Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomníček hokejisty na Smrku?!

Od: qwerces odpovědí: 20 změna:
Zdravím,
právě jsem se dozvěděl naprosto otřesnou informací. Na Smrku vznikly lidové pomníčky na památku Jana Palacha a Johna Lennona, setkával se zde totiž Podbeskydský disident. To chápu a naprosto respektuji. Může mi však někdo vysvětlit, co tam dělá nějaký hokejista? Jak souvisí člověk, který bouchá do puku s takovými lidmi? Proč mu nebyl vytvořen pomník někde jinde?!
Hokejisté a fanoušci sportu mi už začínají lézt opravdu na nervy. Neustále o tom někde diskutují, je toho plný internet, řvou a dávají na odiv svou primitivnost. Představte si, že já mám také "týmy", kterým fandím. Jsou to čeští spisovatelé. Kdyby však někdo z nich vyhrál Nobelovu cenu za literaturu, nebudu řvát po městě, opíjet se a vtahovat do toho cizí lidi, protože nepředpokládám, že každý má stejný zájem. Minule jsem byl obtěžován nějakými fanoušky, kteří mě nutili si s nimi připít alkoholem na náměstí, protože prý "vyhrál náš tým".
Bože,Bože. Proberte se už. Je to jen ťukání do míčku, které většinu lidí nezajímá.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Prozradíš zásadní informaci, kdo tam vlastně má udělaný pomník který tě tak rozčílil?

qwerces
hodnocení

Ivan Hlinka

Tak že má Hlína někde pomníček přeci není žádná otřesná informace.

Někoho zajímají disidenti, někoho zpěváci, dalšího sportovci. Na tom přeci není nic divnýho. Divný je, že se s tím někdo nedokáže vyrovnat.

qwerces

Nelze se s tím vyrovnat, protože Palach položil život, aby se lidé uvědomili. Lennon inspiroval milióny lidi a nutil k zamyšlení nad životem v tomto světě. Proč by právě zde měl být památník jakéhosi hokejisty? To už tam můžu udělat památník i mého zemřelého křečka.

Třeba proto, že i Hlinka inspiroval nespočet lidí. Ať už jako hráč, tak i jako jeden z nejlepších trenérů.
Snad to není takový problém pochopit.
qwerces

Bohužel, někteří lidé nepochopí, že kultura a sport jsou diametrálně odlišné věci. Kulturní barbaři vládnou světu.

Přesně, kulturní barbaři vládnou světu. Neuznávají vůbec nic jiného, nežli svůj úzký a omezený pohled na svět.
Ale svět zdaleka není jen kultura, ale i mnoho jiných činností. Třeba sport.
qwerces

Já jsem ochoten respektovat cizí zájmy, ale opravdu nechápu, proč je mi to neustále předkládáno. Na Poradte se objevují dotazy, jak je možné, že se premiér neobjevil na hokeji. Proč by to nebylo možné? Sportovci by si měli uvědomit, že ne každý si užívá takto nízkou zábavu a nikomu nepředhazovat své názory. Zpravodajství je toho také plné.

Která zábava je tedy vysoká, když sport je nízká zábava?
qwerces

Jakákoliv, která rozvíjí kritické myšlení, přemýšlení o světu aj. Ale tohle jsem zde nechtěl řešit. Řeším zde to, jak si někdo dovolí na místo antikomunistického odboje postavit pomník hokejisty, který s odbojem nijak nesouvisí. Přijde mi to jako nerespektující. To je jako kdyby někdo udělal pomník hokejisty na místě, kde stály Lidice. Nevidím souvislost.

Co má se Smrkem společného Palach či Lennon, že tam mají pomník?
qwerces

Na tomto místě se nacházel beskydský odboj.

A co má společného s odbojem Palach a Lennon?
Kromě zcela zbytečné smrti.
qwerces
hodnocení

Psychicky zdravý člověk by se pravděpodobně nezabil na odpor vůči režimu, nejspíše ho tížily i jiné věci. Každopádně velmi chytře si zvolil, že svůj odchod spojí s bojem proti cenzuře a režimu. Proto se nejspíše odbojníkům líbil. Stejně tak Lennon, který byl mírový aktivista. Nesouviselo to přímo s režimem, pravděpodobně se jim ale líbily jeho myšlenky. Jak lze dosáhnout míru v státu, který vychovává obyvatelé k nenávisti vůči jiným? Který vyvolává představu, že na nás každou chvíli můžou zaútočit nepřátele. Ať už byly jejich důvody jakékoliv, bylo to jejich místo, které si zvolily. Nikdo jiný by se na tom neměl přiživovat. Konec. Pokud nechápete tuto základní rovnici, myslím si, že další diskuze už nemá smysl.
Ano, skutečně nemá cenu vést diskuzi s někým, kdo má velmi zúžené vidění světa a bere jen svoji pravdu a ze všeho ostatního má depresi.
qwerces
hodnocení

Stejně jako já nejsem ochoten přijmout váš názor, tak toho nejste schopen ani vy. Třeba by vám to došlo, kdyby doprostřed hokejového hřiště někdo postavil sochu Jaroslava Seiferta. Naštěstí literárně vzdělaní lidé ví, že by se to nehodilo a nikdy by se to nestalo.

Správně. Postavit sochu doprostřed hřiště je nesmysl. Ovšem kdyby stála před stadionem, neměl bych s tím sebemenší problém. Klidně by tam mohl stát Seifert v objetí s Maradonou. Ale nevím nevím, co by to udělalo s tebou.
duchodce

Seifert nééé.Raději Barbora Novotná.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, Vy už máte také dost - pozor na cévky v mozku (i když u Vás =? ). Zdravím!

smode2
hodnocení

0x
Na AVU v Praze zase zrušili kříž s Ježíšem u vchodu - plastiku zakladatele AVU pana Myslbeka, neboť prý děsí studentky. Místo toho tam má být nějaká LGBTQ+ patlanina nějaké současné amatérky. Pan Myslbek jistě rotuje v hrobě. Už jen čekám kdy zruší sochu sv. Václava a místo toho tam dají logo Youtube. Sečteno, podtrženo, plně s vámi souhlasím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]