Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový název herního magazínu

Od: ales*

Ahoj lidi, chtěl bych si postavit svůj vlastní herní magazín, ale nevím jakou by měl mít adresu... nechci dělat něco takovýho jako třebas vzít existující název a změnit koncovku (třebas zing.net namísto "cz", nebo playzone.net...) Napadá vás něco jednoduchého a lehké na zapamatování a napsání? Děkuji za tip *pivo*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

>nechci dělat něco takovýho jako třebas vzít existující název a změnit koncovku
To bych ani nedoporučoval, za to bys mohl dostat kromě čtenářů i žalobu.

S názvem ti asi moc neporadím ale asi by bylo lepší se radit spíše "offline" protože máš mnohem menší šanci že ti tu doménu někdo koupí před nosem

ales*
hodnocení

žalobu těžko, to bych se musel vydávat vyloženě za ně. třebas playzone existuje v eu, net a com a vše jsou to odlišné stránky.

Jestli myslíš theplayzone.com.au/... tak ti dělají něco jiného a tudíž si nemusí vadit navzájem. Playzone.eu nevypadá že je ta stránka vůbec využívaná. Pokud by ses pojmenoval stejně jako někdo již zavedený a dělal to samé co oni tak ti hrozí minimálně C&D

ales*
hodnocení

bonbon - kravina, nevím co je C&D, ale pokud bych si vytvořil stejné jméno s jinou domenou a měl bych na chlup stejný obsah tak potom ano, ale jinak ne.

kdosi

en.wikipedia.org/...

A stačí na to, aby název byl podobný a obsah podnikání (nebo cílová skupina) byl podobný - pokud si tě povšimnou a nebude se jim to líbit, tak můžou začít jednat. Potom toho buď necháš sám a budeš doufat, že je to uspokojí, nebo budeš u soudu dokazovat, že určitě nedochází ani k částečnému překryvu činnosti a nikdo si to nemůže v žádném případě spléct.

Oni na to budou mit zkušené právníky, ty o právu ani praxi nemáš ponětí. K soudu se chodí pro rozsudek, nikoli pro spravedlnost.

Ale samozřejmě si dělej jak chceš, následky si poneseš ty, ne já.

ales*
hodnocení

Já myslím že když založím herní web tak se nic stát nemůže, i kdybych na tom začal vidělávat (reklamy, a pod.)

Toto se stočilo úplně do offtopicu což nebyl můj účel.

Samozřejmě že není problém s tím mít herní web a mít tam reklamy, problém je když máš skoro identické jméno jako někdo jiný, jen s jinou TLD koncovkou a děláš to samé co oni. Protože, věř mi, C&D se rozesílají i za mnohem menší věci, (samotné) to totiž nic nestojí. Copyright zákon je mnohem vstřícnější k firmám než k jednotlivcům a firmy to moc dobře ví, příkladů zneužívání je nepočitatelně.

Sám si říkal že to tak dělat nechceš tak nemáš co řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]