Nejste přihlášen/a.
Mně se Zábřeh jako město zas tak moc nelíbí, ale dopravně je na tom dobře. Za chvíli jsi v Olomouci, za chvíli na horách.
Mě teda Zábřeh připadal jako město, kde vůbec nic neni. Teda minimálně v takové vzdálenosti, kam se dá dojít od nádraží, když mám 2 hodiny na vlak do Šumperka (je klidně možné, že někde dál něco je). Jinak jsem čuměl, jak se tam nádraží změnilo, v roce 15 jsem tam byl po mnoha letech, jinak jsme jako malí s rodičema přes zábřeh jezdili a čekali tam na vlak do Koutů (tehdy jezdil přímo, protože ho provozovaly ČSD, ostatně kdo jiný, to až po povodních se začlo blbnout), to ale ještě letopočet začínal číslem 19.
Dopravně je to samozřejmě dobrý uzel, o tom neni sporu. Ale takový Šumperk nebo Olomouc mi přijde hezčí. Jo ještě jsou tam poblíž Velké Losiny, tam je zámek, ruční papírna a termální koupaliště (teda slyšel jsem, že z něj udělali akvapark). Kromě toho i do Prahy a Brna je to chvilka, občas právě vzpomínám na ty cesty na dovolenou, kdy jen z Prahy do Zábřehu to bylo neskutečně dlouhé.
Bydlel jsem v Zábřehu na Moravě před 50 roky. Přímo na Zámku a nad sebou měl STB. Když se sešlo dolů, tak tam byla příjemná Podzámeclá vinárna. Na opačné straně se vcházelo na náměstí. Problémem bylo v zimě vytopit vytopit 3 pokojový byt s hodně vysokámi stropy, ale jinak tam bylo bydlení příjemné. (Nyní se do toho bytu asi rozšířil archiv.)
Přes Zábřeh sice nyní občas projíždím, ale ne přes horní náměstí. Jak se za těch 50 roků změnili lidé, to nevím. A na tom, jaké máte, nebo budete mít sousedy hodně záleží.
Prostředí tehdy bylo příjemné a myslím si, že stále je.
Ale k Vašemu nekonkrétnímu dotazu asi žádnou konkrétní a uspokojivou odpověď nedostanete.
Názory v dopovědích budou zřejmě subjektivní - "jak si kdo ustele, tak si lehne".
Přes léto bych to brala i v Záhřebu. Jen ta spousta turistů by mi asi vadila. Jaga.
A na zimu, šup, zase zpátky do Zábřehu.
Děkuji za odpověď.
Jen mě tak napadlo, jestli se náhodou neznáme.
Ale nemyslel jsem to s nějakými postrannímy úmysly, jsem šťastně ženatý už 53 let.
@50 let: Ne, asi se neznáme. O postranních úmyslech neuvažuji, jsem vdaná 49 let, takže jsme na tom podobně.
@Nov: Na jaře a na podzim bych asi byla tam, kde žiju už skoro 70 let, na dohled od Kunětické hory. Je tady pěkně.
Je to na světě špatně zařízeno. Ptáci táhnou na jih a pak zase zpátky, u lidí je to daleko složitější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.