Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit děti na svatbě?

Od: makimei22 odpovědí: 21 změna:
Potřebovala bych poradit ohledně naší svatby.
Měli jsme v plánu mít malou svatbu s 1 stolem kde budu sedět já s ženichem a vedle nás z každé strany rodiče. Ostatní by potom seděli u 3 kulatých stolů po 6 hostech před námi.
Máme ovšem jedno velké dilema, přítel má 2 mladší sourozence (třeťák a předškolanda) u kterých se bojím že budou dělat celý oběd neplechu a vedle rodičů je posadit úplně nechceme protože pak budou celou svatbu běhat kolem nich místo aby si náš den užili s námi.
Osobně bych na svatbě žádné malé děti nechtěla ale když jsou to ženichovi sourozenci tak se nedá nic dělat.
Podle mě i přítele se oba neumí chovat svému věku a jsou dosti neovladatelní a rozmazlení, tak už jsme holt trochu zoufalí.
Přemýšleli jsme že by seděli u stolu s mými i jeho prarodiči ale podle přítele budou i tam nezvladatelní.
Poraďte prosím

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

4x
Zaplaťte si za pár korun navíc hlídačku, seznamte ji s programem dne a zadejte jí jediný úkol: ať děti nedělají bordel.

vili
hodnocení

4x

Já nevím, nerozumím dnešním nevěstám. Takže můj názor nemusí být správný.

Když jsem se ženil já, a vlastně to není moc dlouho, byla to především oslava a setkání všech, které jsme rádi viděli. Ti starší z rodiny byli rádi, když koukali na ty mladé i nejmladší. I když samozřejmě děti taky zazlobily. Stejně ti nejmladší později odpadli a rodiče se postarali, aby se dostali v pořádku do postelí. A asi by mě osobně nebavila akce, kde je povinná formálnost a nevěsta se snaží mít svatbu nalajnovanou do posledního detailu jako v americkém filmu.

Můj názor, neberte se tak vážně, nikdo vám nemůže zkazit váš den, jedině vy sama svým postojem.

id
hodnocení

3x
Děti ať si hlídají rodiče. Co si vychovali, to mají. Oběd zvládnou a pak si pro ně přijede paní na hlídaní a zabaví je venku.
makimei22
A co právě když bychom chtěli aby oboje naše rodiče seděli u nás? Moje i jeho?
Přeházet celý zasedací pořádek aby s námi seděli jen moji rodiče?
Nebo mít jakožto novomanželé stůl zvlášť aby to bylo fér?

hodnocení

2x

Každé dítě na setkáních dospělých (což svatba je) trochu zazlobí. Z popisu se mi ale zdá, že děti nejsou moc dobře vychované a budou zlobit moc. Než zneužít k hlídání a usměrňování dětí prarodiče, a to dokonce i cizí prarodiče, to už by bylo lepší, aby si svou (ne)výchovu vychutnali samotní rodiče.

Doporučuji pozvat ještě někoho speciálně na hlídání. Na svatbách obyčejně bývá mezi hosty řidič, na zahradních svatbách někdo, kdo se stará o přísun jídla a jiný o přísun pití, často se zvou hudebníci. To jsou buď hosté, kteří předem vědí, že si svatby moc neužijí, nebo úplně cizí lidé. Volila bych studentku pedagogiky a pro děti dva dobře nabité telefony nebo tablety.

Jinak hodně štěstí v manželství a poučení z (ne)výchovy dětí :).

hodnocení

2x
Zeptám se trošičku jinak.
Co by jste dělala Vy, kdyby jste měla malé sourozence stejného věku.?
makimei22
Právě že sourozence stejného věku mám, a proto jsme z toho oba špatní, protože se shodneme že ty ať prosadíme kamkoli tak to bude bez problému.
Chápu, vaší sourozenci už v půl roce Dobrý den, děkuji. Bez priboru ani ránu.
No a sourozence vašeho snoubence vychovávají v jeskyni.;)
pb®
makimei22 a chcete si vůbec brát muže, který pochází z takových nehorázných poměrů? Vždyť vidíte, jak tchánovci netvládají výchovu! Není nastávající náhodou zajíc v pytli? Navíc sami mají malé děti, takže nehrozí, že by hlídali vaše. Rodičům školou povinných dětí težko dáte hlídat vlastní batole.
15.04.24 18:23
*palec2*
smode2

Přátelé, vždyť do tazatelky netřeba tak rýt. Ono některé děti v dnešní době nejsou opravdu legrace. A není to jen výchovou. Radil bych skutečně paní na hlídání, pak by to mělo být v klidu pro všechny. Může jim tam dělat i nějaký program, však víme: děti co nejsou zabavené vymýšlejí neplechu.

ltz
I to je docela zvláštní, že jak ženich tak i nevěsta máte oba dva ještě tak malé sourozence. Ale asi jste také ještě hodně mladí.
makimei22
Ono abych to uvedla na pravou míru.
Věc se má tak, že já jsem s mými sourozenci o 10 let (jsem dítě z prvního manželství), a přítel je s nimi o 15 let.
U nás co si pamatuji, byla, kor po rozvodu, mamka metr, protože na nás byla sama, což chápu a přítel to prý v dětství měl dost na podobno.
Akorát v případě jeho mladších sourozenců přešli rodiče na prý takzvanou (ne)výchovu.
Tudíž mají dva straší syny a pak 3 děti vychovávané úplně jiným principem alá cokoli nechceš nemusíš.
Proto je to tak komplikované.

hodnocení

2x

I když děti nejsou podle Vás moc vychované, svatba bude pro ně něco zcela nového. Myslím si, že budou pozorovat a vše dobře dopadne. Jinak, pokud máte oba své prarodiče rádi a chcete, aby si s vámi užili svatbu /ne je potrestat za to, že přišli/, nechala bych je v klidu a žádné děti jim nepřidělovala. Děti by si měli ukočírovat rodiče, podle toho, jak si je vychovali. Pokud je dětem zhruba 9 a 5 let, jak píšete, už by měly vědět, jak se chovat ve společnosti ostatních.

Pořídit dětem nějakou vychovatelku napovažuji za vhodné. Děti, pokud ji nebudou znát, budou zkoušet, co si mohou dovolit. A nemuselo by to dobře dopadnout.

Když máte rozdělené hosty podle stolů, napadlo mě ještě, ať si děti k sobě vezmete vy, novomanželský pár. Vašeho manžela budou znát /bratr/, a mohly by se chovat pěkně, byly by pyšné, že sedí s nevěstou a ženichem. A pro vás oba to bude takový test, zda vy ve vašem manželství děti vůbec budete chtít. Taková antikoncepce. *smich*

Kdyby to byli sourozenci Vaši, ne Vašeho manžela, jistě byste se chovala jinak. Tedy: na svatbě bych žádné malé děti nechtěla...V životě a ve společnosti se děti obrušují, získávají zkušenosti, co ano a co ne. Pokud se nebudou nikam brát, ničemu se nenaučí. Proto si svatbu s nimi užijte, můžete si s nimi jako novomanželé dokonce zatančit. Uvidíte, že budou nadšené tak, že zlobit určitě zapomenou. Jaga.

hodnocení

1x

Jak pise Smode2.

Hlidacku a jeste lepe, nez at tam sedi a cuci, tak jim zaplatit cele odpoledne v nejakem zabavnim parku a at je pak ulozi do postele.

Hotovo, vyrizeno.

Kazdy bude spokojeny.

A nejvice zrejme rodice.

ltz
hodnocení

0x
Rodiče by jim asi neuměli domluvit. Budete je muset asi vy dopředu poučit, vysvětlit co a jak mají dělat, jak se chovat, aby nedělaly ostudu. Žák třetí třídy už není nějaké mrně, aby tomu neporozuměl. Ve škole také musí vydržet sedět v lavici a poslouchat. Mohou sedět u stolu s prarodiči.
Ale jestli budou i tak nezvladatelní, nemůžete nic dělat a ostatní dospělí to budou brát tak, že jsou to děti.

pb®
hodnocení

0x
Nestresujte dopředu. Jsou to vaše děti? Nejsou, tak je na rodičích, jak se zařídí. Vdávala jsem se, když mým dětem bylo 1,5 roku a 7 let a zvládla jsem to s nimi. Na svatbě 100 hostů. Jelikož tam bylo dětí víc, zabavili se. Mladší spal při obřadu v kočárku.

makimei22
hodnocení

0x
Abych ještě dodala, protože to zřejmě někteří v diskuzi nepochopili. Jsme oba dospělí pracující mladí lidé, takže nevidím důvod proč bychom se neměli brát. S přítelem jsme spolu 5 let, tudíž ne neberu si zajíce v pytli.
A možná to sice vypadá jak si tu urputně stěžuji na cizí sourozence, jako by ti moji byli perfektní, ale upřímně jsem už trochu zoufalá, jinak bych sem nepsala,...a přítele tahle realita trápí ještě víc než mě.
Nechci aby přišel o možnost mít vlastní sourozence na svatbě, to bych mu neudělala, jenom už prostě ani jeden nevíme co s tím.

Možná jste ty rady ohledně paní na hlídání špatně pochopila. NIkdo jistě nemyslel, aby byly děti s hlídací osobou doma. Samozřejmě je na svatbu vezměte, ale k nim i někoho, kdo se s nimi občas projde, občas je zabaví hádankami, omalovánkami... A pokud budou na svatbě i Vaši sourozenci, možná méně zlobiví, ale přece jen děti, vyplatí se nějaká najatá hlídací paní dvojnásob.

Osobně si myslím, že moje vnoučata by ze všeho nejraději seděla v koutě a koukala do telefonu. I když je napomínáme, tak jako alternativa nezlobení mi to připadá docela vhodné.

liska5

Tak si posaďte rodiče těch dětí k sobě jen na ty oficiality, jako je to slavnostní zahájení, servírování oběda. Během té doby ať střeží děcka někdo z příbuzenstva. Nějaké tety se najdou. Po obědě si rodiče sednou kousek dál se svými dětmi. Bude tam dětí více? Rády se sdružují a řádí společně, předvádějí se před sebou. Hodně záleží, jak je to tam uzpůsobené. Někde mívají i dětský koutek bokem s hračkami, papíry a pastelkami i možnost vyběhnout ven do bezpečného prostoru. Děcka někdy překvapí, jak zaregistrují tu atmosféru, tak se tím nestresujte. Předem řekněte své obavy rodičům těch dětí, ať je poučí a ať se na to sami připraví. Nebojte, to bude dobré...

hodnocení

0x

Děti občas zlobí. Všichni. Dospělí strárnou a zapomínají na to, že taky zlobili. Čím více strárnou, tím více zapomínají, co sami dělali.

Osobně nejsem zastánce, oddělených stolů. Vždy musí být někdo, kdo neustále hlídá děti, alespoň "jedním okem".

"sourozence (třeťák a předškolanda)" musí být v pohotovsti jejich matka, tatínek, dědeček, babička, který je zvládne.

Nebo je chcete uložit do úschovny?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]