Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na hory na Slovensko i přes medvědy?

Od: qwerces odpovědí: 14 změna:
Zdravím,
zrovna mi skončily zkoušky, tak jsem přemýšlel, že to oslavím výletem do přírody. Měl jsem v plánu jet na Slovensko, ale lidé mi to začali vymlouvat kvůli medvědům. Myslíte, že když se budu držet populárních stezek a ostatních lidí, tak se nemusím bát střetu?
doplněno 14.06.24 13:52: Přesněji mám v plánu Velký Kriváň

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Medvědí jak medvědí, hlavně si vemte pořádnou a pevnou obuv.
;)
Ať zase nezachranuji dalšího Čecha
nov

Omlouvám se, ale po přečtení hlášky juraje Medvědí jak medvědí mi okamžitě naskočila písnička I. Mládka Medvědi nevědí.*vtip*

nov

Jinak článek, ovšem je z roku 2012 a pod Malým Kriváněm.

treking.cz/...

kdosi
hodnocení

0x

To si nevybereš, pokud se budeš držet stezak, může se stát, že narazíš na slováky a dojde ke střetu ... :)

beda

Nedávná zkušenost ukázala, že Slovák může v případě konfliktu názorů i střílet. Proto se s ním nehádejte.

Ale k medvědům. Je dobré dělat v lese trochu hluku, aby se méďové mohli vzdálit. Medvědovi neutečete. V amerických nár. parcích doporučují při setkání s ním lehnout si na zem, dát ruce za hlavu a dělat mrtvýho. V tamních kempech se jídlo nesmí nechávat v autě (medvěd ho otevře jako konzervu), ale zavěšuje se do výšky nebo dává do "medvědotěsných" kontejnerů.

ltz
hodnocení

0x
Tam může medvěd nečekaně překvapit i na ulici, tak to asi nelze úplně vyloučit, že se medvěd nezatoulá i na označené stezky.

hodnocení

0x

Vsad si v loterii.

Kdyz vyhrajes, tak pak bych se toho stretu bat zacal.

hodnocení

0x

Nezapomeňte tohle *smich* Neuvěřitelné, co všechno se dá prodat... (a koupit)

Rolničku na medvědy lze jednoduše připnout na batoh nebo jinou výstroj pomocí suchého zipu. Včas varuje medvědy a jiná zvířata o Vašem pohybu. Magnetický tlumič integrovaný v síťce zamezuje zvonění, když není potřeba. Nezbytná výbava do Tater, Rumunska apod.

Na hory na Slovensko i přes medvědy?

A pro jistotu ještě jeden pepřáček, ať má pán jistotu.*smich*

defendia.cz/...

Na hory na Slovensko i přes medvědy? #2
qwerces
hodnocení

Nevím, co vám na tom přijde vtipné. Pro lidi, kteří chodí často do přírody to může být velmi užitečné. Medvěd má nevyzpytatelné chování a nejhorší je, když jej překvapíte - potom se rolnička může hodit, protože zamezí střetu. A když už na něj narazíte, pepřák se více než hodí, pokud nechcete bojovat holýma rukama. A může se použít i pro kance a násilníky. Ale hlavně se zasmát nad vlastní nevědomosti.
asd1

Na to je vtip: Jak se pozná medvědí hovno? Snadno, má v sobě rolničky *smich*

Ale nesmysl to neni, medvěd o tobě ví z dálky a vyklidí prostor. Pokud nemá hlad a nejde po rolničce *ua* Když jdeš potichu on chrní a zakopneš o něj tak je to horší.

Pepřák když nemáš flintu tak se asi hodí, asi to nemusí být ani ten na Grizzlyho.

Běžně tam vidíš jen bobky a oškrábaný stromy, ale množí se jak kobylky a jsou drzejší, tak pravděpodobnost potkání neni úplně mizivá...

Pokud nemá hlad... nebo hůř, medvídě. Pak snad jedině rychle najít strom, který medvědici neunese.

kdosi

... a proto ho pod tebou snadno ulomí *ua*

qwerces: Přesně tak, lepší než být bez jakékoli výbavy. Přemýšlím, jestli by pomohla startovací pistole nebo nějaká extra hlučná sirénka, medvěda by to mohlo odradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]