Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj v autě pro kameru

Od: tl odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat. Koupil jsem si zdroj pro auto kameru který je zapojeny do pojistek.
Na obalu je napsané toto:
Bezpečnostní opatření.
Přípustná teplota okolí v provozním režimu : - 20 až + 40 stupňů. Skladovací teplota: - 20 až 65 stupňů. Relativní vlhkost: 5 až 95 procent bez kondenzace 25 stupňů.
Moje otázka je ta, že v autě může být až 80 stupňů v létě když je na slunci.
Muze dojít k požáru? Když je to stále napájene ten zdroj ke kameře?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer
hodnocení

0x

A - budeš mít tu kameru jako první na světě? Kolik ji jich už shořelo?

hodnocení

0x

Já mám kameru zapojenou do zapalovače. Už několik let a funguje to bez problemů.

hodnocení

0x
Zdroj ke kameře bývá vhodné připojit na pojistku, na které bude napětí až po sepnutí zapalování.
Nepíšeš nic o autu, výrobce, model?
Kamera vyžaduje stálé napájení?

ridic
hodnocení

0x

Některé kamery mají možnost zapnutí čidla pohybu, to znamená, že začnou nahrávat, když je auto zaparkované a někdo se k autu přblíží. Tazateli jde asi o využití této funce. V tom případě musí být kamera připojená na nějaký zdroj.

Pro běžné používání kamery za jízdy se kamera zapojuje do palubní zásuvky nebo zapalovače, ale při parkování je kamera boz proudu.

K dotazu: Každý, trvale připojený spotřebič, je zdrojem nebezpečí požáru. Spíš bych volil takový zdroj, který se při jízdě nabije a při zaparkování je od el. rozvodů vozidla odpojený. A umístit jej na takové místo, kde není vysoká teplota, třeba mimo kabinu (možností je dost).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]