Nejste přihlášen/a.
Zkráceně - symbol míru.
Holubici dle Bible vypusil na moři Noe. Vrátila se s olivovou snítkou v zobáku. Tedy už poprvé symbol naděje. Holubici se snítkou v zobáku nakreslil Pablo Picasso za války pro dceru Palomu (španělsky holubice), které chtěl říkat Paz (mír). Postupně během let se tak bílá holubice v nejrůznějších provedeních stala symbolem míru.
Za našich mladých let školou povinní jsme tento symbol téměř vždy v hodině kreslení, jako děti, měly téměř pokaždé ztvárnit. V čase májových oslav a politických nucených oslav, což nám jako dětem bylo u zadku, tento symbol vévodil spolu s hvězdou a leckdy srpem s kladivem, všem "oslavám".
Podle mě holubice míru. Přesně tak si ji pamatuju. Když jsme byli malí, tloukli to do nás horem dolem. Vystřihovali jsme je z papíru, kreslili jsme je v určitém ročním období (ani nevím, při kterém svátku, jestli na osvobození nebo jindy).
Jako vše "komunistické" i tohle bylo raději zapomenuté. Ale asi to neni úplně komunistické, protože jsem v nějakém americkém seriálu na to taky viděl narážku (Phineas a Ferb, dělali tam něco ze želé, Kendy udělala Džeremiho hlavu (to byl její kluk) a teď mi vypadlo jméno té, která právě udělala holubici jako symbol míru).
mír chce každý, i když cesty k míru vidí spousta lidí jinak... a nejen lidí
Nedávno byl článek o umělé inteligenci, která měla za úkol vytvořit světový mír - takže vypustila atomovky do vzduchu. Tím sice všichni zahynuli, ale úkol byl splněn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.