Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
už jste někdy někdo vracel zboži na temu? Piše že ZDARMA do 90dnu, ale skutečně to tak je? Za jak dlouho vam přišly penize? Kam se vlastně balik posila (mam na mysli kde ho odnést, na poštu?)?
díry za recenze
Vracela jsem jednou. Byla to drobnost asi za 60 korun, manžel ji objednal omylem. Nejprve jsem vyplnila reklamační list. Pak mi napsali, ať si zmíněnou věc nechám /i když jsem ji nechtěla/ a peníze za ni mi prý odečtou při dalším nákupu. Což se i stalo. Známá má podobný zážitek.
Byla to drobnost, ale přemýšlela jsem, jak se asi reklamují dražší věci. Třeba boty za 500 Kč. To snad nenapíšou - nechte si je, peníze vrátíme. To by pak různí podvodníčci objednávali a objednávali...a reklamovali a reklamovali. Takže jak to probíhá u drahých věcí, nevím. Jaga.
Osobně jsem zatím reklamovat nemusel. Mojí mámě jsem asi 2x pomáhal vyřizovat reklamaci a ta vždy proběhla ve stylu zboží si nechte, peníze vracíme fromou kreditu.
Na FB skupině zabývající se nákupy na Temu se obecně shodují na následujícím:
1. Zkusit to vyřešit přes podporu v době, kdy telefony zvedají cizí lidé. I když neumíte anglicky, lze se domluvit bez problémů s pomocí automatického překladače (např. Google).
2. Pokud posíláte zboží zpět, tak na obal nalepit kód, který vyjede z aplikace v rámci reklamace a balík předat DPD. Objevují se zmínky o nutnosti použít originální obal, ale prý to není třeba. Viz diskuze ve zmíněné skupině:
Já když jsem vracela zboží, tak jsem si stáhla kód, který mi při vyplňování vyskočil, vytiskla, nalepila na krabičku a odnesla na nejbližší místo DPD. Asi za deset dní byl kredit připsaný. Taky neschovávám sáčky s kódama, ke kterých zboží přišlo...
no a já dnes posílal boty přes DPD a než jsem dojel domů, tak už jsem měl připsaný kredit na Temu za boty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.