Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to z narkózy

Od: majacz odpovědí: 6 změna:
Jsem náctiletá dívka která trpí vážným zlomením nohy kůly tomu mě museli operovat a já si po operaci nic nepamatuju zapomínám na všechno a taky nemám vůbec chuť k jídlu
je to kůli narkóze nebo kůli něčemu jinému?
Budu ráda za každou odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to možné. Po celkové anestézii se mohou vyskytnout problémy spojené s mentálním stavem. Někde jsem četl, že se vyskytují u cca 5% pacientů. Konzultujte to se svým obvodním lékařem.

jk2021

Citace z dizertační práce Mudr. Jakuba Klet/... str.9 - "Přestože anestezie umožňuje pacientům komfortně a bezpečně absolvovat chirurgický výkon, je od svého objevení dávána do souvislosti s negativním ovlivněním poznávacích funkcí v pooperačním období. Většinou jde o subtilní a neurčité pocity pacientů a jejich blízkých, zahrnující neschopnost se po operaci soustředit, narušení paměti, celkové zpomalení, obtížné vykonávání denních aktivit nebo ztížený návrat do zaměstnání. Narušení kognice může přetrvávat po několik týdnů až měsíců od operace."

Takže ano, může to být způsobeno anestezií.

liska5
hodnocení

0x

Jak dlouho jste po operaci? A s lékaři jste to konzultovala?

Jinak čeština:... kvůli něčemu

amperr
hodnocení

0x

Dej tomu čas. Je to 5 nebo 6 let, co jsem (shodou okolností taky po komplikované zlomenině) absolvoval 2 narkózy těsně po sobě. Víc než týden jsem ležel jak tělo bez duše. Ne, že bych zapomínal, já nebyl schopen se zvednout a něco začít dělat. Ani fyzicky a už vůbec ne vyvíjet nějakou intelektuální činnost. No a po pár dnech se to srovnalo samo od sebe.

hodnocení

0x

duchodce
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @hejkal z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]