Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvířecí názvy rostlin

Od: bimbam® odpovědí: 27 změna:

Dobrý den! Do dětské hry hledám zvířecí názvy rostlin. Odborné i lidové. Mám: hadinec, zmijovec, vraní oko, kozí pysk, kozí (husí) noha, kandík psí zub, kočičí tráva, zaječí zelí, jelení skok. Určitě je jich víc. Pomůžete mi seznam rozšířit?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

2x

Čapí nůsek /Kakost/. Jestřábník.

doplněno 24.06.24 12:41:

Vlčí mák.

doplněno 24.06.24 12:42:

Ptačí zob.

24.06.24 12:39
hodnocení

Dík!

hodnocení

2x

Užovník, zaječí ocásek, tygří lilie, vlčí bob

hodnocení

Dík, věděla jsem, že se mi to tu začne sypat :).

borovice
hodnocení

2x

Kozlík lékařský, kozinec sladkolistý, vlaštovičník větší, jestřábník (třeba chlupáček, ať je to úplné), vlčí bob, když máte zmijovec, tak taky užovník.

doplněno 24.06.24 12:52:

A štírovník růžkatý.

doplněno 24.06.24 13:03:

kopytník evropský, huseník, jeřáb ptačí

24.06.24 12:44
hodnocení

Hurá!

jiofa
hodnocení

2x

Zmijovník, zmijovec. To máte, přehlédl jsem.

doplněno 24.06.24 12:50:

Jelení jazyk (kapradina).

hodnocení

Duplicita nevadí, věřím, že i tak bylo malé zamyšlení na toto téma docela zajímavé a zábavné :)

jiofa

Medvědí česnek.

nov
hodnocení

2x

Psí víno, Rdesno hadí kořen. Žabinec ptačinec.

hodnocení

Super! Až se začínám stydět, na co všechno jsem nevzpomněla :)

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, kuřátka či lišky (houby). Zdravím!
doplněno 24.06.24 12:57: Kaštan koňský.
doplněno 24.06.24 13:25: Třešeň ptačí (ptáčnice/vrabčinka).
hodnocení

Taky beru! :)

nov
hodnocení

2x

Orlíček, Paznehtník?;) Kačenka česká - houba.

hodnocení

2x

Sloní noha třeba.

hodnocení

2x

Já věděla, že to někde najdu :) LIDOVÉ NÁZVY ROST/...

hodnocení

Existenci této stránky budu mít v paměti, to mě zajímá a baví. Ale na vnoučata musím mnohem pomaleji :).

Tak jo - pro vnoučátka vlčí jahoda - rulík,hadí truňk - celík zlatobýl,vraní chléb - sporýš, hadí mlíčí - vlaštovičník, zaječí zelí - šťovík, myšinec - řebříček, kuřátka - lišky a myslím, že jsem zu nezahlídla kočičky :)

a pro babičku jako bonus ještě Lidové a synonymn/...

jk2021
hodnocení

2x

zaječí hubičky

hodnocení

2x

Bršlice kozí noha ; Kozí petržel - Tetlucha kozí noha ; Ptačky - plané třešně ,

hodnocení

2x

Čtu pozorně a vidím, že si nikdo nevzpomněl na kozí bradu luční. A taková je to krásná kytička. Když ji potkám, připomíná mi sluníčko a vypadá jako žlutá gerbera. Jaga.

liska5
hodnocení

1x

Medvědice lékařská, vlčí bob, zaječí ocásky, krtičník, šanta kočičí, konitrud, hadí kořen, prasetník, jeřáb, Hadinec, česnek medvědí, divizna švábová, ježatka kuří noha, kozlík, kozlíček, ptačinec žabinec, sléz pižmový, vikev ptačí,...

hodnocení

Děkuji všem za zájem a za připsané rostliny. Lišce už jen takto, další hodnocení nemám systémem povolené. Vyberu nějakých deset nejjednodušších názvů. Nemělo by to má vnoučata, vesměs přírodovědné ignoranty :(, znechutit. Jinak mám pro deštivé prázdninové dny připravená města a obce podle jména (Adamov, Mariánské Lázně...) podle zvířat (Telecí, Vepřová...) a dalších asi deset podobných seznamů. Doufám, že je tak na pár chvil odtrhnu od mobilů *nevi*.

ogar

Na Valašsku je i obec Hovězí. :)

Na Moravě jsou kousek od sebe Zaječí a Kobylí.
hodnocení

Panové, děkuji. Těch obcí a čtvrtí se zvířecím názvem mám mnoho. Dobré je na toto Brno: Husovice, Kohoutovice, Komárov, Veveří, Žabovřesky. Možná i Jehnice.

makk
hodnocení

0x

Omlouvám se, ale nemůžu si pomoct *smich*. Peterka Pidláková (rostlina), to je podobné jako Pidlák Povidlový (motýl) (kdo neví, tak je to z filmu: Adéla ještě nevečeřela).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]