Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení dovolené zaměstnavatelem

Od: ladinac123 odpovědí: 3 změna:
Zdravím, minulý týden mi byla zaměstnavatelem nařízena dovolená na 3 dny v tomto týdnu, včera jelikož jeden kolega onemocněl na celý týden mi tuto dovolenou chtěli zrušit... Zaměstnavatel na to právo sice má, nicméně jen ve vážných a odůvodněných důvodech... Děláme na 2 směny. Ve firmě je pochopitelně více lidí kteří by daný stroj ovládat mohli, minimálně další jeden až dva v nepřítomnosti 2 lidi...
No a jinak by mu jedna směna jedné mašiny stála, nicméně pořád slychame jak není práce, už se zrušily noční směny, zavedli krátké pátky všem asi atd... Takže provoz by za ty 3 dny velice ohrožen nebyl... Co si o tom nyslite?
A to mi jen tak řekne nebo bych měl něco podepsat no a plus k tomu navíc kdyby na to došel tak náhradu a tu mohu dostat kdy? Počítám v nejbližším možném termínu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

david12
hodnocení

0x
Chtějí abyste odešel, u mě ve firmě se děje něco podobného. Je to neřešitelný. Buďto zadržet nervy, třeba Vás vyhodí samy s odstupném a nebo si nakonec vyberou někoho jiného. Třeba vás něco bolí, třeba rameno, doktoři vás nechají doma, ale pozor na kontroly, zaměstnavatele rádi nahlašují..

vili
hodnocení

0x
Řekl bych jim, že v pořádku přijdu, ale bohužel jsem si stihl na základě závazně přidělené dovolené koupit pobyt na 2 noci a budu chtít proplacení. Kdyby bylo nejhůře, vždycky seženete někoho, kdo vám tu fakturu opravdu vystaví. Ale předpokládám, že po tomto oznámení už vás v práci ten jeden konkrétní termín chtít nebudou.
Ovšem onemocnění kolegy vnímám opravdu jako závažný důvod k zrušení dovolené, protože to se nedá předvídat předem. Za vás by pravděpodobně asi také někdo musel nastoupit. I kdyby někdo opravdu mohl stroj obsluhovat, třeba zrovna v tomto případě by mohlo jít o nějaký důvod, proč právě vy, třeba bezpečnost, nemožnost přidělit na práci někoho jiného, kdo by mohl zaskočit, a podobně. Takže je jen na vás, jestli se jinak zaměstnavatel chová slušně a vyhovíte, nebo je jeho řízení chaotické a vy mu potřebujete legálně připomenout, že občas by měl být trošku víc seriózní.

cil
hodnocení

0x

A jak to má prosím vás, podle vás, váš zaměstnavatel dělat, když váš kolega si dovolil onemocnět? Což pak to není právě ten závažný a odůvodněný případ?

Odpověď na vaši druhou otázku: pokud vám to oznámil, a vy jste oznámení porozuměl, z čehož plyne váš dotaz zde, tak nevím proč byste mu to musel ještě podepisovat?

A zda a kdy dostanete náhradu? No tak to opravdu nevím, to se zeptejte vašeho zaměstnavatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]