Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ve kterých českých filmech je nějaká poprava?

Od: aurica odpovědí: 7 změna:

Jaké jsou české filmy nebo seriály jejichž součástí je i poprava nebo trest smrti?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vzpomínám na pohádku Šíleně smutná princezna. Hostinský vařil místo piva patoky z pelyňku a měl být na hrdle ztrestán. Vzhledem k zasnoubení prince Václava dostal ale mi-mi-mi-mílost!

A potom Arabrela se vrací - díl Mařenka pod šibenicí. Jaga.

A ještě v pohádce z pekla štěstí, kde chtěli pověsit na náměstí pro výstrahu služebnou markýtku za to, že snědla kousíček masa. Všechno maso bylo jen pro krále, nehodnou princeznu a hlavně pro draka bucifala.

jiofa
hodnocení

2x

Jeden z nejtragičtějších. Kladivo na čarodějnice. (1969, Otakar Vávra)

Ve kterých českých filmech je nějaká poprava?
jiofa

Další. Jan Hus.

Ve kterých českých filmech je nějaká poprava? #2

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, zatím napíši jen Vyšší princip nebo Hvězda zvaná Pelyněk či Já, Olga Hepnarová. Zdravím!
doplněno 23.06.24 10:25: Jinak, dost přesvědčivě a podrobně je znázorněna poprava v závěru filmu Dva muži ve městě (ten je, ovšem, francouzský).

pb®
hodnocení

0x
Máj, tam je lámání v kole, v Jánošíkovi nabodnutí na hák.

takitaki
hodnocení

0x
Čtyřlístek ve službách krále

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]