Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze změnit místo dovolené z rizikových důvodů?

Od: eleka odpovědí: 7 změna:

Máme objednanou dovolenou za 9 dní letíme na Kapverdské ostrovy . Ale nějak mám hodně velké obavy a zcela oprrávněně . Původně jsem chtěli jet jinam ,ale už není období. Nějaké recenze jsem si přečetla byli dobré ,ale všechno jsem nečetla až včera jsem to více pročítala podrobně. Všude jsem četla , že to nneí jako třeba v egyptě ,ale začínám být k tomu čím dál více skeptická . jen aby to nebylo horší -.Četla jsem docela dost recenzí, kde hodně lidí měli otravu jídlem právě na kapverdách a docela těžké otravy kdy skončili v nemocnici či nemohly vyjít vůbec z pokoje. A ani léky na průjem nepomohli. četla jsem recenzi kde prý krájeli syrové maso a na tom samém prkénku prý pak krájeli i to pečené maso , to mě oprvadu vyděsilo. A v 5 to hvězdičkovém hotelu bych tohle fak nečekala.Nevíte jestli je možné změnit lokaci dovolené v cestovce buď v stejném či podobném termínu odjet jinam? Je to možné nevíte?. Možná bych to udělala, mám totiž strach že dovolenou strávím na záchodě. akorát , že ještě nevím kam bych jela zas aby to nebylo moc daleko a příliš jiné časové pásmo , klidně si za kvalitu i připlatím . Storno by bylo tako zbytečné na to bych prodělala. Spíš jen výměna jiného zájezdu nevíte zda je tato možnost? A co byste dělali ksybyste vy na mém místě? Děkuji za rady a tipy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Tak se obraťte co nejdříve tam, kde máte tu dovolenou objednanou. Stejně si myslím, že jste příliš vyplašená. Ony ty stovky spokojených do stížností nepíšou.

hodnocení

0x
To recenzent stál přímo v kuchyni u kuchaře a koukal kuchaři pod ruce? Nebo jak jinak to ví?
Osobně bych si přibalil o jednu lahvičku slivovičky navíc a víc bych to neřešil.

vili
hodnocení

0x
Je to jednoduché.
Mám pojištění storna zájezdu, tak se nechám zavřít do blázince a nejedu nikam.
Nemám pojištění storna zájezdu, tak na dovolenou poletím. Ale nebudu jíst v hotelové restauraci, a budu si na místních benzinkách kupovat bagety. Pro jistotu si také přibalím nějaký lék na střevní potíže.
Mimochodem, ten styl interpunkce jsem už někde viděl.

hodnocení

0x

Na Kapverdách (Boa Vista) jsem byl 2018... nejlepší dovolená mého života.

Zatímco faraonově kletbě v Egyptě jsem neunikl, tak na Kapverdách se nic takového nekonalo.

hodnocení

0x

Dovolenou bych nechala. Viz: "jedna paní povídala"...Sama poznáte, kde byla pravda a uvidíte, že budete spokojená.

Každý zásah do smlouvy něco stojí.

1/ známí manželé, Bulharsko. Měli už smlouvu, pak se rozhodli pro jiný hotel, ve stejné destinaci. Bylo jim vyhověno, ale za poplatek 1.500 Kč.

2/ 4 známé babičky pojedou v létě do Španělska. Všechny souhlasily, smlouva byla vyhotovena. Jedna z nich ale jet nemůže, proto si sehnaly náhradnici. Za tuto změnu ve smlouvě musely zaplatit 1.000 Kč.

Žádná CK neudělá nic zadarmo, všechno je zpoplatněno. Ptáte se, co bychom dělali, kdybychom byli na Vašem místě: Za mě: já bych tedy jela. Uvidíte sama, ty občas poplašné zprávy se určitě nezakládají na pravdě. A naše české žaludky, zvyklé na ledacos, to určitě stráví bez problémů. Jaga.

ml1
hodnocení

0x

Trochu mimo téma, jen jste mi to připomněla. Známý jel s pár lidmi do Indonézie (to neni zrovna běžná destinace), a tak kromě různých očkování se vybavili zásobou léků hlavně na průjem. A jak přiletěli, dostal záspu. Takže měl plnou výbavu všeho možnýho na průjem, ale na zácpu nic. Asi bych se uklidňoval tím, že recenze píší hlavně ti nespokojení, spokojeným to za to nestojí.

asd1
hodnocení

0x

A tady doma se s...ky nebojíš? *smich* Kdo se bojí nesmí do lesa/ s. v síni.

Storno podle podmínek případně s čim cestovka bude souhlasit. A že proděláš - rozmyslet ses měla před objednáním dovolené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]