Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolí injekce?

Od: majacz odpovědí: 12 změna:
Jsem desetiletá dívka kterou čeká očkování.
A já se bojím jehel a navíc mi kamarádka řekla že to hrozně bolí.Taky mi jednou doktoři dali do Kamil léky proti bolesti
a měla jsem na ně alergii.A další problém je mám strach z doktorů.
BUDU MOC RÁDA ZA KAŽDOU ODPOVĚĎ

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x
Kdyz se bojíš a jsi v křečí tak to bolí. Když jsi v klidu tak to skoro necitis. Tak buď v klidu a pak je to v pohodě.
asd1
PS hodně pomůže napnout opačný sval, pak necuknes tím opichnutym. Kdyz píchá napr.do tricepcu tak silou napnout biceps (dlani tlacis do lokte druhý ruky).. pak je pichany sval celou dobu uvolneny a není to skoro cítit. Když při vpichu cuknes a ten sval se napne, tak to bolí jak svina už jen jak sestřička nestihne kopírovat pohyb a jehla se ve vpichu zakvrdla :)

hujer
hodnocení

3x

Záleží na druhu očkování. Dcera bráchy měla pozvánku na očkování proti obrně. Brácha jí děsil injekcí s dlouhou jehlou

30cm do prsou ... Pak přišli do ordinace a paní Dr. jí dala meducínku na kávové lžičce - a bylo to!

hodnocení

2x

Jestli myslíte injekci, je to jen malé píchnutí.

hodnocení

2x

Denně si píchám 4 "injekce" -někdy cítím a jindy nai nevím že jsem se píchnul.

Záleží na okolnostech...

ml1
hodnocení

2x

Nebude to nic, co by se nedalo přežít. Teda přinejhorším, nepamatuju si na žádné z povinných očkování, které by nějak moc bolelo. Kamarádka si z tebe očividně dělá legraci. Asi budeš několik dnů o tom místě vědět, ale to je asi tak všechno.

Alergie snad maji doktoři (asi by se mělo říkat lékaři, nechceč, aby tě píchal JUDr nebo Ph.D.) podchycené, takže použijí správné očkování a ošetření (znám člověka, co je alergický asi na 5 různých desinfekcí jako ajatin, betadin a jak se všelijak jmenují tyhle vodičky a doktoři jsou z toho prý vždy na větvi, když mu maji něco píchat). No a pokud ne, no tak objeví novou položku do seznamu alergií. Ale to je hodně nepravděpodobné.

Hlavně at už ti Kamil nic neordinuje, když neví o tvé alergii.

smode2
hodnocení

2x

Když jsem byl malý, byly jehly jak pro koně. Dostal jsem pořádnou do nohy a dodnes to vidím před očima. Byla to hrůza. V současnosti jde ale jen o malé jehličky, co opravdu skoro nejsou cítit. Zde souhlasím s Asd1, že je nutné sval před vpichem úplně uvolnit. Pak člověk skoro nic necítí. Určitě se to nedá srovnávat třeba se včelí bodnutím - bodnutí bolí nesrovnatelně více.

nov
hodnocení

2x

Pokud jsi přežila operaci zlomené nohy, tak jedno očkování je oproti tomu brnkačka.

hodnocení

2x

Píchnutí je menší bolest, co jsi měla při operaci.

hodnocení

1x
Nauč se názvy. Injekce, kanyla.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, po pravdě - zabolí to, ale jen krátce (asi jako píchnutí špendlíkem). Také záleží na tom, kam bude vpich veden (do svalu/ramene/zadku je to v pohodě, do žíly to pocítíte více). Když se nebudete dívat na ten vpich a odvrátíte zrak stranou, tak to budete snášet mnohem lépe. Nebojte se. Zdravím!
P.S. Očkování bude do svalu, tak to je OK.
doplněno 17.04.24 20:01: majacz - jak je zde většinově uváděno, tak samotný vpich tolik nebolí. Ovšem, následně může místo vpichu mírně zatvrdnout a bolet třeba několik dnů (záleží i na šikovnosti zdr. sestry, jak vpich provede). Ale zase žádná strašná bolest to není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]