Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chci se zeptat jak berete otevírací dobu v obchodech.
Řekněme, že jsem šel nakoupit a security mi poví už na začátku, že zachvíli zavírají.
Já nakoupim 2 věci, zaplatím a dojdu 100 metrů do auta. Podívám se na hodinky a pořád do zavírací doby zbívá 7 minut.
Stalo se mi i ,že jsem nakoupil a nemohl jsem se z obchodního centra ani dostat protože pán security zavíral minimálně o 15 minut předem...
Nechodím rozhodně takto nakupovat běžně ale toto mi nepříjde normální...
Stalo se Vám něco podobného? Jak tu zavírací dobu berete?
Já pokud potřebuju koupit výjimečně jednu věc jednou do měsíce takto narychlo tak to beru tak abych byl cca maximálně 5 minut u pokladny před zavírací dobou.
Přiletěli jsme z dovolené, doma žádné jídlo. Hned z letiště jsme jeli nakoupit. Bylo už dost pozdě, ale našli jsme řetězec, otevřený do 22 hodin. Výběr /chleba, pečivo/ už nebyl velký, ale vybrali jsme si. K tomu jogurty, sýry...Najednou začal hlásit místní rozhlas, že za 15 minut se bude obchod zavírat, aby zákazníci ukončili své nákupy a odebrali se ke kasám. Toto hlášení se opakovalo po 5 a naposledy po 10 minutách. U pokladen stála ochranka. Zákazníků, pravda, nebylo mnoho, ale asi 10-15 se jich tam pohybovalo.
I když bych byla ještě něco nakoupila, poslechli jsme a šli platit. Nechtěla jsem nocovat v obchodě.
Jen by mě docela zajímalo, jak to je, když třeba nakupuje někdo hluchý, nebo se zabere do nákupu a přeslechne hlášení. Je to asi vidět na kamerách, zda je všude prázdno. Jestli ochranka obchází po prodejní ploše, to nevím.
Stalo se nám toto ale jen minořádně. Kdo chce nakoupit, nakoupí vždycky. Ráno obvykle od 7 hodin, večer do 20, 21, či 22 hodin.
Syn, když jezdil s kamionem, nakupoval prý v Tescu v Plzni třeba ve 2 hodiny ráno. Protože městem projížděl do Rozvadova. Měli otevřeno nonstop. Nakupoval prý ale sám, nikde nikdo. Prý pak tuto nonstop prodejní dobu řetězce zrušili. Pro pár lidí to opravdu nemá cenu. Jistě si najdou způsob, jak nakoupit jindy. Jaga.
V normálních zemích pracovní doba nekončí zavíračkou ale pokračuje dál tak aby proběhl úklid, uklizení kasy atd. Zaměstnavatel buď zaplatí delší dobu (ani to nemusí být přesčas) nebo zkrátí otevírací dobu, takže bude zavírat ve 21:30, pak bude půl hodiny na úklid = pracovní doba do 22h. Nic složitýho. Když sprodavačky tolerujou otevřeno včetně kasy do 22:00 a dál dělat ve svým volnu to je jejich problém..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.