Nejste přihlášen/a.
Tak buď někdo chce zaplatit svoji pohledávku na úkor jiného (to by asi byla pěkná hloupost, podle VS by ho hned našli), nebo někdo zadal špatné telefonní číslo a zpráva nepatří tomu, kdo ji dostal. Takže pokud nic nedluží (notabene tan ani nemá účet), tak to nereagovat. Někdo prostě zadal ať omylem nebo naschvál špatné telefonní číslo.
Nicméně to nemění nic na tom, co jsem psal (dohledal jsem tento text naposledy v roce 19 kdy jsem se pokoušel změnit heslo (což bylo k ničemu, heslo bylo úspěšně změněné, přihlásit se stejně nešlo, tak jsem nakoupil na jiný mejl (už registrovaný pro nákup bez účtu použít nelze)), ale tahle věta měla být součástí korespondence, a ostatní maily od aukra byly asi podvržené).
Dobrý den, xxxx, (Xxxx Xxxxxxx),
Pamatujte prosím, že automatické e-maily týkající se Vašich transakcí na Aukru obsahují Vaše jméno a příjmení. Pokud Vám přijde oznámení bez uvedeného jména a příjmení nebo jinak podezřelá zpráva, neodpovídejte na ně a neprodleně nás informujte pomocí kontaktního formu/....
nebo
Zapamatujte si prosím, že všechny e-maily, které jsou automaticky generovány systémem a týkají se Vašich transakcí na Aukru, mají v záhlaví Vaše jméno a příjmení. Týká se to oznámení o Vašich příhozech, překonání Vašeho příhozu, nákupů prostřednictvím možnosti Kup teď! v košíku, výhry v aukci a oznámení týkající se plateb prostřednictvím PayU. Pokud obdržíte oznámení bez Vašeho jména a příjmení, prosím, neodpovídejte na něj a neprodleně nás informujte pomocí kontaktního formu/....
Pokud je to sms od Aukra, tak používají typické šmejdské metody, požadují peníze, aniž by situaci důvěryhodně vysvětlili - jenom hrozí, aniž by se pod to podepsal ten, kdo to má na starosti a na koho se tedy lze obrátit v případě dotazu. Tazatelka si není ničeho vědoma, tak buď ignorovat, nebo se obrátit na Aukro s dotazem.
Aukro snad takové zprávy nerozesílá. Jinak pokud se nic nezměnilo, tak veškeré zprávy od Aukra musí obsahovat celé jméno a příjmení, jinak je to podvod. Aspoň to tak psali v době, kdy jsem se tam vyskytoval a hojně to porušovali (spousta zpráv jméno a příjmení neobsahovala, jen nick, čili mohl bych je rovnou vyhazovat; tady nemáte ani ten nick). Ale od doby, co společnost Allegro tenhle původně aukční portál dovedla k absolutní nepoužitelnosti jsem tam jen párkrát nakoupil (že od té doby to převzali už zase češi a že veškeré účty, pokud člověk nestihnul nějaké přechodné období, jsou nepoužitelné (účty existujou, ale nejde se k nim přihlásit), je věc jiná).
jednoduché - máte nějaký účet na aukru? Takové zpráva by vám jistě přišla i na registrovaný mail.
ale taky si z vás někdo mohl vystřelit - a to tak, že někdo kdo tam má účet a má zaplatit (asi poplatky za dokončený prodej) - si změní číslo a a je chyba návrhu aplikace/webu, pokud při založení ale i změně neověřujenové číslo (nebo mail).
Já na aukru vidím u mailu i telefonu ověřeno u obojího . (a nechce se mi na zkoušku měnit tel.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.