Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RTG kyčlí - dali ochranu na břicho?

Od: svetla odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, čeká mě rentgen kyčlí,kdo to absolvoval .. dají vám při rentgenování ochrannou destičku na břicho? Díky za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

25 let chodím na RTG kyčlí každý rok a nikdy mi ochrannou destičku nedali. Lehnu oblečená v kalhotkách a za minutu hotovo. Jenže jsem senior. Možná dávají děcku a mladému člověku. Kdysi dcerce dali onu olověnou zástěrku. To byla maličká. Tak si o ni řekněte.

rtg
hodnocení

0x

Asi podle věku, kolik vám je let?

mll
hodnocení

0x

Na tom jsem byl naposledy před mnoha lety a dávali nějakou desku. No ale to se ještě fotilo na film a člověk dostal po nějaké dhvíli ještě vlhký snímek v takovém železném rámečku. Nějak mě nenapadlo to řešit, jen když to čtu, tak si to uvědomuju. Asi by to tak být mělo, aby se tomu záření vystavila jen ta nejnutnější část těla.

Dnešní rentgeny mají citlivější snímače, takže dávka záření stačí menší a na snímku je přitom vidět daleko víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]