Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komu patří řeky?

Od: pruzkumnik odpovědí: 17 změna:
Zdravím,mám neobvyklou otázku.
Pokud vstoupím do řeky půjdu po proudu řeky která protéká nějakou továrnou kde člověk který tam nepracuje tam nesmí. hrozí mi nějaký postih? Dopouští se tím člověk nějakého zákazu? Řeky by neměly mít žádného majitele ne?
Díky za Vaše odpovědi

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

2x

To se asi normálnímu člověku nepovede, nepochybně tam bude nějaká bariéra přinejmenším nad úrovní hladiny (a možná i pod ní).

pruzkumnik
hodnocení

Tam kam se chystám žádná zábrana není

Kam se chystáte prosím?

hodnocení

2x

Koryto řeky je v katastru nemovitostí evidováno jako parcela, jako kterákoliv jiná (dům, zahrada, silnice). A jako taková má samozřejmě svého vlastníka. Někdy je to stát, často je to obec, ale jsou úseky řeky i v soukromém vlastnictví... typicky v případě na který se ptáte, tedy pokud protéká pozemkem nějakého vlastníka.

Jestli mi nevěříte, tak běžte na mapy.cz, zapněte vrstvu s údaji z katastru a nějakou řeku najdete - zjistíte si i kdo ji vlastní.

pruzkumnik
hodnocení

Mýlite se, řeka nemůže nikomu patřit.
Pro každého člověka je řeka jiná. Komu patří řeka? Podle vodního zákona nepatří voda v řece nikomu, ani státu. Každý ji může užívat bez povolení ke koupání, sportování, bruslení na hladině.

Já mluvím o říčním korytu, nikoliv o vodě. Zkuste si to, jak jsem psal.

hodnocení

0x
Ano, typicky třeba u nás ve městě.
Olza protéká přes pozemek šachty a tam vstoupit nesmíte.
pruzkumnik
hodnocení

Proč se nesmí vstoupit když řeka té firmě nepatří?

liska5
hodnocení

0x

Ptejte se na Správě povodí Odry nebo Ohře nebo jaká to řeka je. Určitě byste takhle prošel areálem firmy, tak ještě jejího vedení.

liska5

Počítej s ostrahou závodu.

i
hodnocení

0x

A podíval jsi se do katastru, komu ta řeka patří v oblasti toho areálů?! Říká patří obvykle státu, potok patří obvykle obci, může tam být věcné břemeno,

I kdyby, tak nesmíte vystoupit z té řeky, protože pak přece vstoupíte na soukromý pozemek ...

pruzkumnik
hodnocení

Z řeky vystoupím až mimo areál firmy:) a řeka nepatří nikomu
i

Pokud hodláš chodit po řece tak proč ne. Třeba je ta řeka splavná, kdoví.

Vyzkoušej, uvidíš, dej nám vědět. Pokud tam není cedule zákaz vstupu...

Jinak tvrzení, že říká nikomu nepatří, je hloupost.

mig
hodnocení

0x

vzduch taky nikomu nepatří tak to tam můžeš proletět tím je převezeš *smich*

rdbl

Stačí redbull

ltz
hodnocení

0x
Tak když je to řeka, která bývá hluboká, tak byste nemohl jít, ale musel byste plavat a doplavat i do areálu továrny, kde nemáte co dělat. Tak proč by jste to tak složitě a namáhavě dělal, navíc vypadal jako cvok. Můžete si najít cestu po suchu, kam do cíle dojdete.

hodnocení

0x

To je zajímavá otázka. Kus řeky nemůže patřit firmě, jejímž areálem protéká, domnívám se ale, že korytem řeky nesmíte projít skrz soukromý areál. K proplutí třeba na kánoi nejspíš také musíte mít povolení od majitele pozemku (ale nedovedu si představit, že by vás na té řece v areálu firmy kdokoli naháněl). Pokud je na řece značka zákaz proplutí, tak je to jasné. Nejlépe informovat se na příslušném povodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]