1x
Prozradíš zásadní informaci, kdo tam vlastně má udělaný pomník který tě tak rozčílil?
Tak že má Hlína někde pomníček přeci není žádná otřesná informace.
Někoho zajímají disidenti, někoho zpěváci, dalšího sportovci. Na tom přeci není nic divnýho. Divný je, že se s tím někdo nedokáže vyrovnat.
Nelze se s tím vyrovnat, protože Palach položil život, aby se lidé uvědomili. Lennon inspiroval milióny lidi a nutil k zamyšlení nad životem v tomto světě. Proč by právě zde měl být památník jakéhosi hokejisty? To už tam můžu udělat památník i mého zemřelého křečka.
Třeba proto, že i Hlinka inspiroval nespočet lidí. Ať už jako hráč, tak i jako jeden z nejlepších trenérů.
Snad to není takový problém pochopit.
Bohužel, někteří lidé nepochopí, že kultura a sport jsou diametrálně odlišné věci. Kulturní barbaři vládnou světu.
Přesně, kulturní barbaři vládnou světu. Neuznávají vůbec nic jiného, nežli svůj úzký a omezený pohled na svět.
Ale svět zdaleka není jen kultura, ale i mnoho jiných činností. Třeba sport.
Já jsem ochoten respektovat cizí zájmy, ale opravdu nechápu, proč je mi to neustále předkládáno. Na Poradte se objevují dotazy, jak je možné, že se premiér neobjevil na hokeji. Proč by to nebylo možné? Sportovci by si měli uvědomit, že ne každý si užívá takto nízkou zábavu a nikomu nepředhazovat své názory. Zpravodajství je toho také plné.
Která zábava je tedy vysoká, když sport je nízká zábava?
Jakákoliv, která rozvíjí kritické myšlení, přemýšlení o světu aj. Ale tohle jsem zde nechtěl řešit. Řeším zde to, jak si někdo dovolí na místo antikomunistického odboje postavit pomník hokejisty, který s odbojem nijak nesouvisí. Přijde mi to jako nerespektující. To je jako kdyby někdo udělal pomník hokejisty na místě, kde stály Lidice. Nevidím souvislost.
Co má se Smrkem společného Palach či Lennon, že tam mají pomník?
Na tomto místě se nacházel beskydský odboj.
A co má společného s odbojem Palach a Lennon?
Kromě zcela zbytečné smrti.
Psychicky zdravý člověk by se pravděpodobně nezabil na odpor vůči režimu, nejspíše ho tížily i jiné věci. Každopádně velmi chytře si zvolil, že svůj odchod spojí s bojem proti cenzuře a režimu. Proto se nejspíše odbojníkům líbil. Stejně tak Lennon, který byl mírový aktivista. Nesouviselo to přímo s režimem, pravděpodobně se jim ale líbily jeho myšlenky. Jak lze dosáhnout míru v státu, který vychovává obyvatelé k nenávisti vůči jiným? Který vyvolává představu, že na nás každou chvíli můžou zaútočit nepřátele. Ať už byly jejich důvody jakékoliv, bylo to jejich místo, které si zvolily. Nikdo jiný by se na tom neměl přiživovat. Konec. Pokud nechápete tuto základní rovnici, myslím si, že další diskuze už nemá smysl.
Ano, skutečně nemá cenu vést diskuzi s někým, kdo má velmi zúžené vidění světa a bere jen svoji pravdu a ze všeho ostatního má depresi.
Stejně jako já nejsem ochoten přijmout váš názor, tak toho nejste schopen ani vy. Třeba by vám to došlo, kdyby doprostřed hokejového hřiště někdo postavil sochu Jaroslava Seiferta. Naštěstí literárně vzdělaní lidé ví, že by se to nehodilo a nikdy by se to nestalo.
Správně. Postavit sochu doprostřed hřiště je nesmysl. Ovšem kdyby stála před stadionem, neměl bych s tím sebemenší problém. Klidně by tam mohl stát Seifert v objetí s Maradonou. Ale nevím nevím, co by to udělalo s tebou.
Seifert nééé.Raději Barbora Novotná.