Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exploze lahve s pivem

Od: h75® odpovědí: 10 změna:
Přátelé, čím to bylo? Bernard nealko v záruce. Uložen ve špajzu v normální teplotě asi 2 dny. S lahví nebylo nic v nepořádku. V noci rána jak sviň a pivo bouchlo způsobem, že se utrhnul vršek lahve i se zátkou. Zbytek lahve i s pivem zůstal stát. V životě jsem se s tímhle nesetkal. Co bylo příčinou?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ta láhev mohla být naklepnutá-naštípnutá..Nebo v tom špajzu došlo k prudší změně teploty-ochlazení..Přes den se láhev nahřála a v noci ten pokles teploty mohl tento efekt způsobit

hodnocení

0x

Sou nezvyklá vedra, pivo ožilo.

h75®
hodnocení

Bernard je pasterizovaný...ve špajzu je kolem 19°. Co se dělo v krámu, nevím, ale ve špajzu bylo 2 dny...

tak
hodnocení

0x

Nebyla prošlá lhůta spotřeby?

hujer

tak- Umíš číst? Píše, že bylo v záruce, tak asi nebylo prošlé néé!

tak

... už klečím na hrachu. *plac*

Loni mi v noci ve špajzu bouchla plastová dvoulitrovka domácí limonády z bezových květů. Rána jako z děla, láhev rozervaná jako od miny. A kolem ulepené všechno, na co jsem sáhla. Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Někdy je to pnutí v tom skle. Ve školní jídelně mi explodovala na stole sklenička s vlažným čajem. Ten jev je sice vzácný, ale děje se. Žádný dotek, žádná teplotní změna, nic... a za vteřinu byla na tisíc kousků.

ben®
liska5 - toto je "specialita" varného skla, ve kterém je silné pnutí dané jeho výrobou. Řadu let nic a jednoho dne se rozletí na kousky.
liska5

Duritka to byla. Když jsem si ji našla na netu, tak upřesním: typ Picardie. A ty střepy byly takové malé krychličky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]