stará s bílé břízy s leskem, stolek s PC a spousta manželových šanonů s kdo ví čím.

dcera už je sice vdaná a má vlastní bydlení ale v jejím pokoji je PC na velkém rohovém stole, klavír, postel skříň a knihovna na stěně keramika-kočka, jezevčík, motýlci, slunečnice na lustru dva sklenění ptáčkové( před mateřskou pracovala v ústavu pro slepé a tam měli keramickou dílnu) u postele na stěně koberec s tygrem a dvě poličky s kytkama.

Proto, že můžu čím dál míň nemám ráda výstavky co se na nich musí často utírat prach. Foťák leží předemnou-fotit neumím a stáhnout to do PC už vůbec ne.

jabraka*
hodnocení

0x

Jsem zastáncem funkcionalizmu.Věci se v bytě nemají skladovat,ale užívat.Znám případ rodiny,kde obývací pokoj slouží jen na nahlédnutí návštěvám.Starobylý nábytek,plný starobylého porcelánu a skleněných starožitných předmětů.Krásný plyšák na podlaze.Aby se procházením nezašlapal,je na něm položen látkový pás,běhoun,a aby se pořád nemusel prát,tak jsou na pásu úhledně rozloženy noviny.

Já zas mám po mamce staré broušené poháry,a když přijdou přátelé,otevřeme šampus a do toho skla si nalejeme.Manželka kamaráda ,zděšeně:"Probůh,do toho snad ne!Co kdyby se to rozbilo?!"Takže jim musím vysvětlovat,že u nás je požitek pít z krásného poháru,ne se na něj koukat za sklem.

Proto dávám přednost tapetám,dávám tím na stěny profesionální dekoraci,jakou jen tak nikdo na stěně nevytvoří.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]