Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Do dětské hry hledám zvířecí názvy rostlin. Odborné i lidové. Mám: hadinec, zmijovec, vraní oko, kozí pysk, kozí (husí) noha, kandík psí zub, kočičí tráva, zaječí zelí, jelení skok. Určitě je jich víc. Pomůžete mi seznam rozšířit?
Existenci této stránky budu mít v paměti, to mě zajímá a baví. Ale na vnoučata musím mnohem pomaleji .
Tak jo - pro vnoučátka vlčí jahoda - rulík,hadí truňk - celík zlatobýl,vraní chléb - sporýš, hadí mlíčí - vlaštovičník, zaječí zelí - šťovík, myšinec - řebříček, kuřátka - lišky a myslím, že jsem zu nezahlídla kočičky
a pro babičku jako bonus ještě Lidové a synonymn/...
Děkuji všem za zájem a za připsané rostliny. Lišce už jen takto, další hodnocení nemám systémem povolené. Vyberu nějakých deset nejjednodušších názvů. Nemělo by to má vnoučata, vesměs přírodovědné ignoranty , znechutit. Jinak mám pro deštivé prázdninové dny připravená města a obce podle jména (Adamov, Mariánské Lázně...) podle zvířat (Telecí, Vepřová...) a dalších asi deset podobných seznamů. Doufám, že je tak na pár chvil odtrhnu od mobilů
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.