Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máte někdo tip na nějaký kufr? Já tak různě koukala a potřebovala bych nějaký větší na dovolenou, tak jestli spíš látkový, plastový a nějaký dražší. Děkuji za Vaše tipy.
Ja bych napriklad nesel do skorepinoveho (plastoveho).
Naprosto mi nevyhovuje, ze maji otevirani v pulce vysky. Bud je nutne mit cely kufr plne otevreny (jako knihu, kdy pulka veci je v jedne casti a druha v druhe a nebo je potreba mit vysoke sloupecky veci, ktere prepadavaji pres okraj.
Pokud je ale nekdo zvykly na hotelu si vzdy vsechno z kufru vystehovat do skrine a kufr mit skutecne pouze na prevoz, tak to asi tolik nevadi.
S mym castym cestovanim a zpusobem pouziti by to ale bylo naprosto neprakticke.
Latkove s vikem na jedne strane jsou pro mne mnohem lepsi. Viko se po otevreni treba opre o zed, nezabira to tolik mista, nic z kufru nevypadava...Cestuju fakt hodne a kufry se mi za poslednich cca 17 let znicili dva, navic to v obou pripadech byli kolecka, coz muze potkat i skorepinovy, takze vubec neni o cem. Staci vybrat nejake pevnejsi, ne to nejlevnejsi s tenkou latkou natazenou na krehkem ramu.
Hezký večer, já bych tedy po mých zkušenostech volila určitě nevolila látkový. Procestovala jsem toho už hodně, a můžu říct, že pokud hledáte něco co vydrží šla bych určitě to pevnějších materiálů. Pokud ale zase cestujete třeba jen jednou za rok, tak látkový kufr není špatný, je poměrně lehký a dá se docela dobře roztáhnout. Vyhla bych se klasickým obchodům, kde prodávají nekvalitní a předražené kufry co nic nevydrží. Doporučovala bych se mrknout spíš na speciializované obchody. Já jsem kupovala na nejkufry, tam mají hodně velký výběr.
Látkový kuft ne, myslíte textilní. Někdo vám při přepravě letadlem do kufru třiskne, skořepinový praskne, textil leda tak nasákne - i ten lze trochu impregnovat. Mám radši textilní. Já třeba mám rád, když je tam hodně kovu, kolečka jsou dobře připojená a málo héblat - rukojeť co nejjednoduší, nejpépe bez tlačítka, to se dříve pokazí.
Já bych se díval dle toho, jak kufr využiji. Poletíte jednou za rok někam s cestovkou, kde to bude odevzdání a vyzvednutí kufru s rychlým přesunem do autobusu? Neřešil bych a koupil něco rozumného, ne moc drahého, asi textil a eventuálně pojistil zip páskou. Pokud budete cestovat více a do různých destinací i s nestabilním počasím, tak textil není ideální varianta, když zmoknete. Budete-li kufr využívat často, zainvestoval bych do polypropylenu. Je odolný a pružný, prakticky nezničitelný. Ten můj mám už spoustu let, absolvoval mnoho letů, je celý dobitý, ale drží. Můžete s tím prásknout o zem a nic se mu nestane.
Kufr výrazné barvy, aby se nepřehlédl na letištním pásu. Nikoli tedy černý. lorenbag.cz/... A pro jistotu pásek kolem dokola. Kolečka čtyři bez debaty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.