Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování a počítání navštívených zemí

Od: loo odpovědí: 6 změna:
Ráda čtu cestovatelské články a blogy. Je dost lidí, kteří si počítaji navštívené země světa a všimla jsem si že někteří diskutují o tom co lze započítat za navštívenou zemí a co ne. Někdo počítá i zastávku na benzině a nákup kávy při projetí autem, ale přestup a čekání na letišti ne. A rozčiluje je, pokud jiní lidé počítají mezipřistání a zapíšou si další zemi. Pak jsem si všimla na některých blozich letušek českých i zahraničních že si odskrtli zem za navštívenou když např jen šli před Eiffelovu věž (jinou dominantu jinde) vyfotili se s croasantem, jeli do hotelu spát a poté odjezd na letiště a letěli dál. Napsali o tom clanek jak probíhala jejich návštěva toho mesta. Nebo si dali večeři a šli spat na hotel. Někteří lidé to kritizovali, ze dotyční z dané země skoro nic neviděli jen hotelový pokoj ale hlavně že mají navštívených vyšší desítky států. Jaký na to máte názor a co počítáte za navštívenou zemi vy? Odskrtavate si navštívené země světa?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Neodškrtávám si navštívené země a ať si to každej dělá podle sebe.
via

Vidím to stejně. Jde jen o zábavné hašteření. Větší výpovědní hodnotu má doba strávená v dané zemi. Mám na kontě cca 22 zemí, s dobou od minut po léta.

smode2
hodnocení

1x

Nepočítám a ani mě to nikdy nenapadlo. Pokud bych ale měl, určitě bych v žádném případě nepočítal případy kdy si půjdu odskočit na benzince na wc, kdy se kola vozu dotknou dálnice dané země, nebo jakýkoliv pobyt v rámci pracovních povinností. Jedině jednodenní výlety přímo za účelem poznávání, nebo dovolené kde přespím nejméně 1 noc. Mimochodem dokud budeme řešit tyto věci, tak jsme na tom jako společnost velice dobře.

loo
hodnocení

Já si myslím že předhánění a trumfovani se fotografiemi na sociálních sítích z cest není nic ojedinělé. Vždyť už o tom jsou i ankety a studie od vědců které poukazují na to, jak sociální sítě ovlivňují místo výběru dovolené, spokojenost, náladu lidí, deprese...

asd1
hodnocení

1x

Někdo si odškrtává země, někdo zase navštívený hrady a když jinej byl jen před bránou tak mu to neuznává jako návštěvu hradu, někdo zase vypitý piva nebo počet osouložených slečen.. Každý si počítá co chce a jak chce. Akorát svojí metodu vnucovat ostatním už je přes čáru.

hodnocení

0x

Vnuk má doma na zdi velikou železniční mapu ČR. V době svého volna s kamarádem, stejným nadšencem, jezdí po celé republice s přáním, projet úplně všechny železniční trati u nás. Projeté si barevně označuje. Pokaždé, když tam přijedu, jdu se podívat, co mu zase přibylo.

Je zajímavé, že si cení i žel. trasy, které byly už zrušené. Tak třeba bývalou trať Vápenný Podol - Heřmanův Městec, nebo Heřmanův Městec - Chrudim, prošli kluci pěšky.

Se státy je to stejné. Musí je člověk poznat, pobýt tam. Nemohu třeba počítat Srbsko, když jsem ho jen proletěla po dálnici z Maďarska do Makedonie a u benz. pumpy vykonala malou potřebu. :-D Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]