Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde o podvod?

Od: astik odpovědí: 6 změna:
Jedná se o podvod? Chci něco prodat a paní to chce poslat balikovnou. Vyžaduje tyto údaje. Bohužel nevím, zda se jedná o podvod. Podle mne ano. Jejich profil na FB je vždy prázdný, jen pár fotek, kde se předvádí zmalovana mladá žena, jako do seznamky. Máte také takovou zkušenost?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, když máte nějaké podezření, tak od prodeje odstupte - nemáte povinnost něco prodávat, když k celé transakci nemáte důvěru. Asi to bude podvod. Zdravím!

hodnocení

2x

Pokud si nejste jistý, jestli jde o podvod, položte zájemci pár otázek, podvodník se většinou neozve (případně ta odpověď je jak od hotentota). A zboží se vždy posílá až v momentu, kdy mám peníze na účtu. Není to nic složitého. Ale samozřejmě je dobré dodržovat pravidlo, když se mi něco nepozdává, tak z toho raději vycouvat.

asd1
hodnocení

1x

Jaký údaje?

Potřebuješ jen její jméno a adresu kam to poslat. Samozřejmost je platba předem.

A aby mohla zaplatit předem potřebuje číslo tvého účtu, žádné číslo karty a podobné voloviny.

bramburka
hodnocení

1x

Podvodnici se vyznacuji tim, ze reaguji nekolik minut pote, co byl inzerat podan. Projevuji enormni zajem o uskutecneni obchodu, aniz by se prilis zajimali o kvalitiu (velikost, stari) nabizeneho zbozi. Jedine, co je zajima, je cislo karty. Nabizeji vlastni prepravu atd. Stalo se mi to nekolikrat, od te doby uz prodavam jen pri osobnim prevzeti.

hodnocení

1x

Pokud chcete něco prodat, chtějte peníze na účtu předem a údaje na odeslání Balíkovnou máte vyžadovat Vy. Pokud Vám pošle peníze, odešlete balík, pokud ne, nic neposílejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]