Nejste přihlášen/a.
U demokraticky zvoleného prezidenta
Ne, samozřejmě jde o kontroverzní, šokujících slovní spojení tak, aby formovalo veřejné mínění a vzbudilo pozornost, což se tímto dotazem děje
Demokraticky zvolený prezident?
Doporučuji nastudovat pojem "demokratické volby". Takové volby znamenají (krom dalších podmínek samozřejmě) , že proti Putinovi kandiduje kdo splní zákonné podmínky a nikoliv pouze ti, které státní aparát (potažmo Putin) nechá kandidovat. On ale i zmíněný ruský zákon je eufemisticky řečeno velmi zvláštní. Kdo chce kandidovat, musí nasbírat určitý minimální počet hlasů, ovšem k volební komisi smí dát jen o trochu větší počet, než je zmíněné minimum. Může se to zdát nelogické, ale není, je to skvělá stopka pro nepohodlné kandidáty, stačí poměrně malý počet hlasů označit za neplatný a dotyčný má smolíka. Pan Naděždin by mohl vyprávět.
Já si myslím, nic o tom nevím sice, jenomže před chvílí ode mě odjeli nějaký Rusáci mladý, nevím co tady dělaj a proč ne bojujou, radši jsem se jich neptal, když platěj, ale myslím si, a je to jenom můj blbej názor, že je většinová populace v Rusku bude mít Putina v oblibě úplně stejně, jako jsme ve své době měli v oblibě gottwalda, nebo většinová populace v Číně miluje vedení, podobně v severní Korei ...
O tom svědčí i to, že ani Hitlera, ani Putina žádný člověk nebyl schopen odstranit atentátem. Prostě to je moc vysoká a zkušená šajba A nikdo neměl takovou kuráž, vždycky si chtěli zachránit svůj bezcenný krk (u Hitlera) a zpackali to!
Ale ten Putin, on tam stejně nebude věčně, spíš se bojím toho, kdo tam přijde po něm! Holt doba ukáže.
No, a naše západní blokáda ruská je úsměvná.
Jediný co jsem zaregistroval za poslední dobu, že chce ukončit válku a nechat si to co má. No, a komu pomůže, když se bude bojovat dál? Západ vyčistí sklady... No, já tomu nerozumím, takže se raději nebudu vyjadřovat, Ale kdybych já byl ten co to má rozhodnout, tak bych to ukončil jak chce Putin, právně ušetřil že to bude nemění stav, aby to nedopadlo jak s Hitlerem na Mnichově, a místo západní ozbrojení bych vyplatil ty, kteří by nechtěli jít do Ruska, ze zabraných území...
Holt lepší řešení mě nenapadá. Jak říkám, nerozumím tomu.
No ono by to pak právě dopadlo jako s tím Mnichovem. Prostě by zase dozbrojil, obsadil další kus Ukrajiny a zase se zavázal dodržovat její hranice.
Stejně jako před Krymem, stejně jako po Krymu.
Podle jeho vyjádření nic jako Ukrajina neexistuje a všichni Ukrajinci jsou rusové, jenom to neví, nebo nechtějí vědět, což je nutné napravit, klidně proti jejich vůli, klidně hrubou silou.
Ukončit válku samozřejmě může, stačí aby přikázal okupačním vojskům aby přestaly útočit a stáhly se zpátky do ruska. Pak by válka skončila během pár dní (ne-li hodin). Jenže on nechce.
No, a komu pomůže, když se bude bojovat dál?
No především můžeme s jistotou říci, komu pomůže zastavit boje a splnit ruské podmínky. Pokud se nyní válka ukončí s tím, že si Putin nechá vše co ukradl, bude to znamenat jeho vítězství. Nebude to vlastně žádná mírová dohoda ale porážka Ukrajiny.
:On ale i zmíněný ruský zákon je eufemisticky řečeno velmi zvláštní. Kdo chce kandidovat, musí nasbírat určitý minimální počet hlasů, ovšem k volební komisi smí dát jen o trochu větší počet, než je zmíněné minimum. Může se to zdát nelogické, ale není, je to skvělá stopka pro nepohodlné kandidáty, stačí poměrně malý počet hlasů označit za neplatný a dotyčný má smolíka.
Tohle mi nějak připomíná naši prezidentskou volbu... ta je ale přece nemůže být než zaručeně demokratická, ne?
Co to připomíná zrovna vám je irelevantní, důležité je, že ty procesy jsou odlišné, třeba tím, že v Česku žádné omezení počtu podpisů v zákoně nemáme.
Pomocí jakéhosi přepočtového koeficientu aplikovaného na část zkontrolovaných podpisů. Detailnější popis jsem nezaznamenal, možná vám ho sdělí MV.
Na prezidenta může kandidovat každý, kdo splní zákonné podmínky. I v té nejdemokratičtější zemi bývají někteří kandidáti vyloučeni z voleb, na tom není nic divného. Problém vzniká tehdy, když je kandidát splní (přestože jsou šikanozní jako v Rusku), a přesto je z voleb vyloučen. Naštěstí my máme nezávislé soudy, na který se kandidát může obrátit. V Rusku tohle neplatí, zákon je postaven tak, aby umožnil snadné zbavení se nepohodlného kandidáta a žádné nezávislé soudy tam neexistují. Žádný soudce si nedovolí jít proti státnímu aparátu prolezlému putinismem, a zvláště ne proti rozhodnutí ruské volební komise s šéfkou tvrdě stojící za Putinem, to by velmi rychle dosoudcoval.
Musíte pochopit jednu věc. Je zpravodajství a publicistika . Tyhle dvě věci lidé často směšují . Zjednodušeně řečeno zpravodajství podává zprávy a publicistika vám dodává komentáře (názory ) .
Pak se nedivme , že i u takovýchto trivialit se ukáže jak jsou lidé manipulovatelní .
Doporučuji se podívat občas i na jiné zpravodajství než to české . Oni ty překladače to už překládají v reálném čase.
:Proč stále omlouváte pana Putina a jeho říši zla?
Velmoci jedou svoji propagandu, která ukazuje protivníka jako zlého. Ostatní země jsou volky nevolky vystaveny jejich vlivům a mají jen dvě volby - příklon k některé z nich (větší či menší vazalství) nebo neutralita.
:Čím je Vám tak sympatický?
Mně ničím, snad kromě neměnného postoje. Ten u západních politiků prakticky neexistuje. Pro ně je vhodné spíše označení "loutka". Diktátor vzbuzuje strach, loutka posměch a opovržení.
Je mi nesympatický tím, že také prosazuje globalistickou agendu (vakcinátorství, CBDC), byť v mírnější verzi (nenechat si přerůst islám přes hlavu dle EU a nepropadnout LGBTismu). Čím tyto agendy mohou být někomu sympatické?
:Proč se takové množství Slováků obrací k Západu zády a slintají směrem na Východ a těší se na novou okupaci?
Nejspíš po zkušenosti s prozápadní vládou, která je chtěla zatáhnout do americké proxy války, jak se podařilo na Ukrajině? U nás v bledě modrém.
:Nebojíte se, že se na osudu/rozdělení Slovenska dohodnou pánové Putin a Orbán?
Pokračovat jako kolonie Západu je zřejmě pro Slováky horší alternativou, protože zahrnuje válku za cizí zájmy. Slováci uvažují jako stále více afrických zemí, které se zbavují západního vlivu ve prospěch Ruska.
Bene, Slavco31 bol zaneprázdnený. Inak možno by som to ani lepšie nenapísal,ako môj tlačový poradca. Bene už konečne pochopte,že ja nechcem byť v zadku západu ani východu. Mne je lepšie na čerstvom vzduchu. Bolo sme kolóniu ZSSR a teraz sme, a to podotýkam,že na základe vymytia mozgov,doprovoľne kolóniou západu. A jedno si uvedomte,že až na pár výnimiek sú vrcholový politici EU len bábkami bohatej nadnárodnej skupiny,ktorá sa na Ukrajine popálila,keď sa rozhodla ísť proti Rusom. Pozrite v Gruzínsku prebieha schvaľovací proces zákona o zahraničných agentoch a ich financovaní a americký predstaviteľ len tak mimochodom naznačil gruzínskému predstaviteľovi, že by sa ten proces mal zastaviť,lebo sa sa môže stať niečo podobné ako nášmu Ficovi. Tak kto tu je diktátor,keď sa mieša do politiky Gruzínska a ide uvaliť sankcie na predstaviteľov ktorý budú hlasovať za zákon a EU už im tiež hrozí blokovaním ratifikačného procesu. A to podotýkam,že Gruzínsko neiklinuje k Rusku, len si uvedomilo,že nechce byť druhou Ukrajinou a chce ostať neutrálne.
Takže jestli to chápu, tak:
My jsme se přiklonili k Západu a to je špatně.
Ukrajina se chtěla přiklonit a proto ji ruský diktátor Putin "musel" napadnout.
A Gruzie by se chtěla připojit, ale EU si klade podmínky a to je taky špatně.
A celé se to tu rozebírá, aby se zamluvilo, že Putin je ruský diktátor.
Chápete to zle. Otázkou je prečo by sme mali patriť jednej alebo druhej strane. Prečo nie sme si rovnocenný?
Autora článku musím pochválit za korektnost, pana Putina označil velmi trefně a zároveň umírněně a ohleduplně. Mohl použít označení únosce a vrah, ale tím by způsobil kolaps systému rychlé zdravotnické pomoci, protože místní proputinovské lůze by hromadně praskaly žilky
Jak mohou mít běžní Rusové názor jiný, než ten, co je na jediném kanále?
Jaké svobodně volby, když jsou jim předloženi jen Kremlem vybraní kandidárti a jiní jsou odstaveni a nebo rovnou otráveni?
Jenyk asi ste si nevšimli,že ja nijako osobne neobhajujem Rusko, ale dávam podnety na zamyslenie? Je ľahko obviniť jednú stranu ale ťažko hľadať,že prečo sa to stalo?
@slavco31 nemyslím si, že by slovenská propaganda mohla za to, že Putin je ruský diktátor, ale ať se držíme tématu tohoto dotazu, tak taky dám nějaké podněty k zamyšlení:
- Žere ruský diktátor Putin malé děti, když ho nikdo nevidí?
- A žere ruský diktátor Putin ty malé děti zaživa spíš od hlavy, nebo spíš od nohou?
Jaký je váš názor na tyto podněty k zamyšlení? Co dělá ruský diktátor Putin, když ho nikdo nevidí?
Podtržítka jsem si tu nevšimnul, ani hledání ho nenašlo, podtržených slov a výrazů je tu vícero - přezdívky registrovaných, doplněno s datem u doplněných, ruský diktátor v obrázku ...
Jestli vám jde o ten obrázek, tak se asi shodneme jak na tom, že ten vyobrazený, mezinárodně stíhaný, zločinec je jak diktátor, tak ruský a že to není jen náhodná shoda. Takže označit ruského diktátora ruským diktátorem je celkem logické.
V rusku by samozřejmě mohl být za podobné označení zavřen kdokoli, tam mají ty zákony o dehonestování armády a tak, kde se neřeší, zda tvrzení bylo pravdivé, stačé, že se zrovna nelébí věrchušce. Ale i když tím rusáci vyhrožují, tak nás ještě neobsadili a doufejme, že ani neobsadí (zvláště pokud budou donuceni se stáhnout z okupované Ukrajiny), takže tu platí naše zákony, nikoli výnosy ruského diktátora.
Berte to pozitivně: Kdybyste o daném médiu nic nevěděl, podle jediného výrazu poznáte, komu slouží. To vám ušetří čas.
Názvy nejsou tak důležité jako obsah.
Co to je za argument? Když jste tu dal obrázek diktatura a demokracie, také neznáte jiný režim a jste omezený?
to NOX, ano chudaci v komunismu si museli barak postavit svepomoci, - vysledek ,obrovsky podsklepeny barak, poctive postaveny a za slusne penize. Ted v nove krasne a svobodne dobe, muzou mladi slepci jit do podnajmu a cely zivot platit a nemit NIC nebo se svobodne muzou rozhodnout a na cely zivot se kvalitne zadluzit a nechat si nepodsklepeny ( zbytecny komunisticky luxus ) minidomek odborne postavit za nehorazne penize. Pak staci uz jen plait do konce zivota a uzivat si stresu z nemoznosti splaceni.
ALE, mame jeste jednu moznost a to musim uznat ta kdysi oficialne a v takovem masivnim meritku nebyla a to je krasne si NAKRAST - ovsem slovo kradez si kazdy vyklada po svem, i ja .
to Ben, minorita, nekdo mi rika blbec, naivka, ja mam spustu jmen a to prave proto ze jsem mimo stado a porad jsem se s tim nevyrovnal.
to jenyk, ne , netvrdim ze to nejde a ze se to nedeje, ale ten pomer ke stavbam na klic? Ani neznam cisla.
Když se dlouhodobě chová jako diktátor, tak to je diktátor, i kdyby si vlastnoručně udělil titul "milostivý báťuška car a jediný ochránce před západním homosexualizmem a spása všeho slovanstva na Zemi a okolí" nebo nechal udělit libovolné jiné tituly či názvy.
Zase chápu, že pro mezinárodně stíhaného zločince jeho kalibru použijí novináři raději označení nežalovatelné, než přiléhavé, i u nás jsou otevřená okna...
Bene, za tie deti,čo sa akosi zázrakom objavili,že žijú v Nemecku? Len už akosi niet komu stiahnuť nezákonné obvinenie. Inak Rusko nie je členom toho súdu. No len mi povedzte,že prečo sa USA vyhrážajú prokurátorom ICC, keď chú vydať zatýkač na predstaviteľov Izraela a Hamasu za zabitie civilistov? Alebo domnelý únos detí Putinom je horší ako smrť cez 20 000 civilistov v Gaze?
Ale,no tak . Bavíme sa predsa o rovnoprávnosti,prostriedku demokracie. Je únos horší ako smrť civilistov a dokonca aj do počtu. Len akosi nik nechce dať zoznam tých 19 000. detí.
Jaký seznam? Jistě, že jména pohřešovaných jsou, ale mají je organizace, které se snaží o bezpečné navrácení těch dětí ke svým rodinám. Jde o jejich ochranu a zcela určitě nepošlou seznam jmen nějaké ruské špíně v diskuzi na přání.
S tím že společnost Seznam ovlivňují dění souhasím, narazil jsem na pár takových příkladů (např. viz Čeští důchodci...). Naštěstí máme i drobné lokální média a ty sotva mohou pohltit vyšší společnosti. Zlatý furtovnik.cz, zpravyzmoravy.cz, ...
Veď toto povedal Putin v rozhovore s Carlsonom. Načo bojovať v mediálnej vojne,ak média sú vlastnené tými čo proti nim bojujeme? Informačná vojna je zbytočná.
To je marné. Slavco zřejmě chodil do školy v dobách, kdy nám soudruzi vymývali mozky: "se sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak", "imperialisti a váleční štváči z USA". CCCP se nám rozpadl, tak chudákovi slavcovi zůstalo už jen to Rusko. Sice dnešní Rusko je imperialistický agresor jak vystřižený ze starých komunistických učebnic, ale takovéhle "detaily" jsou mimo rozlišovací schopnosti některých lidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.