Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mockrát jsem se na internetu setkal s tím, že třeba ve videu bylo dítě s nějakou chorobou, kvůli které nevypadalo moc hezky, jenže v drtivé většině komentářů píšou jak je nádherné. Pak úplně postrádá význam slovo "pěkný/á" protože všichni vědí, že tomu tak není, to ale nemění na skutečnosti, že to dítě můžou mít lidi rádi i bez ohledu na to, jak vypadá, co tomu pomůže napsat ,,Je nádherná" když všichni ví že to tak není, není lepší napsat ,,Štěstí že má tak milující rodinu"
Přijde mi to z mi to z mého pohledu falešné, co si o tom myslíte?
Krása je subjektivní a vnímání vzhledu se mění se vztahem k tomu člověku. Takže je normální, že lidem přijde roztomilé/krásné nějaké dítě s postižením, když si přečtou jeho příběh a je jim ho líto. Představte si to třeba i na nějaké krásné celebritě. Esteticky si řeknete, že je hezká, ale může konkurovat někomu, koho milujete? Ne, ten/ta má pro Vás kouzlo, ten/ta Vám připadá nejkrásnější, i když to podle nějaké obecné objektivity tak není.
Myslim si o tom, ze si se tak dlouho snazil vymyslet nejaky dotaz, co sem napsat, az si z poslednich sil vypotil tohle.
Nebo-li, abych pouzil tva slova, prijde mi to jako zcela falesna starost o spravny vyznam slov.
Ani ne, spíš naopak.
Kdyby se vaše dítě chtělo něčemu věnovat, ale bylo by v tom hodně špatné, budete ho přesvědčovat o opaku? Těžko, spíš ho navedete k tomu, aby se zlepšilo, jenže jsou věci které nemůžeme ovlivnit, jako je vzhled(v takové míře) proto je podle mě lepší se s tím smířit, nepoukazovat na to a zaměřit se na to dobré, než někomu dávat zbytečné iluze které později můžou spíš ublížit... Takto jsem to myslel.
Mrzí mě, že si to nedokážete uvědomit, nebo se nad tím aspoň zamyslet.
Význam některých slov se časem mění a jejich smysl úplně degraduje.
Například slovo "přítel" dříve znamenalo, že se jedná o někoho, kdo je mi blízký, na koho se můžu s důvěrou obrátit a spolehnout, kdo mi pomůže ... (v nouzi poznáš přítele).
Dnes ve zprávách často slyšíme, nebo čteme: "Její přítel ji polil kyselinou ...", "Zemřela na následky bodných zranění, které jí způsobil její přítel kuchyňským nožem.", "... zavražděna. K vraždě se doznal její přítel.", "Přítel ji vyhodil i s jejich dcerou z bytu ...", atd.
---------
Někdy se používá i protimluva: "Je to hrozně pěkné.", "Je hrozně hodný.", "Je strašně krásný", apod.
Je to "hrozné" nebo "pěkné"?
Je "hrozý" nebo "hodný"?
Je "strašný" nebo "krásný"?
-------------------
Podobně si mnozí ani neuvědomí, že: "... úplně postrádá význam slovo "pěkný/á" protože všichni vědí, že tomu tak není ...".
To jsou protimluvy dnešní doby, jako např. - "asi určitě". Slova "strašně a hrozně" jsme zvyklí snad používat všichni. Je to mor. Jsem už starší generace, změny v pravidlech českého jazyka už dávno nesleduji, ale někdy se před nimi neschováte. Hlavu si můžu ukroutit nad hostkou, či hostkyní. Zřejmě změna pravidel, slyším to poměrně často a rve mi to uši. Přítel nahradil partnera a teď je v tom tento guláš. Ale kde se to vzalo? Kdo to vymýšlí? Že by také EU?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.