Nejste přihlášen/a.
Jak často chodíte na preventívní prohlídky a necháte se ,,opíchat,, prý lékama co pomohou zvládnout nějakou nemoc?
V mládí jsem si nechal píchnout proti chřipce a dostal jsem ji.
Nenechal jsem sem se píchnout proti Korocajzlu (cajzli píšou Coro..) a nedostal.
Teď je zase nějaké v plánu dobrovolné přeočkování.Tetanus mám a nikam cestovat nehodlám a nebudu.Ani klíšťata apod...Žiji i v mých 54 letech a jestli se mi zastaví srdce tak hurá daňový poplatníci.
Jaký máte názor na nějaké očkování jak obecně tak i jako jako o rozhodování se? Mimino a nemluvně se rozhodnout asi nemůže,ale co když ,,třináctilété,, až víš řekne že opíchání nechce?
Tyhle zbytečný a škodlivý opíchání pomohly prakticky vymýtit spoustu opravdu hnusných nemocí. Díky podobným antivaxerům se to ale znova vrací.
Mmch. ta neškodná korona rýmička jen v ČR poslala do rakve tisíce lídí a bylo mezi nima i dost zdravých mladších. To že o něm někdo nevěděl neznamená že o nic nešlo.
Očkování proti chřipce považuju pro zdravý lidi rizikovější než chřipla samotná, ovšem u lídí se slabou imunitou nebo zdravotníma problémama, který běžná chřipka opravdu sejme to smysl má.
Nechodím protože jsem sledován u několika odborných lékařů.Očkování proti chřipajzně-NE, vždy když jsem se nedokázal vyhnout (v armádě) tak jsm ji dostal, naposledy před pár lety jsem se nechal opět ukecat od praktické (ne)lékařky a hned těžká chřipajzna se skoro 40°horečkou a 3týdenním marozením. Proti C19 taky ne -údajně jsem ho měl 3x,a proti klíštové encefalitidě také ne protože jsem ještě za víc než 60 roků života klíště neměl. Proti tetanu jsem ještě asi 10-15 let chráněn taže to také ne.
Chodím káždé dva roky, vlastně jsem byla jen dvakrát lékaře pro dospělé - výsledky krve mi zatím vždycky ukázaly anémii nebo lehce sníženou funkci štítné žlázy. Když nepočítám vakcinaci proti covidu, tak teď se nechávám poprvé nepovinně naočkovat - proti klíšťové encefalitě. Třináctileté dítě má mít povinná očkování, to odmítnout nemůže. Jinak lékaři na nějaké nepovinné očokování netlačí a většinou je zbytečné.
Můj osobní názor je jednoduchý: každý ať si chodí na preventivní prohlídky třeba 4x za rok a na jakákoliv očkování třeba 12x ročně. Plně toleruji. Ať mi ale nikdo nic z tohoto násilím necpe.
Přátelé, jen zírám jak rychle se vracíme před rok 89 kdy individualita neznamenala nic a jediné na čem záleželo bylo podřídit se většině..
tohoto násilím necpe*** a Vám to někdo násilím cpe? Jaké je to nasílí? Osvěta? Připomínání, přesvědčování o vhodnosti?
Ale nikam nechoďte, když nechcete...
Dobrovolnost má u některých nemocí háček, že aby očkování fungovalo, tak je nutná plná proočkovanost, jinak to nezmizne.. Dost z toho jsou nemoci který opravdu nikdo nechce prodělat. Takže je nutná povinnost. A bohužel když se kácí tak lítají třísky a občas někdo dojede na vedlejší účinky.
Přirovnal bych to k pásům v autě - sto lidem zachrání život a jeden kvůli nim nevyleze z auta a uhoří. A když by pásy nebyly povinný, tak by se poutala polovina lidí a mrtvol by nebyl jeden kus ale 50...
Co je hnus, tak lidem při problémech po očkování stát nepomůže ale vykašle se na ně, vymluví se že neni 100% jistota že za problém může očkování..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.