Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopnost slušného odmítnutí

Od: anonymne odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

Hodně často narážím na "problém" při komunikaci v online světě, myšleno chat (messenger, ig, etc.) Lidé téměř vždy místo slušného odmítnutí zprávu naprosto ignorují nebo si vás prostě zablokují. Nejde jen o konverzaci holka - kluk i když toto je můj případ . Ale i třeba pokud někomu něco nabídnu, člověk radši neodpoví. Mě třeba když někdo něco nabídne, nebo si se mnou píše a už je otravný jako první volím variantu např. nezlobte se, tohle nechi / nepotřebuji nebo nezlob se nemám zájem. K ignoraci nebo blokaci zajdu až když je někdo opravdu otravuje i po slušném odmítnutí.

Chápu, že někoho ignorovat nebo zablokovat je daleko snazší, ale já osobně to považuji za zbabělost. A taky asi trochu nevyspělost nebo nevím. Nehledě na to, že když člověk nedostane odpověď tak vlastně ani neví, na čem je.

Jaký na to máte názor vy?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Copak, slečna neodpověděla a po neustálém otravování bez řečí zablokovala.:-D
doplněno 17.04.24 13:16:

Chápu, vy budete určitě ten, co se tu denně ptá jak má (jestli má) napsat slečně a jestli je to dobré, atd...,

anonymne
hodnocení

Ano stalo se mi to. A je to horší, než když napíše pravdu, že jsem otravný.

Vypadá to tak.
anonymne
hodnocení

Vy dva tady vyloženě čekáte, až tady někdo napíše takovouhle otázku a vy jste mu to mohli vrátit do ksichtu a vysmát se mu. Místo normální odpovědi na, pro dněšní dobu, normální dotaz. ✌

Anonyme ale já se vám nesměju, jen se ptám na souvislosti.

Proč vás ta slečna zablokovala, no a už to chápu. Nic víc v tom nehledejte.

anonymne
hodnocení

A kdy jste přesně tu otázku položil? Ať čtu jak čtu, nikde ji nevidím.

Ale já vám žádnou otázku nepoložil.
Jen sem se ptal na souvislosti.
No a už to chápu, nic víc v tom nehledejte.

id
hodnocení

0x
Ve vašem světě se neorientuji, komunikuji s lidmi přímo. Poučte mě. Co komu nabízíte, že vás ignorují nebo obráceně, co kdo nabízí otravně vám?
anonymne
hodnocení

Dělám videa a vedu malý kanál týkající se hokeje.

Psali mi lidé jestli nechci pomoct s videama, jestli nechci střihače. Přečetl jsem si to a slušně odmítl.

Píší mi lidé kteří se furt na něco ohledně hokeje vyptávají a chtějí si o hokeji psát. Když už je toho na mě moc slušně je odmítnu.

Je to něco jiného, ale princip je stejný.

hodnocení

0x

To proto, že Tě nikdy neviděla. Je to jen profil někoho, koho neznáš (možná i někoho, jiného než si myslíš), není to pro Tebe "reálný" člověk, tak nemůžeš mluvit o slušnosti nebo zbabělosti. Asi dostává takových zpráv hodně, proč zablokování ušetří čas. To, že vedeš kanál o hokeji znamená, že nějakou komunikaci s lidmi očekáváš - děláš to pro ně, takže je to něco principiálně úplně jiného.

anonymne
hodnocení

Jasně online svět ve, kterém nikdo nemusí být ten a koho ho považuješ. Chápu *palec2*

Samozřejmě na otázku face to face by reagovala, rozlišuj to :).

asd1
hodnocení

0x

Prostě burani. Aspoň víš co jsou zač, nemá smysl se tím nějak dál zabývat..

smode2
hodnocení

0x

Hlavně jde o ten čas. Mě třeba na instagramu občas někdo napíše, kdo mě sleduje (já je ne). Ale neodpovídám, protože bych taky občas nemusel dělat nic jiného, než někomu stále odpovídat. A věnovat čas chci jiným věcem. A teď si představ že holkám napíše denně třeba 100 nebo klidně 200 kluků a ony by všem musely psát. To by musely přestat chodit do školy nebo do práce a dělat jenom tohle. Což stejně nejde, protože je to práce neplacená. Nesmíš to brát tak osobně. To je jediná možnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]